Cum se ţine corect postul intermitent? Vedetele sunt înnebunite după “intermittent fasting”, un trend în materie de slăbit

 Dumba Gabriela
.

Postul intermitent, cunoscut în toată lumea sub denumirea de “Intermittent Fasting”, reprezintă noul trend în materie de slăbit și diete. O mulțime de vedete de la Hollywood au adoptat acest stil de dietă, de a nu mânca nimic, timp de 16 ore, între cină și următoarea masă de a doua zi, spunând că este extrem de eficientă și că are numeroase beneficii pentru organism.  

 

Postul intermitent se practică ca metodă de slăbit doar de puțină vreme, însă este important să știm că el există încă din timpuri străvechi.

În ultimii ani s-a vorbit mult despre acest post intermitent, uneori ca și cum ar fi o noutate. De fapt, această metodă are rădăcini străvechi în aproape toate religiile și este folosită ca o practică pentru întărirea spiritualității unei persoane, mai degrabă decât ca o abordare terapeutică. Această nouă popularitate a postului provine din faptul că a fost studiat pentru proprietățile sale de regenerare a celulelor deteriorate', spune nutriţionistul Gianluca Mech.

Procesul de regenerare se întâmplă deoarece postul este, în sine, o sursă de stres și provoacă o reacție de adaptare, la fel ca exercițiile fizice: ambele sunt, de fapt, stimuli hormonali definiți. Ei provoacă daune care nu te omoară, ci te întăresc”, explică Mech.

Nutriționistul menționează însă că postul intermitent aduce după sine o serie de riscuri și că, pe termen lung, poate avea efecte negative asupra organismului.

Riscul este posibilitatea unui dozaj greșit: dacă postesc prea mult, obțin doar un efect dăunător și nu unul benefic. Adoptați postul folosind o abordare 16-8: adică țineți acest post timp de 16 ore și mențineți aportul de alimente pe perioadă de 8 ore. Acest lucru se poate face sărind peste micul dejun, luând cina mai devreme și prânzul mai târziu. 

Faceți acest lucru de maximum 2 ori pe săptămână, deoarece postul este stresant pentru organism. Ținerea lui pe o perioadă mai lungă de tip crește nivelul cortizolul, iar cortizolul este un imunosupresor', continuă nutriţionistul.

Dacă ții post sau doar vrei ceva mai lejer, încearcă acești ardei umpluti cu orez!

 

foto: bulletproof.com

 

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton