CURĂ DE SLĂBIRE. Andreea Bănică a slăbit 17 kilograme după ce a născut cu o dietă uşoară, care a ajutat-o, în doar patru luni, să scape de greutatea acumulată în sarcină. Cântăreaţa spune că sportul este „ingredientul' principal al acestei cure de slăbire, dar şi alăptatul pe care îl recomandă tuturor proaspetelor mămici. Dieta Andreei Bănică nu este una drastică, dar presupune renunţarea la prăjeli şi grăsimi.
Andreea Bănică a ajuns să cântărească 76 de kilograme în timpul sarcinii, iar acum se poate lăuda cu o siluetă de invidiat. Dieta urmată după naştere nu doar că a ajutat-o să slăbească rapid, dar să se şi menţină în timp. În această vară, cântăreaţa va împlini 41 de ani, iar fanii sunt de acord că arată chiar mai bine decât la 20.
Dieta pe care a ţinut-o Andreea după fiecare dintre cele două sarcini a presupus, înainte de toate, sport, dar şi renuţarea la prăjeli şi grăsimi.
„În prezent am 57-59 de kilograme. Fac mult sport, de trei ori pe săptămână, iar acesta mă ajută să îmi dezvolt masa musculară. Atunci când mă duc la sală nu îmi lucrez toate masele musculare într-o singură şedinţă, într-o singură zi. O zi lucrez partea superioară, alta zi partea inferioară şi tot aşa”, a spus cântăreaţa
„După ce am născut am slăbit alăptând (vă îndemn să faceți asta), însă neavând mult lapte s-a terminat în vreo 3-4 luni. Bineînțeles că sport nu puteam face după cezariană și nu aș recomanda să vă apucați atât de repede de dietă și sport după naștere! Am mâncat fără să simt nevoia de altceva, 3 mese pe zi principale și două gustări”, spune Andreea Bănică.
Dieta urmată de Andreea Bănică
Luni/Vineri:
Micul dejun: o felie de pâine intergrală prăjită, mozzarella light, roșii
Gustare: iaurt grecesc 2% grăsime, zmeură
Prânz: orez sălbatic, ulei de măsline, somon file
Gustare: pepene galben
Cină: dovlecei, ulei de măsline, piept pui
Marți/Joi
Micul dejun: iaurt grecesc 2% grăsime, afine, fulgi ovăz, stevie/green sugar
Gustare: alune de pădure crude
Prânz: 1 ou + 5 albușuri – omletă sau ochi, unt 65% grăsime, fasole verde
Gustare: nectarine
Cină: salată verde, ulei de măsline, ardei gras, castraveți, roșii, brânză light, crakersi integrali
Miercuri/Sâmbătă
Micul dejun: lapte 1,5 grăsime, fulgi ovăz, zmeură, stevie/green sugar
Gustare: iaurt grecesc 2% grăsime, stafide aurii
Prânz: paste integrale, ulei de măsline, sos de roșii, ton
Gustare: alune crude, caise
Cină: broccoli, cotlet, ulei de măsline
Duminică:
Micul dejun: o felie de pâine intergrală prăjită, 1 ou + 1 albuș, avocado
Gustare: mango
Prânz: mazăre (piure), unt cu 65% grăsime, mușchi de vită
Gustare: măr verde
Cină: salată baby spanac, ulei de măsline, roșii cherry, dorada, crakersi integrali, potrivit andreeabanica.com.