Petru Buiucă e primul câștigător al emisiunii „MasterChef România', sezonul derulându-se în perioada 20 martie – 6 iunie 2012. La finalul competiției culinare, tânărul din Constanța a intrat în posesia premiului de 50.000 de euro, la vremea respectivă având 23 de ani. Iată cum arată și cu ce se ocupă acum Petru Buiucă!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
În 2012, Petru Buiucă a fost desemnat câștigătorul primul sezon al emisiunii „MasterChef România', difuzat la ProTV. De când a intrat în posesia premiului de 50.000 de euro, viața tânărului s-a schimbat radical și a investit banii într-o afacere culinară. La acea vreme, concurentul spunea că s-a înscris în emisiune pentru a-și testa abilitățile în bucătărie și a rămas surprins de modul în care s-a încheiat această experiență pentru el.
Citește și: Val de tragedii la MasterChef și Chefi la Cuțite. 9 concurenți au murit în ultimii doi ani
Cum arată și cu ce se ocupă acum Petru Buiucă
În 2012, pe vremea când avea 23 de ani, Petru Buiucă lucra office manager în cadrul unui birou de arhitectură. Tânărul s-a înscris la „MasterChef România' pentru a-și testa aptitudinile culinare și a reușit să-i impresioneze pe jurați cu măiestria și eleganța sa în domeniul gastronomic. După ce a intrat în posesia premiului de 50.000 de euro, câștigătorul show-ului culinar și-a deschis un studio de gătit, împreună cu alți doi colegi. După câțiva ani de funcționare, afacerea a fost desființată.
„Când m-am înscris la MasterChef voiam doar să văd cât de bun sunt. Acum mi-am depășit toate așteptările. Sunt mult peste ceea ce credeam că pot să fiu. Și sunt uimit! Am fost susținut de oameni super buni și asta m-a ajutat. Este un vis care sper să continue. Nu mă las! Muncesc! Și visez în continuare!', a spus tânărul, în urmă cu 12 ani.
Petru Buiucă și-a deschis o nouă afacere în 2016
După ce a desființat atelierul de gătit, Petru Buiucă și-a înființat o firmă care oferea consultanță cuplurilor care planificau nunta. Obiectul companiei Mad Kitchen SRL s-a concentrat pe alegerea preparatelor de nuntă, dar și a locului ideal pentru petrecere. Din păcate, afacerea s-a divolvat după numai un an de activitate.
„Ideea mi-a venit după ce câteva cunoştinţe au început să-mi ceară astfel de sfaturi şi am înţeles câtă nevoie au tinerii care se căsătoresc de aşa ceva. Ca să nu se mai streseze ei cu detaliile acestea, de acum pot răspunde eu ce garnitură merge cel mai bine la friptura de porc şi ce peşte să aleagă. Totodată, îi pot ajuta să facă cea mai bună alegere urmărind raportul calitate-preţ, pentru a se încadra într-un anumit buget, sau chiar le pot indica restaurantele potrivite', spunea Petru.
Petru Buiucă lucrează într-o multinațională
Din anul 2017, Petru Buiucă lucrează într-o multinațională pe diferite postruri precum Balkans Supply Chain Manager, Customer Supply Chain Planning Manager, Customer Supply Chain Manager și într-un final, Customer Supply Chain Senior Manager.
Din martie 2021, câștigătorul „MasterChef România' este Customer Supply Chain Senior Manager în cadrul companiei producătoare de bunuri de larg consum și nealimentare.
Sursa foto: Facebook