David Popovici și-a scos la licitație echipamentul purtat la JO de la Paris, pentru o cauză nobilă. Vrea să construiască o casă pentru 11 copii: „Din inima mea, donez…”

.

David Popovici și-a scos la licitație echipamentul de premieră purtat la Jocurile Olimpice (JO) de la Paris 2024, pentru o cauză nobilă. Tânărul sportiv, dublu campion mondial și campion olimpic la înot, vrea să construiască o casă pentru 11 copii cu nevoie speciale. Îi invită alături de el pe toți românii care vor să doneze și să contribuie cu doar 50 de lei pentru a participa la o tragere la sorți specială, unde a pus la bătaie echipamentul pe care l-a purtat la ceremonia oficială.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE GRATIS, AICI


David Popovici este de anul trecut ambasador al Fundației Hope and Homes for Children, prin care a făcut mai multe fapte bune. În prezent, celebrul sportiv îi invită pe români să contribuie cu suma de 50 de lei, ca să participe o tragere la sorți unde vor avea șansa să câștige echipamentul purtat de acesta la Jocurile Olimpice de la Paris. Scopul este acela de a reuși să construiască o casă pentru 11 copii cu nevoie speciale.

Anul trecut, tot prin prisma unei licitații, o bunicuță a câștigat o întâlnire cu David Popovici. Alături de îndrăgitul sportiv, și Amalia Enache și Alexandru Tomescu sunt implicați în misiuni caritabile, cu speranța de a-i ajuta pe oameni să aibă o viață mai bună.


Citește și: Tatăl lui David Popovici a refuzat un cadou în valoare de mii de euro oferit campionului de designerul Augustin Matei: „Este un ceas care are un timp record scos de el’

Citește și: Mesajul lui Florin Piersic pentru David Popovici: „Îl felicit pentru ce a făcut pentru țărișoara asta. Doresc foarte tare să…'

Citește și: De la ce a pornit, de fapt, scandalul dintre Alin Simoiu și Cornel Luchian de la Insula Iubirii. Romeo Vasiloni a intervenit între ei: „Am mesaj de la el când îmi spune să…’


Citește și: Andreea Esca susține că profesia a ajutat-o mult să treacă peste momentele personale dificile: „Aveam mereu în minte că orice s-ar întâmpla, nu e treaba telespectatorilor…'. Ce spune despre rolul lui Adrian Sârbu în cariera sa / EXCLUSIV

David Popovici și-a scos la licitație echipamentul purtat la JO de la Paris, pentru o cauză nobilă

David Popovici a dezvăluit, recent, că donează Fundației Hope and Homes for Children echipamentul pe care l-a purtat pe podium la Olimpiada de la Paris din acest an. Este vorba despre tricoul, bluza și pantalonii de trening, alături de încălțămintea sport. Sportivul speră ca astfel să adune 115.000 de euro din suma totală necesară construcției unei case familiale pentru 11 copii cu nevoi speciale din ultimul centru de plasament din sectorul 5, București, scrie Cancan. Echipamentul campionului va fi expus pe perioada campaniei, timp de 10 zile, la AFI Cotroceni, mai exact la parter, în atriumul de la intrarea principală.


De menționat este și faptul că oricine vrea să i se alăture lui David Popovici pentru această cauză nobilă poate să facă o donație de minim 50 de lei pe pagina de campanie (ambasadorpentruacasa.ro/david), în perioada 30 septembrie – 9 octombrie 2024. Cel care va câștiga echipamentul sportivului va fi desemnat prin tragere la sorți, la finalul campaniei. În plus, va primi premiul chiar de la marele campion.

„Emoția de a fi pe podium, la Jocurile Olimpice 2024, purtând cu mândrie tricolorul, va rămâne pentru totdeauna în inima mea. V-am simțit alături de mine și vă mulțumesc! Iar azi, îmi doresc din suflet să vă am din nou aproape pentru că, dincolo de victoriile care se măsoară în medalii, există alte bătălii – mai importante dar mai tăcute – care se văd rar, dar care au un impact uriaș.


Din inima mea, pentru casa a 11 copii, astăzi donez cu bucurie echipamentul pe care l-am purtat pe podium, pentru ca ei să crească într-un mediu cald și adaptat nevoilor lor. E nevoie de 11.500 de oameni buni care să doneze minim 50 de lei pentru ca noi, împreună, să strângem un sfert din banii necesari Hope and Homes for Children pentru a construi casa. În realitate, însă, eu cred că suntem mult mai mulți. Iar pentru asta, vă mulțumesc!’, a declarat David Popovici.

Nu este prima dată când David Popovici își exprimă altruismul. De fapt, este al treilea an consecutiv în care sportivul se implică în licitațiile fundației. De altfel, în 2023 a devenit ambasadorul ei.


„David a acceptat fără să stea pe gânduri, are această dorință de a ajuta și de a face bine. El a fost la curent cu evoluția tuturor proiectelor în care s-a implicat până acum, chiar dacă nu a putut ajunge să vadă, de exemplu, casa construită în Suceava pentru o fostă sportivă diagnosticată cu o boală gravă’, a declarat Anca Frumușani-Coltuc, reprezentant al Fundației Hope and Homes for Children.

David Popovici a devenit ambasadorul Fundației Hope and Homes for Children, anul trecut


La prima licitație în care a fost implicat, David Popovici și-a donat casca și ochelarii de campion mondial cu scopul de a ajuta o mamă, fostă vicecampioană mondială la canotaj juniori, care suferă de o boală grea. Prin implicarea sa, sportivul a reușit să adune, în mai puțin de 30 de zile, donații de peste 40.000 de euro, contribuind la construirea unei case în județul Suceava pentru fosta sportivă și cei trei copii ai ei. Echipamentul respectiv a fost licitat, acum doi ani, de către o altă mamă din Capitală, cu un fiu care îl aprecia pe sportiv.


În 2023, David Popovici și-a scos la licitație ziua de naștere, iar o bunicuță din București a fost marea câștigătoare, după ce a făcut o donație din pensia ei. Cadoul a fost oferit mai departe celor doi nepoți ai femeii. Aceasta a venit cu cei mici bazinul Dinamo, acolo unde se antrena chiar sportivul.

‘A fost emotionant pentru copii, pentru că și ei făceau înot și îl admirau enorm pe David’, a mai povestit Anca Frumușani-Coltuc.


Ce este Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children România a reușit, în 26 de ani de intervenții, să susțină 43.000 de copii să rămână în siguranță lângă părinții sau familia lor extinsă și să nu fie instituționalizați, prin Programul de Prevenire a Separării Copilului de Familie.

Fundația a contribuit, din 1998 și până acum, la închiderea a 70 de centre de plasament. De asemenea, tot cu ajutorul ei și ale partenerilor săi au fost dezvoltate 128 de case familiale, cu 7.300 de copii scoși din orfelinate și aproape 2.000 reintegrați în familia naturală sau extinsă.

Sursă foto: Arhivă VIVA!, Facebook, Hepta