Cum s-a vindecat Ioana Ginghină după divorțul de Alexandru Papadopol și cât de greu i-a fost ca mamă singură: „Nu eram gata să mă angajez din nou. La 40 de ani, cu un copil agățat de mâneca mea...”

.

Ioana Ginghină a vorbit pe larg, pe blogul ei, despre divorțul de Alexandru Papadopol și suferința pe care a simțit-o atunci. Rămasă singură cu fiica ei, care atunci avea 9 ani, actrița recunoaște că au copleșit-o fricile și întrebările, astfel că descris cum a decurs procesul de vindecare pentru ea.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Ioana Ginghină și Alexandru Papadopol au divorțat în 2019, după o căsnicie de 12 ani, pe fondul neînțelegerilor dintre ei. Fiica lor, Ruxandra, avea 9 ani atunci și a rămas să locuiască cu mama ei. Actrița este astăzi căsătorită cu Cristi Pitulice, cel de-al treilea soț al ei. Extrem de sinceră, Ioana Ginghină a abordat pe blogul ei subiectul divorțului. A descris sentimentele care au încercat-o atunci și multe nopți nedormite din cauza fricilor.


Citește și: Ioana Ginghină, adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Cove: „Cred că amândoi ne căutam altceva, dar a fost o relație tampon foarte bună'

Citește și: Ioana Ginghină susține că nu poate sta decât căsătorită într-o relație. Care e motivul: „Este ca la un job, te dedici, semnezi un contract!'

Citește și: Cu ce probleme de sănătate se confruntă Mădălina Ghenea: „Corpul meu are nevoie de o pauză'. Vedeta a ajuns pe mâna medicilor

Citește și: Loredana Chivu, lăsată fără bunuri de 125 de mii de euro de fostul iubit, Dani Leș. Astăzi, executorii judecătorești i-au spart ușa casei cu bormașina


Cum s-a vindecat Ioana Ginghină după divorțul de Alexandru Papadopol

Ioana Ginghină avea 40 de ani când s-a separat de Alexandru Papadopol și a rămas în grija fiicei lor, Ruxandra. Pe blogul personal, actrița a făcut o confesiune sinceră despre perioada divorțului, când fricile și emoțiile au copleșit-o. Cea mai mare preocupare a acesteia a fost să-i ofere fiicei ei stabilitate financiară și emoțională, în noul context familial.


„Întrebarea „Ce urmează pentru mine acum?’ mi-a frământat gândurile de când am fost pusă față în față cu realitatea divorțului meu. La 40 de ani, cu un copil de 9 ani agățat de mâneca mea, lumea pe care o știam s-a schimbat irevocabil. Ce se întâmplă acum? Frică de necunoscut mă copleșește. Fiind mamă, această frică se amplifică. Cum voi reuși să gestionez totul singură? Cum voi putea să ofer o stabilitate fizică, financiară și emoțională familiei mele? Cum mă voi îngriji și de mine? Și, oare, când voi putea să dorm din nou liniștită? Doresc să împărtășesc cu voi răspunsurile pe care mi le-am dat. Da, vei face față și vei descoperi o putere în tine la care nici nu visai.


Trebuie să te întrebi: voi permite ca acest divorț să mă definească? Să fie sfârșitul lumii pe care o cunosc? Răspunsul meu a fost clar: Nu! În calitate de mamă, simți cum instinctul de protecție devine mai intens. Ca toate mamele, am învățat să fiu flexibilă și să mă iert pe mine însămi. Fără autocritică excesivă, pentru că autocritica duce la mai multă frică’, a povestit actrița.


„Nu eram gata să mă angajez din nou’

Cu iubire de sine și atenție la propriile nevoi, Ioana Ginghină s-a redescoperit și a traversat perioada de vindecare după divorț. Și-a înfruntat propriile frici și a învățat să iubească din nou, punctând că tocmai vulnerabilitatea i-a dat putere în momentele dificile. Actrița s-a reangajat abia atunci s-a simțit completă și împăcată cu ea însăși.

„După divorț am descoperit că iubirea poate fi regăsită în forme neașteptate. A fost un proces de vindecare și de acceptare a schimbărilor prin care am trecut. Am învățat că dăruirea de sine nu presupune pierderea propriului eu și că echilibrul în relații este esențial. M-am confruntat cu propriile frici și am realizat că redescoperirea sinelui este un pas crucial pentru a putea iubi din nou. Am înțeles că, deși inima mea era deschisă, mai erau multe piese din puzzle-ul vieții mele pe care trebuia să le așez la locul lor.


Nu eram gata să mă angajez din nou, până când nu m-am simțit completă și împăcată cu mine însămi. În nopțile lungi, când casa mare părea mai goală și fiecare zgomot mă făcea să sar din pat, îmi dădeam seama că nu doar eu, ci și copilul meu de 9 ani, eram afectați de noua noastră realitate. Gândul că trebuie să fiu acum și mamă, și tată, mă apăsa, iar somnul era adesea întrerupt de grijile și temerile noastre. Dar în aceste momente de neliniște, am învățat să găsesc putere în vulnerabilitatea mea.


Am înțeles că a avea grijă de sănătatea mea emoțională și fizică este esențial, pentru că eu sunt coloana vertebrală a acestei noi familii. Voi simți din nou bucuria? Da, bucuria poate fi regăsită în cele mai mici lucruri. Un zâmbet, o îmbrățișare, o seară liniștită alături de copilul meu. Am învățat să apreciez momentele mici de fericire care vin neanunțate și să le las să coloreze zilele noastre. Somnul, odihna, nu mai sunt acum un lux, ci o necesitate. Week-end-urile în care fostul soț lua copilul la el deveneau pentru mine momente de reîncărcare și de refacere a echilibrului’, și-a încheiat ea confesiunea.

Sursa foto: Facebook