Cum s-a îmbolnăvit Cristina Spătar de sinuzită. Recent, Cristina Spătar a fost operată de urgență, după cum s-a confruntat câteva zile cu dureri groaznice de cap. Medicii i-au spus că suferea de sinuzită, iar unul dintre factorii care duc la apariția acestei boli este aerul condiționat. Iată cum poți face sinuzită și care sunt simptomele!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Cum s-a îmbolnăvit Cristina Spătar de sinuzită. La un moment dat, Cristina Spătar a constatat că are dureri de cap în mod constant, motiv pentru care a decis să meargă la medic pentru a afla care este cauza durerilor sale. În final, artista a aflat că suferă de sinuzită, recocându-i-se să-și facă operație pentru a scăpa de problemă.
Cum s-a îmbolnăvit Cristina Spătar de sinuzită
În timpul investigațiilor medicale, Cristina Spătar a aflat că s-a ales cu sinuzită din cauza aerului condiționat de la mașină, pe care îl ține pornit în mod constant. Acum, după operație, cântăreața se simte foarte bine și așteaptă cu nerăbdare să urce din nou pe scenă.
„Mi-a fost frică se mă operez, dar durerile erau foarte mari! M-am îndopat cu antiinflamatoare. Mi s-a spus că e de la aerul condiționat din mașină, care este pornit mereu.
Am ajuns la Urgență, mi-au făcut un CT și doctorul mi-a recomandat operația. La mine a fost o stare mai gravă! Mi-a descoperit o sinuzită la maxilarul de pe partea stângă.
M-a operat doctorul Zainea, cel mai bun medic, a fost o echipă de medici profesioniști, cărora vreau să le mulțumesc din toată inima! Tot personalul de aici a fost super, condiții excelente! Am stat singură într-un salon privat.
Mi-au făcut anestezie, nu am simțit nimic. Am dormit toată ziua după! Acum respir foarte bine, aștept cântările!’, a declarat Cristina Spătar pentru Click!.
Citește și: Cum se menține Loredana Groza în formă, la 52 de ani:’Nu există operații care să te facă să ai…’
Citește și: Jennifer Lopez și Ben Affleck au plecat în luna de miere, după nunta secretă.Cum au fost surprinși în Paris
Ce este sinuzita și care sunt simptomele
Sinuzita reprezintă infecția sinusurilor paranazale, ocluzia orificiilor de comunicare sinusale și inflamația mucoasei nazale și paranazale.
Sinuzita este o importantă afecțiune ORL, cu o incidență mare, cu o evoluție trenantă, afectând în mod direct calitatea vieții pacienților diagnosticați, necesitând de cele mai multe ori consult interdisciplinar. Sinuzitele cronice afectează calitatea vieții într-o masură mai mare decât insuficiența cardiacă.
Sinusurile sunt mici spatii de aer situate in craniu, mai exact in spatele fruntii, nasului, pometilor si intre ochi. Sinusurile produc mucus, acel lichid subtire care blocheaza si indeparteaza germenii, cu scopul de a proteja organismul.
Uneori, se poate ajunge la exces de mucus din cauza bacteriilor sau alergenilor, lucru care produce blocarea sinusurilor. Corpul produce, de obicei, prea mult mucus in caz de raceala sau alergie. Acest mucus se poate ingrosa, lucru care poate facilita inmultirea si acumularea bacteriilor si a altor germeni in cavitatea sinusala, ducand la o infectie bacteriana sau virala. Cu toate acestea, cele mai multe infectii sinusale sunt virale si dispar dupa o saptamana sau doua, fara a fi nevoie de tratament.
Daca simptomele nu se amelioreaza dupa 1-2 saptamani, este posibil ca infectia sa fie bacteriana. In aceasta situatie, pacientul ar trebui sa ia legatura cu medicul.
Cu toate ca poate avea diverse cauze, sinuzita apare aproape intotdeauna din cauza faptului ca mucusul se blocheaza in sinusuri, permitand dezvoltarea microorganismelor daunatoare. In majoritatea cazurilor este cauzata de virusuri, cu toate ca poate aparea si in urma unei infectii bacteriene. De asemenea, printre factorii declansatori se numara alergiile, astmul, precum si poluantii din atmosfera, cum ar fi substantele chimice sau alti iritanti.
Cauzele sinuzitei fungice
Sinuzita fungica este provocata de infectiile fungice si mucegaiuri.
Simptomele sinuzitei sunt asemanatoare cu cele ale unei raceli obisnuite. Printre simptome se numara:
– simt redus al mirosului
– febra
– nas infundat sau curgator
– cefalee din cauza presiunii sinusale
– oboseala
– tuse