Cum a reacționat Mihai Trăistariu când Costi Ioniță l-a cooptat în trupa Valahia: „Inițial, am zis da, dar gândul meu era că...”

 Ifrim Georgiana
.

În urmă cu mai bine de 20 de ani, Costi Ioniță, Mihai Trăistariu și Dorin Topală făceau furori cu trupa Valahia, însă succesul nu i-a urmărit prea multă vreme, căci trupa s-a desființat după numai câțiva ani de activitate. De curând, Mihai Trăistariu a rememorat perioada de glorie a grupului muzical și a spus cum a reacționat când a fost cooptat de Costi Ioniță, deși, inițial, spera să-și continue cariera solo. Iată declarațiile acestuia!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Trupa Valahia a fost înființată în vara anului 1998, iar, inițial, a fost formată din Dorin Topală, Costi Ioniță și Laura. Ulterior, aceasta din urmă a decis să părăsească formația și să se dedice în totalitate muzicii de operă. Imediat după, în cadrul Festivalului de la Mamaia, Costi Ioniță l-a întâlnit pe Mihai Trăistariu și i-a propus să se alăture trupei Valahia. La 25 de la acel moment, artistul a povestit cum a reacționat în fața propunerii, susținând că nu început imediat colaborarea muzicală, căci visa să se lanseze pe cont propriu.

mi10-1mi10-1

Citește și: Mihai Trăistariu, jefuit de chiriașii de la malul mării: „Aş fi apelat la Poliţie dacă nu se întorceau'. Ce profit face cu apartamentele din Mamaia

Citește și: Cătălin Botezatu, după ce l-a urmărit din culise pe Theodor Andrei, la Eurovision 2023: „Groaznic. România s-a prezentat cel mai prost'. Ce spune despre Mihai Trăistariu

Citește și: Cum a fost surprins Andrei Neacșu la o petrecere, la două luni de la divorțul de Ilinca Vandici. Florin Salam i-a făcut o dedicație fiului său, Zian

Citește și: Mădălina Ghenea și Grigor Dimitrov, sărut pasional în public. Vedeta l-a consolat pe tenismen după ce a pierdut un meci important

Cum a reacționat Mihai Trăistariu când Costi Ioniță l-a cooptat în trupa Valahia

În 1998, a avut loc prima întâlnire dintre Costi Ioniță și Mihai Trăistariu, la Festivalul Mamaia. Producătorul muzical i-a propus artistului să cânte în trupa Valahia, iar acesta a acceptat, însă spera că se va putea remarca pe cont propriu. După o lună în care a stat pe gânduri și nu a fost contactat de alți impresari, Mihai Trăistariu a acceptat propunerea fostului său coleg de trupă.

„M-am lăudat întotdeauna de când am devenit persoană publică că eu am debutat la Festivalul de la Mamaia, pentru că așa și este. Am fost în anul 1998 în concurs, încă de la repetiții Costi Ioniță era în sală, avea un studio de înregistrări în Constanța și a fost mirat de trilurile mele, mi-a propus să facem o trupă, să-i concurăm pe cei de la 3rei Sud Est și Genius, inițial am zis da, dar gândul meu era să cânt tot singur. După festival, o lună de zile m-am dus acasă și am așteptat, am crezut că o să sune toți impresarii mai ales că luasem premiul al doilea, m-a sunat cineva să merg să cânt pe o croazieră în Norvegia, atât.

După o lună de stat degeaba l-am sunat pe Costi Ioniță să facem trupa, și am avut noroc că el are mână bună, este un foarte bun manager, am făcut trei melodii și prima dintre ele „Banii și fetele' cu care ne-am și lansat și am semnat cu Cat Music a fost anul următor hitul anului și la Mamaia a luat premiul 1 la șlagăre cu Valahia la egalitate cu trupa Andre. Valahia era o trupă comercială dar am reușit cu ea la Mamaia, și cred că în doi numai eu cu Dorin, pentru că între timp ne despărțisem de Costi Ioniță, după aproape un an', a povestit Mihai Trăistariu, potrivit ciao.ro.

„S-a întâmplat să credem că am fost sabotați'

În cadrul aceluiași interviu, Mihai Trăistariu a povestit o întâmplare din perioada când activa în trupa Valahia, atunci când a crezut că a fost sabotat. În timpul unui spectacol, unul dintre microfoane nu mai funcționa, ceea ce i-a făcut pe membrii formației să suspecteze un act de sabotaj.

„Primul succes a fost în anul 1998 când am luat preselecția la Festivalul de la Mamaia. M-am dus acasă, la Piatra Neamț, să o anunț pe mama că o să mă vadă la televizor la festival, ceea ce era un vis pentru că mama mea a cântat și tata a pictat. Tata a murit când eu aveam 17 ani. Nici nu a ajuns să vadă ceva artistic din partea mea, dar mama care a vrut să ajungă artistă, încercând la Steaua fără nume, când era tânără, a urmat până la urmă medicina și altele, dar a vrut să fie cântăreață.

Și eu m-am desprins din ADN-ul ei și i-am continuat visul și am reușit. Cât a mai trăit, până în 2006, a fost în extaz. Își punea postere cu mine pe pereți, mama a fost cel  mai mare fan al meu! Dezamăgiri nu prea am avut. S-a întâmplat odată cu Valahia! Am participat cu trupa și la șlagăre și la creație, s-a întâmplat să ne fie un microfon închis la o strofă și să credem că am fost sabotați, dar a fost doar o întâmplare', a adăugat artistul, potrivit sursei citate.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton