Cum își educă Victoria Răileanu fiul: „I-am explicat că îl voi supăra de foarte multe ori. Eu trebuie să decid pentru el”. Actrița urmează să devină mamă pentru a doua oară

 Ifrim Georgiana
.

Victoria Răileanu are un fiu, pe Carol, și se pregătește să aducă pe lume cel de-al doilea copil. Actrița a vorbit despre modul în care își îndeplinește rolul de mamă și a recunoscut că nu crede în parentingul modern. Este de părere că părinții greșesc când lasă copiii să decidă și să facă ce vor, în încercarea de a stabili o relație de prietenie cu aceștia. Iată cum își educă Victoria Răileanu fiul!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Nu demult, Victoria Răileanu a anunțat că ea și soțul ei, Adrian Ștefănescu, urmează să devină părinți. Actrița mai are un copil din fosta căsnicie cu Conrad Mericoffer, actualul soț al Anei Odagiu. În rolul de mamă, Victoria Răileanu descrie relația cu fiul ei, Carol, ca fiind una deschisă, dar nu se raliază la principiile parentingului modern. Este de părere că părinții trebuie să stabilească limite clare cu copiii, înaintea unei relații de prietenie, altfel riscă să-i întoarcă împotriva lor.

vi9vi9

Citește și: Cu ce probleme s-a confruntat Victoria Răileanu în primul trimestru de sarcină: „Acum mi-a fost rău mai ales de la…”. Cum i-a dat vestea fiului ei că e gravidă iar

Citește și: Cosmin Nedelcu, Micutzu, după ce Victoria Răileanu a spus că îi este frică de el: „Am rămas șocat, eu am crezut că ne înțelegem bine”

Citește și: Cum arată apartamentul Andreei Bostănică din Pipera, în valoare de peste 250.000 de euro: „Toți banii pe care îi fac de la 12 ani îi investesc în imobiliare' / Are 4 apartamente în Chișinău și 3 în București

Citește și: Cine este Elena Marin de la Survivor All Stars. A devenit cunoscută ca dansatoarea Andreei Bălan și a jucat în telenovele

Cum își educă Victoria Răileanu fiul

Victoria Răileanu vorbește deschis cu fiul ei de opt ani, Carol, și i-a explicat că vor exista momente în care îl va supăra din cauza deciziilor pe care le ia în calitate de mamă. Crede că parentingul modern este doar o formă prin care părinții încearcă să evite tensiunile din relația cu copiii lor și a explicat consecințele acestei abordări.

„Carol trebuie pur și simplu să mă asculte pentru că eu sunt mama și el este copilul. Nu sunt de acord cu genul acesta de parentingul în care lăsăm copii să decidă și să facă ce își doresc. Simt o nostalgie destul de puternică pentru felul în care am crescut noi. I-am explicat fiului meu, oricât de mult nu i-ar conveni, eu sunt mama.

Noi în primul rând suntem părinte și copil, după prieteni. I-am explicat că îl voi supăra de foarte multe ori și că eu trebuie până la o anumită vârstă să decid pentru el. Pur și simplu trebuie să îmi asum că copilul meu se va supăra, încă, pe mine, din când în când.

Cred că parentingul acesta liber a apărut tocmai pentru a nu ne supăra copii. Mie nu mi se pare în regulă, cred că acolo încep să apară probleme mari, copii încep să se întoarcă împotriva părinților, să le răspundă urât, dacă fac așa cu părinții, v-or face și cu cei din jur, iar acolo mi se pare un mare semnal de alarmă', a declarat Victoria Raileanu pentru Spynews.ro.

Ce evită Victoria Răileanu în relația cu fiul ei

Victoria Răileanu mai spune că îi explică fiului ei deciziile pe care i le impune. I-ar fi plăcut ca și părinții ei să fi adoptat această practică în modelul de parenting, pentru a nu fă nevoită să caute singură răspunsuri la maturitate.

 „Respectul impus, fără să înțeleg de ce trebuie să respect anumite lucruri, anumite persoane, sau chiar și pe ei. Noi venim dintr-o generație în care nu existau informațiile care există astăzi, nu exista ideea de terapie. Sunt constientă că părinții noștri au făcut fix așa cum au știut ei și ei. Sunt sigură că au crezut că fac mai bine decât părinții lor. Asta am evitat cu Carol până acum, să nu îi impun să respecte ceva fără a știi de ce trebuie să respecte lucrul respectiv. Mie mi s-a spus cumva: Respectă și nu mai mai întreba de ce. Atunci am rămas un copil extrem de curios, am rămas un copil fără răspunsuri și atunci a trebuit să cresc mare și să mi le caut singură. Cred că este foarte important ca, copilul, oricât de mic este, să aibă toate informațiile de care are nevoie', a adăugat ea potrivit sursei citate.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton