Pentru că tot mai mulți turiști vor să petreacă Valentine’s Day pe litoralul românesc, escrocii au pus la cale o altă metodă de a le fura banii. Astfel, pe diverse site-uri de profil sunt prezentate locații fabuloase, la prețuri mici, care cer un oarecare avans, doar că ele nu există în realitate. Specialiștii din HoReCa ne învață cum să evităm anunțurile false.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Escrocii profită în această perioadă de cei care vor să petreacă Ziua Îndrăgostiților la mare și păcălesc turiștii printr-o metodă simplă: închiriază locații care există doar în poze. Odată ajunşi cu bagajele la adresă, descoperă însă că locaţiile fie nu există, fie nu corespund descrierii.
Țepe de Valentines Day pe litoral
Mulți turiști închiriază apartamente pe internet și le promit turiștilor că îi vor aștepta cu atmosferă de sărbătoare – inimioare, trandafiri, luminiţe şi şampanie, însă anunțurile sunt false. Astfel, atunci când ajung la fața locului, cuplurile își dau seama că acel bloc nu mai există.
În aceste cazuri, infractorii insistă ca turiștii să plătească un avans considerabil. „Ajung la faţa locului, blocul acela nu exista. Au plătit un avans, au sunat, nu mai răspunde nimeni. Cel mai bine să intre în istoricul locaţiei respective, pensiunii, buticului, să vadă locaţia respectivă’, a explicat Lacme Bolat, managerul unui hotel pentru Observator News.
Unii sunt puțini mai norocoși și nu rămân în stradă. Mai exact, există și o altă înșelătorie care constă în închirierea unui apartament total diferit. Turiștii își dau seama atunci când ajung la cazare că locul nu arată deloc precum în pozele de pe internet.
Cum să recunoaștem anunțurile false
Cei care lucrează în industria HoReCa susțin că există câteva reguli simple pentru a evita țepele de acest gen, iar una dintre ele este verificarea temeinică a locației pe care vrem să o închiriem.
„Chiar şi mie mi s-a întâmplat şi, din experienţa proprie, fiind manager de hotel, mi-am dat seama că este o mare minciună. Pozele erau pe site-uri, dar camerele nu erau adevărate şi insistau foarte tare să le dăm avansul cât mai repede', spune Oana Tănase, șef recepție, pentru Observator.
Sunt câteva reguli clare de care turiştii trebuie să ţină cont pentru a nu cădea în plasa escrocilor. Să verifice foarte bine hotelul, să se asigure că datele de contact sunt reale şi să-şi facă rezervarea printr-o agenţie de turism.
„Cel mai bine să intre în istoricul locaţiei respective, pensiunii, buticului, să vadă locaţia respectivă', spune managerul unui hotel.
„Cel mai bine este să vină la o agenţie de turism care lucrează frecvent cu astfel de servicii şi care poate oferi garanţia unui pachet satisfăcător, în condiţiile în care îl achiziţionează de pe internet, îşi asumă riscul să nu primească serviciile', spune și proprietarul unei agenții de turism.