Cum arată casa Cristinei Joia de la Visuri la cheie. Și-a decorat apartamentul cu tablouri pictate de ea

 Ifrim Georgiana
.

În vârstă de 46 de ani, Cristina Joia este unul dintre cei mai cunoscuți designeri de interior de la noi din țară, dedicându-se acestei meserii încă din adolescență. S-a alăturat proiectului „Visuri la Cheie' în urmă cu 10 ani și a reușit să schimbe viețile a sute de oameni. Probabil mulți s-au întrebat cum și-a amenajat Cristina Joia propriul cămin, așa că vă invităm să faceți un tur virtual în apartamentul boem al acesteia.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Cristina Joia are o carieră de succes în arhitectură și a devenit cunoscută în toată țară după participarea la emisiunea „Visuri la cheie'. În plan personal, vedeta TV a divorțat în secret de soțul ei, Bogdan, și s-a dedicat fiului ei adoptat. În cadrul emisiunii de la Pro TV, Cristina Joia a reușit să schimbe destinul a sute de familii și spune că mereu încearcă să adapteze conceptul de design la nevoile și preferințele lor.

cr2cr2

Cristina Joia este proprietara unui apartament din Cartierul Armenesc. Designerul spune că nu a ales întâmplător această zonă din București, căci se simte inspirată de aerul boem și de arhitectura caselor. Deși a achizioționat un imobil aproape finisat, arhitecta de la „Visuri la cheie' a făcut o renovare totală și și-a pus amprenta personală în fiecare colț al acestuia, după cum se poate observa în imagini.

Citește și: Cum se menține Cristina Joia în formă, la 45 de ani. Alimentul pe care l-a exclus din dieta sa: „Pentru mine, este o alegere'

Citește și: Cristina Joia a fost diagnosticată cu o afecțiune la plămâni, în trecut. A ajuns pe masa de operație: „S-ar putea să crăpi”

Citește și: Met Gala 2023 – cele mai spectaculoase ținute. Jennifer Lopez și Kim Kardashian au atras toate privirile

Citește și: Zarug despre Ana Morodan, după ce a fost prinsă la volan sub influența alcoolului: „Îmi este prietenă. Am sunat-o și…”

Cum arată casa Cristinei Joia de la „Visuri la cheie'

Cristina Joia și-a cumpărat un apartament în Cartierul Armenesc din București și a ales această zonă datorită aerului boem și romantic. Designerul de la „Visuri la cheie' obișnuiește să facă plimbări seara și admiră locuințele.

„Îmi place foarte mult cartierul ăsta, pentru că mi se pare că are un aer boem. Și faptul că e central îmi permite să ajung foarte repede în diferite zone din București și, punctual, strada asta are un aer interbelic și sunt case care, deși, nu sunt renovate cum trebuie, au un aer foarte boem, foarte romantic. Îmi place să mă plimb seara printre case', a spus Cristina Joia într-un videoclip de pe canalul de Youtube Storia.ro.

Renovările apartamentului Cristinei Joia au durat 7 luni

Cristina Joia spune că renovarea și amenajarea apartamentului au durat aproape un an, căci a avut unele neînțelegeri cu meseriașii și nici nu a fost prezentă la fața locului, fiind ocupată cu filmările pentru emisiunea „Visuri la cheie'.

„Teoretic, apartamentul era alb, adică aveam această cornișă, electrica, instalațiile erau făcute, dar pentru că mie nu-mi plăcea structura, adică nu-mi plăcea cum era poziționat, practic din baia matrimonială avea o ușă către dormitor, care nu e o idee rea, dar îmi sacrifica peretele cu dressingul și pentru mine era foarte important să am spații de depozitare, am restructurat. Peretele ăsta a căzut și am extins baia cu 80 de cm, ca să am o scafă în dreptul căzii și să am tipul ăla de lumină ambientală.

Teoretic, am cumpărat un apartament care aștepta doar finisajele, dar preactic am refăcut tot. A durat mai mult decât speram, dar asta mi-a permis mie să aleg finisajele pe care mi le doream, adică de multe ori când ești condiționat să te muți în 2-3 lun, ești nevoit să iei orice, că trebuie să te muți.

Eu am avut o perioadă de 7 luni în care am putut să fac, să gândesc tot proiectul, să comand toate piesele de mobilier și așa mai departe, dar efectiv de amenajare a meseriașilor a durat mai mult decât am anticipat, pentru că eu eram la Visuri, filmam, nu eram aici prezentă, apăreau tot felul de decizii de luat și eu transmiteam ceva, în șantier se înțelegea altceva', a adăugat aceasta.

Ce principii de design a folosit Cristina Joia în apartamentul ei

„În primul rând, mie îmi place foarte mult griul, deci mi se pare că griul e așa liniștitor. Deși e o nonculoare, mi se pare că leagă toate elementele, toate lucrurile și atunci griul e foarte prezent cromatic, cu accente de negru și, pentru că iubesc lemnul, m-am gândit că nuanța asta naturală a lemnului, stejar, o să fie un contrapunct pentru gri, pentru alb, pentru negru. Îmi plac texturile astea industriale, pe care le-am combinat cu accente vintage.

Adică, deși mobilierul e modern și liniile sunt foarte simple, contemporane, eu am punctat cu tablourile mele, cu anumite lucrări de artă. 90% din ce ține de partea de artă e făcut de mine. Uite, masa asta are o poveste interesantă. Eu când am văzut-o, era la un târg și era o masă pe care oamenii de acolo mâncau. Concret, oamenii puseseră niște ceapă pe ea, niște mezeluri', a mai spus arhitecta.

Cristina Joia are un atelier de pictură în apartament

Într-un colț al apartamentului, Cristina Joia și-a amenajat un mic atelier de pictură, susținând că este locul în care se regăsește și se relaxează. O mare parte dintre obiectele de artă din apartamentul designerului sunt semnate chiar de ea.

„Acesta este colțul în care mă simt cel mai eu și în care mă regăsesc. Îmi pun muzică, pictez, adică este oaza mea de liniște și de regăsire', a spus artista.

Când vine vorba despre sursele de inspirație, aceasta a adăugat: „Nu știu cât m-a influențat casa copilăriei mai mult decât o casă în stil baroc, veche, în care se țineau niște cursuri de pictură. Casa Pionierilor, așa era pe vremea respectivă. Casa aia era superbă ca elemente, ca finisaje, dar un pic lăsată în paragină. Nota asta de vintage eu de acolo am luat-o. Pasiunea asta pentru lucruri vechi, pentru obiecte pe care le găsești la anticariat'.

Sursa foto: Captură video

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton