Cum arăta Laura Codruța Kovesi în adolescență. Era jucătoare de baschet, iar imaginile au ajuns în presa internațională

 Ifrim Georgiana
.

Laura Codruța Kovesi a fost, în urmă cu doi ani, protagonista unui articol în publicația „LEquipe', însoțit de câteva fotografii ce o surprindeau în perioada adolescenței. Pe atunci, fosta șefă DNA practica baschet de performanță și chiar a ajuns în echipa națională a României. La 22 de ani a renunțat la sport și a ales să se dedice studiilor în domeniul juridic.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Laura Codruța Kovesi, considerată una dintre cele mai puternice femei din România, are o carieră impresionantă în justiție. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității „Lucian Blaga' (Sibiu) și este cunoscută pentru lupta împotriva corupției. În perioada 2013 – 2018, Laura Codruța Kovesi a ocupat funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), iar în prezent este procuror-șef al Parchetului European. Până la 22 de ani, Kovesi a făcut performanță în baschet, pasiune la care a renunțat când a început studiile în domeniul juridic.

klhdklhd

Citește și: Viața neștiută a fostei șefe DNA. Laura Codruța Kovesi are un trecut plin de surprize: și-a început cariera ca sportivă

Citește și: Laura Codruța Kovesi este noul procuror-șef european. Ce salariu va încasa din această funcție

Citește și: Cum arată casa în care locuiesc Betty Salam și familia ei. Vila de lux are două etaje și o grădină imensă: „Avem ajutor în casă”

Citește și: Fiul lui Liviu Vasilică se operează de urgență pe creier: „După ce voi trece peste această grea încercare…'. Ce problemă de sănătate are Florin Vasilică

Cum arăta Laura Codruța Kovesi în adolescență

Timp de 15 ani, Laura Codruța Kovesi a jucat baschet de performanță și a ajuns în echipa națională a României. În 1989, la Campionatul European pentru Tineret, fosta șefă DNA a câștigat titlul de vicecampioană europeană. Despre realizările sportive ale acesteia s-a scris un aticol și în publicația „LEquipe', în 2022. Materialul conținea și câteva fotografii cu Kovesi în perioada adolescenței. Înaltă și îmbrăcată în echipament sportiv, șefa Parchetului European apărea pe teren și cu mingea în mână.

„Foarte mult sport am făcut cât am fost copil. Fiindcă atunci nu aveai altceva de făcut. Ori citeai cărți, ceea ce oricum am făcut, fiindcă aveam lecturi obligatorii, dar cam așa ne petreceam timpul. Pe mine asta m-a ajutat foarte mult. Fiind într-o echipă înveți de mic să te bazezi și pe alții, înveți de munca în echipă, să te bucuri de o victorie, să știi ce înseamnă competiția, să fii corect, fiindcă în sport fair-play-ul ți se imprimă încă din prima zi', a explicat fostul procuror-șef DNA, în emisunea „La radio', moderată de Andreea Esca.

„Baschetul m-a disciplinat'

În 2020, la o conferință din cadrul TED Talk, Laura Codruța Kovesi  a vorbit despre cariera ei în baschet. Șefa Parchetului European a spus că sportul a disciplinat-o și a învățat-o să lucreze în echipă.

„Baschetul este cel mai frumos sport. Eram foarte activă, foarte energică, baschetul m-a disciplinat, m-a învățat ce înseamnă dreptatea și cum nu trebuie niciodată să abandonezi', spunea fosta șefă DNA.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton