Cum arăta Anca Pandrea la începutul carierei. Era de o frumusețe răpitoare: „Mă îmbrăcam de la cele mai mari case de modă din România”

 Ifrim Georgiana
.

Anca Pandrea are o carieră longevivă în actorie și s-a afirmat pe scena Teatrului de Comedie, dar și în filme și seriale. Debutul l-a marcat în anii 60, cu roluri în filme precum „De-aș fi… Harap-Alb' sau „Steaua fără nume'. A fost dintotdeauna o femeie frumoasă, rebelă și i-a purtat o iubire nemărginită răposatului ei soț, Iurie Darie. Iată imaginile cu Anca Pandrea în anii tinereții!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Anca Pandrea a jucat ani de zile la Teatrul de Comedie și a fost dintotdeauna nonconformistă, dar și răpitor de frumoasă. Actrița a avut o copilărie dificilă, după ce tatăl ei a fost arestat și vreme de 8 ani a fost deținut politic. Într-un interviu mai vechi, Anca Pandrea a povestit că și-ar fi dorit să se înscrie la Regie, însă destinul a condus-o spre actorie. A fost admisă a treia la facultate, iar la finalul studiilor, Anca Pandrea a fost repartizată la Satu Mare. Abia mai târziu a ajuns la București, la Teatrul de Comedie, și a jucat alături de nume mari precum Iurie Darie, Stela Popescu şi Dem Rădulescu. 

n200n200

Citește și: Ce a pățit Anca Pandrea de sărbători, la 12 ani de la moartea lui Iurie Darie: „Am avut o greutate a sufletului. Am încercat să mă adun, să nu mă mai apese acești aburi de moarte și de plecare…' / EXCLUSIV

Citește și: Internată încă în spital, Anca Pandrea a lipsit de la parastasul de 11 ani al lui Iurie Darie: „Inima și-a mai revenit, dar plămânii…'. Cine s-a ocupat de pomană și ce mâncare s-a împărțit / EXCLUSIV

Citește și: Florin Ristei a ajuns la spital, după ce l-au luat stări de leșin, în timpul unor repetiții: „Am fost la urgențe. Nici acum nu mă simt extraordinar'

Citește și: Radu Ștefan Bănică, surprins într-un club din București cu o altă tânără, la două luni după ce a confirmat că este într-o relație. Cei doi au dansat împreună și s-au îmbrățișat  

Cum arăta Anca Pandrea la începutul carierei

Anca Pandrea s-a născut la 16 februarie 1946, la Făgăraș. După ce a absolvit Facultatea de Actorie, actrița a fost repartizată la Satu Mare, post pe care a vrut să-l refuze inițial. A jucat apoi la Teatrul de Comedie din Bucureşti, unde l-a cunoscut și pe regretatul ei soț, Iurie Darie, alături de care a trăit o poveste de dragoste timp de 25 de ani. Împreună cu actorul, Anca Pandrea a înființat și un teatru particular, „Incomod', unde a jucat în comedia 'Patru pe o canapea și valetul'.

Anca Pandrea a povestit că mama ei s-a opus deciziei de a urma calea actoriei. Actrița a fost dintotdeauna o femeie frumoasă și aranjată, iar în perioada tinereții purta ținute de la marile case de modă din România.

„Am fost la viaţa mea o femeie frumoasă, am intrat a treia oară la facultate, eram tot timpul cochetă, în rochie, mă îmbrăcam de la cele mai mari case de modă din România. Mama nici nu a vrut să audă de actriţă, dar până la urmă a acceptat. Actriţele i se păreau femei uşoare. Însă  ce vremuri!', a rememorat Anca Pandrea clipele de odinioară.

Anca Pandrea și Iurie Darie, poveste de dragoste ruptă din filme

Anca Pandrea și Iurie Darie au trăit o poveste de dragoste demnă de scenariul unui film, vreme de 25 de ani. Deși exista o diferență de 17 ani între ei, s-au iubit cu pasiune până în 2012, când regretatul actor s-a stins din viață. Anca Pandrea încă suferă după despărțirea de marea ei iubire și a declarat, într-un interviu pentru VIVA!, că a trecut greu de perioada sărbătorilor de iarnă, apăsată fiind de amintiri.

„Sunt 12 ani de când a plecat Iura și a fost primul an în care nu am pus masă și față de masă de sărbători cu Moș Crăciun, cum făceam în anii trecuți, pentru două persoane, pentru Iura și pentru mine, sticlă de șampanie, tacâmurile… A fost primul an în care mi-am luat somnifer și m-am culcat. Am simțit o greutate.

De Anul Nou nu am fost în stare să fac nimic, în afară de brad, pe care l-am făcut cu fotografiile cu mine și cu Iura și cu mama. În rest, nu am făcut nimic din ceea ce făceam de obicei. Nu știu de ce, mi-a fost sufletul mai greu. Nu am nicio explicație, am încercat să mă adun, să nu mă mai apese acești aburi de moarte și de plecare, care mi-au fost în noaptea aceea…', a declarat actrița.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton