Dan Negru, mesaj de Sfânta Parascheva și pentru pelerinii aflați la Iași: „Recunosc, sunt un pupător de moaște. Mă sprijin pe credință și rămân înapoiat. Cel mai greu este să...”

.

An de an, pe 14 octombrie, Biserica Ortodoxă o prăznuieşte pe Sfânta Parascheva. Cu prilejul acestei sărbători, Dan Negru a transmis un mesaj pelerinilor care așteaptă ore întregi să treacă pe la racla cu moaștele Cuvioasei. „Recunoc, sunt un pupător de moaște', și-a început mesajul prezentatorul TV.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE GRATIS, AICI


În fiecare an, pelerinajul de la Sfânta Parascheva adună sute de mii de credincioși la Iași. Manifestările religioase au început cu câteva zile în urmă, însă noaptea dinspre 13 spre 14 octombrie este considerată cea mai importantă din acest hram, fiind cea în care Cuvioasa face minuni. Doar astăzi s-au strâns aproximativ 200.000 de pelerini la Catedrala Mitropolitană.

Citește și: Dan Negru își încurajează copiii să fie atrași de concursurile de cultură generală: „Îi iau cu mine prin țară. Gândind cu mintea lor, devin liberi’


Citește și: Dan Negru, declarații surprinzătoare despre Mirabela Dauer, la TV: „Una dintre femeile pe care eu le iubesc cel mai mult, de vreo 30 de ani’

Citește și: Candidaţii la Preşedinţia României, prezenți la Iași, la slujba de Sfânta Parascheva. Ce mesaje au transmis Marcel Ciolacu, Mircea Geoană, Elena Lasconi, Nicolae Ciucă și George Simion

Citește și: Cum arată mormântul lui Nicu Covaci, la două luni de la moartea artistului: „Încă un semn de la Nicu…’

Dan Negru, mesaj de Sfânta Parascheva și pentru pelerinii aflați la Iași


Cu prilejului acestei mari sărbători, Dan Negru a postat un mesaj ferm, în care declară este un „pupător de moaște’. Prezentatorul TV s-a adresat celor îl judecă pentru credința sa, catalogându-l ca fiind „înapoiat’, în timp ce alte practici spirituale sunt acceptate social. A transmis și un mesaj pelerinilor aflați la Iași în aceste momente, care s-au adunat pentru a o celebra pe ocrotitoarea Moldovei.

„Recunosc, sunt un pupător de moaște’ așa cum sunt batjocoriți cei mulți care merg la Iași azi să o întâlnească pe Sfânta Parascheva. Și până când progresiștii nu-mi pot explica sensul venirii și rostul plecării mele, mă sprijin pe credință și rămân înapoiat’.


Dacă meditezi făcând yoga ești cool, dacă o faci rugându-te la biserică ești înapoiat. Știu vedete care zilnic postează aici, în social media, câte o mantră și au mii de likeuri. Dacă în loc de mantră zici „Tatăl Nostru’ te vor privi cu dispreț. Un prieten are casa ticsită de bețișoare aromate.

„Alungă spiritele rele’ mi-a explicat. Cand i-am sugerat tămâia mi-a zis că sunt old’. Celor mulți care sunteți azi la Iași, bucurați-vă de Sfântă! Pentru că cel mai greu e să rămâi tu însuți când toți ceilalti vor să te facă altceva!’, a scris Dan Negru într-o postare recentă pe Facebook.


Dan Negru, adept al introducerii Religiei la Bacalaureat

Dan Negru este un om credincios și nu se sfiește să afirme acest lucru în interviurile sale. Într-o postare pe Facebook, prezentatorul TV s-a declarat adept al introducerii Religiei la Bacalaureat, ca materie opțională.


„Propunerea ca Religia să fie materie opțională la Bacalaureat a stârnit iureș. Unii pro. Alții contra. Tuturor le-aș spune că orice spor de cunoaștere e un avantaj în viață! Santa Maria delle Grazie, unde se află „Cina cea de taină’ a lui Da Vinci sau „Capela Sixtină’ a lui Michelangelo, sunt printre cele mai vizitate locuri din lume. Muzeele lumii sunt pline de religie. Nu le tăiați copiilor aripile cunoașterii.

Să trăiești într-o Europă creștină, cu istorie și artă creștine, și să nu știi nimic despre cultura religioasă e o formă de prostie fudulă. Nu fiți proști, nu vă condamnați copiii la neștiință. Patimiile lui Iisus nu trebuie să-i sperie! Iisus nu ne cere să murim ca EL, ne cere să trăim ca el.


Celor din gașca „anti’, le-aș aminti și vorba lui Einstein: „Știința fără religie este șchioapă, religia fără știință este oarbă’, a scris prezentatorul într-o altă postare pe Facebook.

Sursa foto: Facebook / Dan Negru & Primăria Iași