Cum se menține Carmen Movileanu în formă, la 66 de ani: „Nu țin cure de slăbire, nu merg la sală, dar...”. Ce spune despre TVR, televiziune la care a lucrat de la 20 de ani / EXCLUSIV

 Miniosu Alexandra
.

Acum ceva timp, Carmen Movileanu ne-a dezvăluit în revista VIVA! cum se menține în formă. În octombrie anul trecut, ea a împlinit 66 de ani și încearcă să mănânce cât mai sănătos și, în general, foarte puțin. Deși recunoaște că nu merge la sală, aceasta face, totuși, mișcare, și obișnuiește să meargă pe jos zilnic. Iată ce ne-a spus și despre TVR, televiziune pentru care a lucrat de când avea 20 de ani.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Ați ținut vreodată dietă?

Mă deranjează kilogramele în plus, dar nu țin cure de slăbire. Mănânc sănătos, în general foarte puțin, deci nu mă prea pot certa cu cântarul. Am și eu un bagaj genetic, modificări metabolice și-mi respect vârsta fără să forțez nimic, fără excese, fără abuzuri. Nu merg la sală, dar fac kilometri, zilnic! Am făcut o prea mare paranteză, de parcă aș fi la televizor, într-un dialog, căci asta se practică acum excesiv, un dialog început astăzi și terminat cu altă ocazie.

carmen-movileanu-2carmen-movileanu-2

Citește și: Cum a debutat Carmen Movileanu în carieră și ce spune despre televiziunea de astăzi: „Știu că voi fi judecată. Nu era un podium de prezentare de modă, nici…' / EXCLUSIV

Citește și: Cum arată și cu ce se ocupă Carmen Movileanu, după retragerea din televiziune: „Cum să nu rezist acum fără șefi, presiuni, schimbări amenințătoare?'. Ce spune despre colaborarea cu TVR / EXCLUSIV

Citește și: „Copiii au ramas cu mine după divorț, chiar dacă erau măricei, 18-19 ani. Divorțul a fost la notar și copiii și-au dorit să rămână cu mine din prima”. Adrian Titieni, adevărul despre divorțul de Adriana și implicarea lui Alexandru Papadopol în căsnicia lor

Citește și: „Sunt vechi, erau din timpul relației. Dacă ea continuă cu lucrurile astea, îmi întărește poziția de a lupta pentru copiii mei”. Reacția lui Gabi Bădălău, după ce Claudia Pătrășcanu a făcut publice mesajele private

Cum se menține Carmen Movileanu în formă, la 66 de ani

Revenind la subiect – am devenit prea pretențioasă, poate chiar exagerată, recunosc! Nu am uitat de unde am plecat, dar nu pot uita nici cum am început. Aș fi și mai mândră de tot ce am trăit muncind, dacă TVR și-ar recăpăta atenția și aprecierea pe care le merită. Încă aștept divertismentul cu public, teatrul de televiziune, căci acolo îi este locul, moderatori care să vorbească mai puțin decât invitații și chipuri senine, de oameni care iubesc locul pe care se află. Sunt multe de povestit și nu recomand să trăim prin comparație, e nevoie de originalitate și în 2024. Se poate evolua cu originalitate. Chiar se poate! Mai ales în echipă! În echipă se fac lucrurile mari!

Ce spune Carmen Movileanu despre TVR, televiziune la care a lucrat de la 20 de ani

Cu cine ați mai păstrat legătura de când ați plecat din TVR? Ce sfaturi le dați fetelor care bat la ușa consacrării? Ce s-a schimbat de atunci în televiziune?

Lucrurile s-au mai schimbat, dar, din păcate, în mare parte condițiile sunt aceleași. Mă puneți într-o ușoară dificultate, eu sunt liberă de contract din 2018 și, din respect, nu-mi permit comparații. Din fotoliul de acasă nu mai găsesc însă nicio scuză pentru ceea ce consider că e depășit. Să fie totul de la bani! Mă tem că priceperea, entuziasmul și creativitatea au rămas, pentru multe domenii, simple noțiuni de dicționar. Da „pe vremea televiziunii alb/negru, căci de aici am o mare durere, se respectau definițiile acestor noțiuni de dicționar.

Știu că voi fi judecată și etichetată ca nostalgică, dar mi se pare normal să mă leg de lucruri bine făcute, cu mesaj, conținut și un mare impact în toate mediile. Proiectele erau originale și semnatarii lor erau oameni de condei, cu imaginație și foarte mult talent. Erau foarte serios și dur selectați. Toți cei care apăreau pe sticlă nu erau doar deștepți, erau obligatoriu carismatici și cu dicție perfectă. Televiziunea nu era un podium de prezentare de modă nici la știri, nici la meteo, nici la sport, artiștii erau cei care dădeau tonul în modă, așa cum era ea, dar niciodată cu exagerări.

Apropo! Mi-am păstrat câteva dintre ținutele în care am apărut pe ecran, unele elegante pentru toate timpurile, cu accesoriile și emoțiile lor. Din păcate, „timpurile au lucrat la trupul meu, la fața mea, dar nu și la sufletul meu. Nu mi se mai potrivește nimic din acele vremuri.

Cum i s-a schimbat viața după retragerea din televiziune

Cum vă simțiți la 60+ și care sunt binecuvântările de care vă bucurați acum?

Eu am o echipă puternică și serioasă lângă mine: Maria, fiica mea este omul cel mai puternic și cel mai inteligent pe care îl cunosc. Ea este măsura adevărului, a cunoașterii și a dorinței de bine. Cu ea pot călători pe toate tărâmurile, mai ales pe cele neștiute de mine, și nu sunt puține. Ea aparține lumii noi, eu doar trec prin lumea ei. Mă simt tânără lângă nepotul meu, Bogdan, și aștept afirmarea lui ca pe un trofeu. Da, am o familie frumoasă, un frate minunat, de care sunt foarte apropiată, nepoți de care mă bucur cât pot. Și familia se extinde cu prieteni dragi.

Acum am timp să le fiu alături, să trăim, nu doar ca la 60+, într-o perfectă și curată limbă română. Și iată-mă în liniștea unei realități dure, pe care o recunosc fără ezitare sub toate măștile și chipurile impuse sau întâmplătoare și în condițiile pe care le accept cu noblețe, pentru că mi le asum. Nu sunt ironică, chiar încerc să-mi păstrez umorul. Sunt într-o superbă efervescență, fac curat, bat magazinele, ignor știrile, aștept poștașul, mă văd cu oamenii dragi.. Ceea ce vă doresc și vouă, și tuturor cititorilor, pe care îi salut, acum, cu drag!

Sursă foto: Arhivă viva, Eli Driu

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton