Cum previne Andreea Ibacka dependența de telefon a copiilor. I-a impus lui Cabral o regulă strictă: „Trebuie să ne educăm pe noi ca să le transmitem valorile corecte. Încerc să nu mă las furată de...”

 Ifrim Georgiana
.

Andreea Ibacka este o mamă devotată și își dorește să le ofere un mediu armonios copiilor săi, punând accent pe timpul petrecut împreună și activitățile care îi ajută să se dezvolte. Pentru a preveni dependența de ecran a celor mici, actrița a impus o nouă regulă acasă, menită să întărească legăturile familiale.

Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!

Andreea Ibacka (38 de ani) și Cabral (46 de ani) sunt căsătoriți de peste un deceniu. Din rodul iubirii lor au rezultat doi copii – Namiko și Tiago. De când a îmbrățișat rolul de mamă, actrița și-a rărit aparițiile pe micul ecran, concentrându-se pe viața de familie. Obiectivul ei principal este acela de a-și proteja copiii de expunerea excesivă la ecrane.

cabralcabral

Citește și: Cum trec Andreea Ibacka și Cabral peste momentele tensionate din cuplu: „Ne spunem uneori adevăruri cam nasoale, în glumă. Prietena mea, Laura Cosoi, confirmă…'

Citește și: Motivul pentru care Andreea Ibacka și Cabral se certau la începutul relației lor, în urmă cu 13 ani: „Ieșeam la masă în oraș și am crezut că e un fel de a spune, că e o glumă…”

Citește și: Cine este Andrei Rotaru de la Insula Iubirii 2024. Are 31 de ani, este tattoo artist și a cunoscut-o pe soția lui la „Mireasă pentru fiul meu'

Citește și: Victoria Răileanu și soțul ei, Adrian Ștefănescu, și-au botezat fetița: „Au venit cei mai dragi oameni să îți sărbătorească botezul' / Imagini de la ceremonia emoționantă, din biserică

Cum previne Andreea Ibacka dependența de telefon a copiilor

Andreea Ibacka vrea să le insufle un model sănătos copiilor, fiind conștientă că aceștia sunt vulnerabili în fața riscului de a dezvolta dependență de ecrane. Din toamnă, când Namiko și Tiago se întorc la grădiniță, actrița va introduce o nouă regulă în familie. Ea și Cabral vor limita timpul petrecut pe telefoane, în speranța că vor putea să-i inspire pe cei mici.

„Da, întotdeauna mă organizam în timpul zilei până îi luam pe copii după-amiaza, clar. Și chiar mă gândeam să facem regulă cât mai repede și să nu mai petrecem timp pe telefoane, după-amiaza, după ce luăm copiii de la grădiniță sau să petrecem mult mai puțin. Pentru ca și modelul pe care li-l insuflăm lor să fie astfel', a declarat actrița pentru ciao.ro.

„Sunt foarte mulți copii captivi în social media'

Actrița trage un semnal de alarmă cu privire la dependența de device-uri a copiilor. Ea crede că părinții poartă o mare parte din vină, fiindcă petrec prea mult timp pe telefoane, iar cei mici preiau acest comportament.

„Sunt foarte mulți copii captivi în social media de la vârste foarte fragede și până la urmă e normal să fie așa, dacă modelul lor de acasă ăsta este. Și nu îi pot impune fiică-mii, după ce va merge la școală, să nu aibă un telefon, să nu aibă un profil de social media, dacă ea mă vede pe mine că nonstop asta fac. Și atunci, mă rog, știi cum e, trebuie să ne educăm pe noi ca să le transmitem lor valorile corecte', a mai spus aceasta pentru sursa citată anterior.

Cât timp petrece Andreea Ibacka pe telefon

Andreea Ibacka recunoaște că ea însăși încearcă să petreacă mai puțin timp pe telefon.

„Nu știu, sunt câteva ore pe zi, îți dai seama, îți zice telefonul la un moment dat, cât timp ai pe trecut. Sigur că mai și vorbim, mai scriem și mesaje, mai rezolvăm fel de fel de lucruri. Adică practic telefonul a ajuns acum un calculator portabil, care ne rezolvă toate nevoile. Dar încerc tot timpul să nu mă las furată de scroll. Știi, scroll, scroll, scroll, pentru că mai ales filmulețele astea foarte scurte și antrenante dau dependență', a adăugat ea.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton