Cum arăta Angela Similea la începutul carierei. Avea o frumusețe răvășitoare și s-a iubit cu Florin Piersic

.

Talentată, plină de carismă și cu o frumusețe aparte, Angela Simila și-a dedicat întreaga viață scenei și muzicii, fiind una dintre cele mai complexe și longevive artiste de la noi din țară. Și-a dat seama repede că e predestinată unei cariere artistice, însă un concert susținut de Maria Tănase i-a marcat traseul profesional. Iată cum arăta Angela Similea la începutul carierei!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!


Ioana Angela Similea, 77 de ani, este născută la data de 9 iulie 1946, în comuna 1 Decembrie, Ilfov. Și-a descoperit înclinația pentru muzică la o vârstă fragedă, însă abia în timpul liceului a fost remarcată de profesorul de muzică Marin Teofil, care a îndrumat-o spre compozitorul George Grigoriu, conducătorul ansamblului UTC. Din anul 1965, artista a început să cânte în mișcarea de amatori, afirmându-se în cadrul Festivalului artiștilor amatori. Cu un timbru vocal inconfundabil și o frumusețe răvășitoare, Angela Similea avea să devină una dintre cele mai de succes cântărețe de muzică ușoară în anii 70-80.


Citește și: Angela Similea a avut parte de un șoc care i-a schimbat viața, acum 20 de ani: „Am albit complet pe drumul înapoi, spre țară. A fost o luptă cumplită să mă despart de el'

Citește și: Florin Piersic și Angela Similea s-au iubit în secret, în timp ce actorul era căsătorit cu Anna Szeleş: „A fost un amor nebun. Era foarte frumoasă și dorită de toți'


Citește și: Cum arată vila în care locuiesc Irina și Răzvan Fodor. Are 2 etaje și 7 camere: „Ne-am luat o casă mare, dar…'

Citește și: 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatele Române. Astăzi se împlinesc 165 de ani de la Mica Unire. Tradiții și obiceiuri

Cum arăta Angela Similea la începutul carierei

Angela Similea și-a manifestat atracția pentru muzică încă din copilărie și a povestit că obișnuia să cânte în timpul călătoriilor cu tramvaiul. Un concert susținut de Maria Tănase a avut o mare influență în alegerea carierei de cântăreață, deși mama ei a încercat s-o convingă să aleagă o meserie ce îi poate asigura siguranță materială. Nu doar calitățile vocale au recomandat-o pe Angela Similea în primii ani de carieră, ci și aparițiile sale, căci avea încă de atunci o eleganță aparte și o ținută princiară.


 „Am nişte amintiri foarte vechi, din anii primei copilării, când vara mergeam la bunica din partea mamei, într-un sat din Dobrogea. Mama era singura fată din cei 12 copii ai bunicii mele. Aşa că aveam mulţi veri, cu care-mi petreceam vacanţele. Acolo, în satul acela dobrogean, se întâmplau lucruri extraordinare, pe care orice orăşean de astăzi, din orice parte a lumii, ar da orice să le vadă şi să le experimenteze. (…) Natura şi viaţa m-au luat în braţele lor de mică şi m-au sensibilizat, m-au făcut să observ spectacolul fiecărui anotimp, în toate detaliile sale. E minunat să fii într-o continuă mirare copilărească în faţa naturii, şi eu aşa am trăit’, mărturisea Angela Similea într-un interviu.


Angela Similea, viață demnă de un scenariu de film

Angela Similea are o poveste de viață intensă și demnă de film. Frumoasa artistă a fost căsătorită de patru ori, însă marea ei iubire a fost Florin Piersic. Primul mariaj al acesteia a fost cu Andi Constantin, însă s-a încheiat după o scurtă perioadă de timp. Mai apoi, l-a cunoscut pe chitaristul Sorin Movileanu, împreună cu care are un fiu, pe Sorin. Ani mai târziu, avea să ajungă la altar alături de Jan Hilgen, un afacerist olandez. Căsnicia lor s-a încheiat după 17 ani, în 1991.


Angela Similea a trăit o poveste de dragoste secretă cu Florin Piersic, colegul ei de scenă, și au format unul dintre fascinante și controversate cupluri ale vremii.

„Nu pot ascunde ce ştie toată lumea. Am fost fascinată de Florin Piersic’, declara, în trecut, Angela Similea.

„Nu am avut un amor cu ea ca să doresc să mă despart de soţia mea de atunci, Anna Szeleş. Eu am iubit-o pe Angela şi am avut unele momente în care am simţit că ea ar fi făcut orice ca să rămână cu mine’, susținea, acum ceva timp, și celebrul actor.

Sursa foto: Facebook