"Ești simbolul triumfului vieții şi a binelui!" Cum arată și cum se simte Alexia, fata de 15 ani căreia i-au fost replantate brațele acum patru luni

 Dumba Gabriela
.

În decembrie 2022, Alexia a fost victima unui accident rutier cumplit, în urma căruia i-au fost amputate brațele. Medicii au reușit, în urma unei operații-maraton, de peste 20 de ore, să-i replanteze brațele și fetița de 15 ani face progrese uimitoare, pe zi ce trece. Cum arată și cum se simte Alexia în prezent, la aproape patru luni de la operație.

CITEȘTE REVSTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Alexia Tudose face progrese şi dă dovadă de o putere ieșită din comun în procesul de recuperare la aproape patru luni de la operația de replantare a brațelor. Plină de recunoștință faţă de medicii care i-au oferit șansa la o viaţă normală, adolescenta a făcut un gest emoţionant.

84052549_2336856019939433_1604390754317238272_n84052549_2336856019939433_1604390754317238272_n

Alexia, gest emoționant pentru medicii care i-au replantat brațele

Alexia i-a nominalizat drept părinți într-un Certificat de Renaștere pe medicul ieșean Sidonia Şusanu şi pe soţul acesteia. Emoționat de cadoul primit, medicul ieșean care i-a replantat brațele Alexiei a postat un mesaj de mulţumire pe Facebook

„Mulțumesc frumos, Alexia, pentru surpriza extraordinara şi bucuria cu care mi-ai umplut sufletul! Este o mare onoare pe care ne-ai oferit-o, alegându-ne să fim părinții renașterii tale'!

Tu, draga mea copilă, ești simbolul triumfului vieții şi a binelui!

La început de Săptămâna a patimilor, În așteptarea Învierii Domnului, vă urez tuturor, dragi prieteni, ca binele să biruiască întotdeauna în viaţa voastră”, a scris medicul Sidonia Şusanu pe pagina sa de Facebook.

Alexia nu i-a uitat nici pe ceilalți medici care au participat la intervențiile ce i-au salvat viaţa. Astfel, numele lor au fost menționate la nași.

Cu brațele replantate, Alexia cântă la pian

Alexia Tudose, în vârstă de 15 ani a fost grav rănită în luna decembrie a anului trecut în Paşcani, atunci când a avut ambele braţe amputate, după ce autocarul în care se afla alături de colegii ei de la ansamblul folcloric „Flori de măr” din Curteşti a derapat şi s-a răsturnat.

Pentru salvarea ei o echipa complexă de medici a luptat, timp de 20 de ore, ca să îi redea acesteia șansa de a mai avea o viață cât de cât normală. După cele 20 de ore petrecute în sala de operație, medicii, care au fost activi permanent în tot acest maraton, i-au replantat brațele amputate.

Luna trecută, Alexia a reușit să cânte la pian. Familia Alexiei a realizat un scurt video în care fata cântă un fragment la pian. În imagini se vede cum Alexia își dă silința să cânte câteva note cu mâna dreaptă.

'Cel mai frumos cadou primit de 8 Martie, cel mai frumos mărţișor, simbol al reînceperii vieţii! Câtă forţă și dorinţă de viaţă au aceste mânuţe la numai trei luni de la replantarea lor!

Puterea și perseverenta Alexiei în lungul drum al recuperării motorii și senzitive îmi întăresc convingerea de a-mi continua misiunea de a salva vieţi și de a încerca să ofer fiecăruia dintre pacienţii mei o șansă la o viaţă cât mai aproape de normal, într-un sistem medical departe de a fi perfect, într-o lume departe de a fi perfectă.

Consider că fiecare dintre noi este imaginea fidelă a ceea ce avem în minte și în suflet!', a spus medicul care a opreat-o pe Alexia, Sidonia Susanu.

Tatăl fetei spune că Alexia face progrese şi că dă dovadă de o putere ieşită din comun. Minunea înfăptuită de doamna doctor are rezultatele şi progresele normale, deşi de durată, dar sunt progrese, iar ceea ce face dumneaei merită tot efortul şi osteneală şi bineînţeles, cât de mult contează psihicul şi dorinţa copilului pentru reuşita recuperării finale fără de care munca medicilor ar fi în zadar', a spus tatăl tinerei, potrivit monitorulbt.ro.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton