Cum a pierdut Dumitru Dragomir 4 milioane de dolari într-o singură zi: „Era să alunec cu totul, copiii mei sufereau”. A fost în pragul falimentului

 Ifrim Georgiana
.

Dumitru Dragomir, 77 de ani, este un prosper om de afaceri, însă recunoaște că a trecut și printr-un impas financiar, când a pierdut 4 milioane de dolari într-o singură zi. Deși este cunoscut ca un împătimit al jocurilor de noroc, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a susținut că nu asta l-a adus în pragul falimentului, ci deciziile impulsive. Cu mari eforturi, a reușit să se redreseze, însă momentul a rămas o importantă lecție în afaceri pentru el. Iată ce s-a întâmplat!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Dumitru Dragomir, fost conducător în fotbalul românesc și președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, duce o viață lipsită de lipsuri financiare și s-a speculat că are o avere de peste 100 de milioane de euro. În 2008, pe fondul crizei financiare, omul de afaceri s-a aflat în pragul falimentului, după o inveștiție care s-a dovedit a fi păguboasă. Într-o singură zi, Dumitru Dragomir a pierdut 4 milioane de dolari și doar cu eforturi susținute a reușit să se repoziționeze în lumea afacerilor.

Citește și: Decizia care l-a salvat pe Dumitru Dragomir, după moartea fiului: „O luam razna și eu și soția mea'

Citește și: Cine este soția lui Dumitru Dragomir, femeia pe spune că nu a înșelat-o niciodată: „Este o sfântă”

Citește și: Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău, împreună la aniversarea fiului lor: „A stat câteva ore cu cei mici. I-am dus de mâncare…' / Gabriel a împlinit 9 ani și a fost vizitat de tatăl lui, la Constanța

Citește și: Corina Chiriac a fost salvată de un preot, în lupta cu depresia: „Am stat şapte ani în casă, aveam 98 de kilograme. Eram tot Corina Chiriac, aveam aceeaşi voce şi nu mă căuta nimeni”

Cum a pierdut Dumitru Dragomir 4 milioane de dolari într-o ziâ

Dumitru Dragomir a povestit cum a pierdut 4 milioane de dolari într-o singură zi. Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a fost la un pas să piardă totul, din cauza deciziilor impulsive și a crizei financiare din 2008. La acea vreme, luase un împrumut imens de la bancă și investise banii în mai multe saloane de nunți, însă afacerea s-a dovedit a fi păguboasă.

„Cel mai mult am pierdut 4 milioane de dolari o dată. Într-o singură zi, la business. Era să alunec cu totul. Aveam pensie bună, dar copiii mei sufereau. Am luat niște bani împrumut și am cumpărat niște saloane de evenimente. Am făcut 5 saloane de evenimente, cele mai frumoase din România.

Am fost în China, singur, am cumpărat candelabru cu diametru de 4 metri, ceva de nedescris. Mochetă, 4000 de furculițe, 4000 de linguri, 4000 de lingurițe, vreo 2500 de mese, 4000 de scaune. Își dai seama ce am putut să iau.

Și a venit nenorocita de criză din 2008. Nicio nuntă nu a mai mers, aveam 160 de oameni angajați, dintre care 30 erau bucătari geniali, pe care trebuia să îi plătești. Un an de zile pierdeam undeva la 60-70 de mii de dolari pe lună', a povestit Mitică Dragomir.

Cum e evitat Dumitru Dragomir falimentul

Din cauza pierderilor lunare, Dumitru Dragomir nu-și mai putea plăti creditul la bancă și a fost executat silit. Aceea a fost, spune el, și ultima dată când a întârziat cu plata la bancă.

„Când am început să alunec, să alunec, să alunec, să alunec… nu am mai avut bani să dau la bancă. A venit banca și a spus ‘Vă dăm 60 de zile să vindeți, dacă nu, vindem noi. Eu după 60 de zile am crezut că… A veni banca.

Eu dădusem pe afacere 8.500.000 de dolari, bani luați din bancă, 1 leu nu aveam, dar aveam garanții. Hotelul și mai aveam un blocușor. A venit banca și mi l-a vândut într-o săptămână. Mi-a dat mie 7.500.000 de dolari. Eu le luasem cu 8.500.000 de dolari și băgasem 3 milioane în ele. Deci, 4 milioane pierdere.

Asta a fost norocul vieții mele. O bancă bună, nu vreau să îi dau numele, m-a executat, cu toate că m-a și ajutat. După aceea, m-am mutat la altă bancă și nu am întârziat o zi vreodată, din 2008 și până acum' , a mai spus Dumitru Dragomir.

Sursa foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton