Daniel Balaciu și-a aflat sentința, la un an după ce a desfigurat-o pe Dana Roba și a fost la un pas s-o omoare. 7 ani în spatele gratiilor și daune morale de zeci de mii de euro / Decizia poate fi atacată cu apel

 Ifrim Georgiana
.

Daniel Balaciu și-a aflat sentința, la un an după ce a desfigurat-o pe mama fiicelor sale, Dana Roba. Acesta va petrecere 7 ani în spatele gratiilor și este obligat să-i plătească victimei daune morale în valoare de 80.000 de euro. Fapta pentru care a fost condamnat este de „infracțiune de violență în familie în modalitatea omorului'.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Dana Roba a fost victima unui caz extrem de grav de violență domestică, în cursul zilei de 5 iunie 2023, atunci când a fost desfigurată cu un ciocan de soțul ei, Daniel Balaciu. Victima s-a prezentat cu leziuni grave la spital, după ce craniul i-a fost spart și mâinile fracturate, iar șansele de supraviețuire erau mici. În mod miraculos, Dana Roba a primit o nouă șansă la viață, iar Daniel Balaciu și-a aflat abia acum, la aproape un an distanță, sentința.

an10an10

Citește și: Dana Roba, reacție acidă după ce a văzut-o pe Emily Burghelea că își retușa machiajul în urma accidentului suferit: „Mi se pare penibil. Tu îți faci poze și te rujezi…”

Citește și: Dana Roba îi cere daune de 220 de mii de euro lui Daniel Balaciu, după ce a bătut-o crunt: „Fetele au fost martore când îmi dădea cu ciocanul în cap'

Citește și: Cum arată Monica Gabor la 36 de ani. Vedeta a publicat o imagine cu ea, după multă vreme. Ce vis a avut fosta doamnă Columbeanu și nu și l-a mai îndeplinit

Citește și: Andreea Mantea are perioade când renunță la telefonul mobil. De ce a luat această decizie: „Sunt momente în care mă izolez. Îmi văd de ale mele”

Daniel Balaciu și-a aflat sentința: 7 ani în spatele gratiilor

După mai multe înfățișări în fața judecătorilor, Dana Roba poate răsufla ușurată. Daniel Balaciu, care a mutilat-o cu un ciocan și a lăsat-o să zacă într-o baltă de sânge, a fost condamnat la 7 ani de închisoare.

„Condamnă inculpatul Balaciu-Daniel Remus la pedeapsa de 7 ani închisoare pentru săvârșirea tentativei la infracțiunea de violență în familie în modalitatea omorului, cu executare în regim de detenție(…)

Se aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, dreptul de a comunica și de a se apropia la o distanță mai mică de 50 de metri de persoana vătămată Balaciu Daniela, cu excepția cazurilor când comunicarea sau apropierea de persoana vătămată este necesitată de exercitarea de către inculpat a drepturilor părintești privind minorele Balaciu Chantal-Luiza și Balaciu Celine-Casandra și dreptul de a se apropia la o distanță mai mică de 50 de metri de locuința și locul muncă al persoanei vătămate, cu excepția cazurilor când apropierea este necesitată de exercitarea de către inculpat a drepturilor părintești(…), pe o perioadă de 3 ani calculați de la data executării pedepsei închisorii', conform portal.just.ro.

Ce daune morale trebuie să-i plătească Daniel Balaciu soției

Totodată, Daniel Balaciu este obligat să-i plătească Danei Roba daune morale în valoare de 80.000 de euro.

(…) obliga inculpatul Balaciu Daniel-Remus la plata sumei de 80.000 de euro cu titlu de daune morale. Respinge, in rest, pretentille partii civile. In temeiul art. 397 alin. 1, art. 25 CPP, raportat la art. 1391 alin. 2 Cod civil respinge actinea civilã formulat prin reprezentant legal, pentru partile civile Balaciu Celine Casandra si Balaciu Chantal Luiza.

În temeiul art. 397 alin. 1, art. 25 CPP, raportat la art. 1357 gi urm C. civ., art. 49 alin.1 si art.50 alin.1 din Legea nr. 136/1995, admite actiunea civil formulat de partea civilă Spitalul Clinic Judetean de Urgent „Pius Brinzeu' Timisoara, cu sediul în Timisoara, B-dul Liviu Rebreanu, nr. 156, jud. Timis, si obliga inculpatul la plata către partea civil a sumei de 15.230,22 de lei reprezentând daune materiale.

În temeiul art. 276 alin. 1 CPP, oblig inculpatul la plata către partea civila Balaciu Daniela a sumei de 28.000 de lei cu titlu de cheltuiala judiciara facuta de parte. În temeiul art. 274 alin. 1 CPP, obligã inculpatul la plata sumei de 7000 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu apel in termen de 10 zile de la comunicare', mai arată decizia magistraților.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton