Cum arăta Maria Cârneci la începutul carierei. L-a cunoscut pe regretatul ei soț la concursul unde și-a făcut debutul muzical: „Eram tineri și frumoși”

.

Maria Cârneci (71 de ani) se mândrește cu o carieră de aproape jumătate de secol în industria muzicală. Este iubită și apreciată pentru timbrul vocal inconfundabil, dar și pentru modul ei direct, fără ocolișuri, prin care se adresează. Pasiunea pentru folclor și-a descoperit-o încă din copilărie și a reușit, prin cântecele sale, să trezească emoții profunde și să păstreze vie esența culturii românești.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI

Pe numele real Maria Petrescu, interpreta de muzică populară Maria Cârneci s-a născut pe 22 martie 1953, în Perșinari (județul Dâmbovița). Artista a copilărit în același sat în care s-a născut și Ion Dolănescu și unde a fost învățătoare o vreme. Provine dintr-o familie modestă cu cinci frați și a făcut eforturi mari pentru a-și construi un nume în industria muzicală. Talentul i-a fost recunoscut prin numeroase și valoroase distincții. A lansat zeci de albume și a donat peste 100 de costume populare.

carnecicarneci

Citește și: Maria Cârneci suferă cumplit la 5 ani de la moartea soțului: „Fără el nu mai trăiesc aceleași bucurii”. De ce s-a stins Romulus Petrescu

Citește și: Maria Cârneci, mărturisiri emoționante despre căsnicia cu regretatul ei soț. În ce mod inedit a cucerit-o Romulus Petrescu: „Credeam că ne-au furat costumele'

Citește și: Monica Bârlădeanu i-a transmis un mesaj emoționant lui Theo Rose, după nuntă: „Un sentiment pe care îl înțeleg perfect…”

Citește și: Soția și nora lui Gică Hagi, exemplu de eleganță. Cum au apărut Marilena și Elena la premiera filmului Retreat Vama Veche

Cum arăta Maria Cârneci la începutul carierei

Debutul artistic al Mariei Cârneci a avut loc în anul 1979, când a participat la „Floarea din grădină', emisiune difuzată de Televiziunea Română. Înzestrată cu un timbru vocal special, artista a obținut locui întâi, și de atunci duce mai departe cântecul popular. Pasiunea pentru folclor și-a descoperit-o din perioada când era elevă și se înscria la fiecare concurs de muzică.

Pentru că provenea dintr-o familie modestă, Maria Cârneci a fost ajutată de diriginta sa din liceu să ajungă la preselecțiile concursului. Momentul l-a povestit, cu câțiva ani în urmă, în emisiunea lui Cătălin Măruță.

„Nu aveam nici o chioară. Și m-aș fi dus. La Câmpulung am făcut liceul și era preselecția la Râmnicu Vâlcea. Nu avem nici cu ce. Nu aveam să mă duc cu vreo rată, ceva, că nu știam. M-am dus la doamna dirigintă și i-am spus. M-a îmbrăcat, avea două fete și dumneaei, și m-a dus cu soțul ei cu mașina. Mi-a dat să mănânc și când am văzut că am reușit la preselecție și că urmează să mă prezint…', a declarat Maria Cârneci.

„Toată viața mea am trăit cu frica să nu îmi fac părinții de rușine'

La cei 71 de ani, Maria Cârneci este o doamnă frumoasă, însă imaginile din tinerețe o înfățișează de-a dreptul răvășitoare. Toată viața a trăit cu teama să nu-și dezamăgească părinții, de aceea a fost foarte rezervată în privința celor care au încercat să-i intre în grații.

„Am vorbit cu câțiva băieți, cu un coleg de liceu. Ne iubeam, dar așa, știi tu cum erau. Erau părinții, aveam matricola pe mână. Ne țineau din scurt. Eu am făcut școlile departe de părinții mei.

Eu sunt cea mai mică din cinci copii și tot timpul, când mă pieptăna mama și făcea cozile, fiind cea mai mică, părinții mei, dintr-un singur salariu, au făcut eforturi mari să ne crească, să ne dea școală, în fine.

Toată viața mea am trăit cu o frică în sufletul meu să nu îmi fac părinții de rușine, dacă vrei să mă crezi. Am vorbit cu băieți, dar la ce se reducea? Doamne, când m-a pupat prima dată un băiat pe obraz, am crezut că se dărâmă toate blocurile pe mine, că vine miliția.

Așa am fost crescuți. Lumea, la țară, sunt vecină cu Ion Dolănescu, suntem născuți în același sat, lângă Târgoviște… Noi am crescut, cumva, suntem foarte fericiți, în ciuda faptului că am avut lipsuri și neajunsuri multe. Nu am știut ce sunt alea rochițe sofisticate, păpuși și așa mai departe', a povestit Maria Cârneci, la „Detectorul de minciuni'.

Viața personală a Mariei Cârneci. A rămas văduvă la 66 de ani

Maria Cârneci a fost căsătorită timp de patru decenii cu Romulus Petrescu. Din nefericire, artista a rămas văduvă la 66 ani, după ce soțul ei a fost răpus de o boală necruțătoare. Din rodul iubirii lor a rezultat un fiu, Eduard Petrescu, care în 2014 i-a făcut socri mari.

Povestea de dragoste dintre Maria Cârneci și Romulus Petrescu pare desprinsă din filme. Pe regretatul ei soț l-a cunoscut la concursul „Floarea din grădină', același unde și-a făcut debutul muzical. El era director la hotelul unde se cazase artista.

„L-am întâlnit pe soțul meu, economist de profesie, la concursul „Floarea din Grădină', el fiind director la hotelul în care eram cazată. Încă de la începutul relației am fost de nedespărțit şi nu concepeam ideea de a sta separați. Eram tineri şi frumoși, iar din iubirea noastră a venit pe lume băiatul nostru, Edi. Cred că atunci când am rămas însărcinată a fost cel mai fericit moment din viaţa mea', a mărturisit Maria Cârneci într-un interviu oferit revistei Taifasuri.

Sursa foto: Facebook

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton