Cum își motivează Marius Moga fiica de 8 ani să citească: „Avem o regulă. În principiu, minutele de ecran și le obține doar citind”

.

Marius Moga, cunoscut pentru cariera sa de compozitor și producător, are o căsnicie discretă și este tatăl unei fiice. Despre relația cu Maria, în vârstă de 8 ani, artistul a vorbit în podcastul Alexandrei Ungureanu. El a dezvăluit ce metodă eficientă folosește pentru a-și motiva fiica să citească.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!


Marius Moga și soția lui, Bianca Lăpuște, au o căsnicie lungă, ferită de lumina reflectoarelor. Nunta lor s-a desfășurat în vara lui 2015 și a fost organizată la Alba Iulia, orașul natal al compozitorului. Câteva luni mai târziu, în toamna aceluiași an, Marius Moga și Bianca Lupuște au devenit părinții unei fetițe, pe nume Maria.

Citește și: Momentul în care Marius Moga i-a schimbat total viața lui Jorge, acum 20 de ani: „Nu mai puteam de frică. Îi datorez tot!'


Citește și: De ce Oana Radu e supărată pe Marius Moga și nu a mai ținut legătura cu el după Vocea României: „Eu mă așteptam să se întâmple ceva cu cariera mea'

Citește și: Filmările Survivor All Stars au luat sfârșit! Concurenții s-au întors deja în țară, însă finala va fi LIVE din Republica Dominicană

Citește și: Cristina Cioran cere prelungirea ordinului de protecție împotriva lui Alex Dobrescu: „Sper să iasă bine. Fetița mea este…’. Astăzi s-a prezentat în fața instanței


Cum își motivează Marius Moga fiica de 8 ani să citească

Marius Moga a găsit o metodă eficientă pentru a-și motiva fiica să citească. Astfel, pentru fiecare pagină citită, Maria este recompensată cu un minut pe telefon. Artistul e conștient că tentația tehnologiei e mare, în special la această vârstă, iar acest sistem îl ajută să impună disciplină și resposabilitate în educația copilului.

„Replica ei preferată e, și în engleză, și în română, îmi zice „It`s nor fair ‘ (nr. nu e corect). Și de obicei are legătură cu gata cu ecranele, înapoi la citit. „Nu e corect!’ Avem o regulă. În principiu, minutele de ecran și le obține doar citind. Fiecare pagină e un minut de ecran. Trebuie să fie un sistem că altfel primim totul de-a gata’, a povestit Marius Moga, despre educația fiicei sale.


„Eu încerc să-i insuflu fetiței mele ideea de a fi creativă’

Marius Moga încearcă să-i insufle fiicei lui spiritul creativ și independența. Compozitorul a remarcat că Maria i-a moștenit temperamentul și încăpățănarea, o adevărată provocare din perspectiva de părinte.


„Eu încerc să-i insuflu fetiței mele ideea de a fi creativă. Apoi, ea este încăpățânată. Îi va prinde bine în viață. Să nu ajungă la adolescență sau când va fi matură că va face orice îi zic alții! Este bine să asculți și de alții, dar să ai voință. La ea trebuie să fie ca ea! Deși e mai chinuitor așa. Mă văd în ea, dar totodată mă enervează. Nu e ușor când te uiți din perspectiva de părinte, dar, mai departe în viață, un copil încăpățânat va reuși mai mult decât unul ascultător’, a mai povestit el în acelați podcast.

Sursa foto: Facebook