Cum și-a câștigat Daniel Buzdugan primul salariu: „Mama a trebuit să renunțe la serviciu ca să aibă grijă de mine, m-am născut cu probleme. Din clasa a IX-a, eu n-am mai cerut niciodată bani” / EXCLUSIV

.

Acum ceva timp, Daniel Buzdugan ne povestea în revista VIVA! cum și-a câștigat el primii bani, dar și primul salariu. Îndrăgitul actor și om de radio provine dintr-o familie extrem de frumoasă. Acesta ne-a dezvăluit că doar regretatul său tată lucra, căci mama lui a fost nevoită să renunțe la serviciu pentru a se ocupa de el, artistul născându-se cu unele probleme… Încă din clasa a IX-a, el a învățat să fie pe propriile picioare, în sensul că de atunci nu ne-a mai cerut niciodată bani părinților.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!


Ce relație aveai cu părinții tăi în adolescență? Crezi că i-ai dezamăgit vreodată?

Da, am mai avut discuții, că, na, eram student și plecam vinerea de acasă, eram la Iași, și mă întorceam peste o săptămână sau două. Stăteam pe la cămine, pe la bairamuri, tot felul de distracții. Mergeam la biserică de gura mamei, mă făcea să mă simt vinovat față de Dumnezeu, care mi-a dat atâtea haruri, mi-a dat atâtea bucurii. Faptul că sunt normal, că eram student… și mă simțeam și dator: „Bă, da, să știi că mama a avut dreptate!.


Citește și: Daniel Buzdugan, despre prietenia de 20 de ani cu Mihai Morar: „E primul om pe care-l sun dimineața când mă simt foarte rău și nu sunt în stare să mă ridic din pat și să vin la radio'

Citește și: Ce amintiri are Daniel Buzdugan cu regretatul său tată și ce lecții de viață a primit de la el: „A lucrat în miliție. Niște dubioși se așezau în genunchi în fața lui și îi pupau mâinile…’

Citește și: Adelina Pestrițu, apariție incendiară în costum de baie, la patru luni după ce a renunțat la implanturile mamare. Reacția fanilor: „Cât de frumoasă ești!’

Citește și: Cine prezintă Splash! Vedete la apă, sezonul 6. Răzvan Fodor face echipă cu Ramona Olaru, dar și cu soția unui cunoscut cântăreț

Cum și-a câștigat Daniel Buzdugan primul salariu

Daniel, până ți-ai găsit drumul, ai schimbat mai multe joburi… Povestește-ne despre perioada în care ai fost contabil. Așa ți-ai câștigat primii bani?


Primii bani i-am câștigat la Operă, la Teatrul Național din Iași, făceam figurație pe scenă, din clasa a IX-a. M-am bucurat tare mult că deja câștigam primii bani, deoarece în familia mea lucra doar tata și mama era casnică, pentru că eu m-am născut cu problemele pe care le-am discutat mai devreme și mama a trebuit să renunțe la serviciu ca să aibă grijă de mine. După naștere, primii ani au fost destul de dificili, fiindcă eram foarte sensibil, cu imunitatea mai scăzută, iar mama trebuia să stea mama cu mine și n-a mai lucrat.


Să lucrezi din clasa a IX-a, să câștigi bani din clasa a IX-a… Cu banii ăia mă îmbrăcam, cu banii ăia puteam să ies cu o fată în oraș, la o prăjitură, la un suc. Din clasa a IX-a, eu n-am mai cerut niciodată bani. După aia, am terminat Liceul Economic 1, FinanțeContabilitate, de la Iași, am dat la Filosofie și am picat primul sub linie. Mama mi-a zis: „Dacă vrei să te faci student, treaba ta, dar un an de zile nu stai acasă, te duci și muncești.

M-am dus la bancă, abia se înființase atunci BCR-ul, și am fost primul angajat al BCR-ului de la Iași. Am lucrat un an de zile, nu mi-a plăcut, dar, în timpul ăsta, a trebuit să fac pregătire și pentru facultate. Am dat la Actorie și, un an de zile, am și muncit, am și învățat. Am făcut pregătirea pe banii mei.


Cum l-a cunoscut Daniel Buzdugan pe Mihai Morar

În cele din urmă, ți-ai descoperit și pasiunea pentru radio, prilej prin care l-ai cunoscut și pe Mihai Morar. Cum a început prietenia voastră?

Ne-am cunoscut la Radio Contact. Eu eram la Iași, la Radio Contact, el era la București și îl admiram, că îl auzeam pe un post de radio național, eu mă auzeam doar la Iași. Apoi, am ajuns la București, am băgat câteva ședințe și, apoi, la Radio 21, unde am început să realizăm dimineți de succes.


Multă lume se întreabă cum a rezistat relația voastră atâția ani… Ați avut și voi certuri, orgolii, perioade în care nu v-ați vorbit? Ce apreciezi cel mai mult la Mihai Morar?

Probabil că e aceeași chestie ca în relația mea de familie. A fost libertate, nu ne-am asfixiat unul pe celălalt și cred că asta e cheia succesului. Chiar dacă unul avea atitudini diferite, păreri diferite, abordări diferite. Nu au fost certuri, fiecare își juca rolul lui, așa cum simțea. Nu ne-am asfixiat, n-au fost gelozii, n-au fost frustrări.


La un moment dat, eu o terminasem cu Divertis, cu colaborările cu În puii mei, cu Bendeac, cu iComedy sau alte programe de umor și rămăsesem fără emisiune pe TV. Mihai avea emisiune pe TV. N-a fost absolut nicio problemă. Ba dimpotrivă, eu mă bucur. Dacă lui Mihai îi merge bine și Mihai este într-o lumină frumoasă, într-o lumină caldă, într-o lumină bună, cu siguranță, acea lumină se revarsă și asupra mea. Asta este filozofia mea. Să admir, chiar dacă colegul, prietenul, vecinul e mai bine decât mine. Binele ăla poate să se reverse și asupra mea sau a celor din jur.


Daniel Buzdugan, despre prietenia cu Mihai Morar

Uite, pe mine mă bucură faptul că are succes cu podcastul. Se vorbește despre un produs care este parte din Radio ZU, parte din matinalul pe care îl realizez în fiecare dimineață. E un plus de reclamă, e un plus de imagine pentru produsul ăsta pe care îl facem noi, matinalul. Apreciez faptul că muncește foarte mult, este foarte ambițios. Se vorbește despre țările de succes că au un plan de viitor de doi ani, de trei ani. El vede înainte ce are de făcut, așa e Mihai. Uite, a făcut podcastul și a fost o surpriză pentru noi faptul că a făcut podcastul, dar nu s-a oprit aici. A mers mai departe, a mers în mijlocul oamenilor, face aceste conferințe în văzul tuturor, chestie care nu s-a mai făcut la noi în țară. Cu siguranță că Mihai s-a gândit la lucrul ăsta.

OK, face podcastul, succes, oameni importanți, oameni frumoși, invitați, dar văd în chestia asta ceea ce făceau marii filozofi, marii oratori din Grecia Antică, care erau în mijlocul cetății, în agora. Stăteau și vorbeau cu oamenii. Chestia asta aduce un beneficiu mai mare lumii pentru că e pe viu. Asiști la o conferință, la o întâlnire, cum să-i zicem, în care te simți bine, îl vezi pe omul ăla, care este o somitate. Poți participa la o discuție, poți pune o întrebare, te poți bucura de ceea ce se creează atunci, magia comunicării în direct.

Sursă foto: Facebook