David Popovici și sacrificiile unui campion olimpic. Cum decurg antrenamentele și care e partea grea a înotului de performanță: „Imediat după ce intru în apă, înțeleg de ce trec prin această bătaie de cap în fiecare zi”

 Ifrim Georgiana
.

David Popovici a uimit lumea natației prin performanțele de la Jocurile Olimpice. Și-a adăugat în palmares două medalii strălucitoare, una de aur și una de bronz, pentru care a muncit asiduu și cu o dedicare neclintită. Despre sacrificiile unui înotător de talie mondială a vorbit într-un interviu pentru site-ul Arena.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

David Popovici a devenit primul campion olimpic al nataţiei masculine din România. La Jocurile Olimpice de la Paris, a câștigat o medalie de aur, la 200 de metri liber și o medalie de bronz, la 100 de metri liber. După aceste victorii răsunătoare, campionul de 19 ani a cerut statului, într-un discurs manifest, să îmbunătățească infrastructura și să susțină sportul.

daviddd-1daviddd-1

Citește și: Viața lui David Popovici în afara bazinului. Care este filmului său preferat, unde își petrece vacanțele și de ce nu vrea să-și spună povestea într-o carte: „Planul meu este să trăiesc din ceea ce iubesc cel mai mult'

Citește și: David Popovici, susținut din tribune de părinții săi, la Jocurile Olimpice. Georgeta și Mihai Popovici nu și-au văzut fiul de când au ajuns la Paris: „L-au lăsat să-și facă treaba. Un om de 19 ani care judecă și vede mai bine decât o națiune'

Citește și: Profesorul Marius Pieleanu și-a dat demisia de la SNSPA, în urma acuzațiilor de hărțuire sexuală: „Sunt supus unui linşaj mediatic”. Despre Alfred Bulai spune că este „un tip fabulos”

Citește și: Mădălin Ionescu face emisiune la Antena Stars cu Adela Lupșe, alias „isterica de la TV”. A devenit celebră pentru replica „Vreau să sune telefonul”, de la teleshopping

David Popovici și sacrificiile unui campion olimpic

Într-un interviu pentru site-ul Arena, David Popovici a dezvăluit detalii din culisele vieții unui înotător de talie mondială. De la el am aflat care e partea grea a antrenamentelor, dar și cu reușește să gestioneze presiunea competițiilor.

Cel mai mândru moment în înot

Momentul meu cel mai mândru în înot de până acum este să termin pe locul al patrulea la 200 m liber la Jocurile Olimpice și să îi fac pe toți de acasă să mă urmărească – și, de asemenea, toată țara mea – să fie foarte fericiți pentru și cu mine.

Partea cel mai puțin preferată a înotului

La fel ca în cazul oricărui alt înotător, nu aș spune că îmi place să mă trezesc devreme pentru a merge la antrenament, dar imediat după ce intru în apă pot să înțeleg de ce trec prin această bătaie de cap în fiecare zi.

Partea de antrenament preferată/care îți place cel mai puțin și de ce

De obicei, să fac sesiuni lungi de aerobic sau sesiuni lungi mixte după ce ridic greutăți în sală este cel mai greu, așa că cred că acestea sunt antrenamentele care îmi plac cel mai puțin în general. Le iubesc pe cele cu ritm de cursă și prag anaerob.

Costume de cursă/antrenament preferate și de ce

În general, îmi plac costumele de curse care sunt mai ușor de îmbrăcat și nu am tendința să înot în competiție cu cele mai strâmte. Preferatul meu este Powerskin Carbon air 2.

Cel mai bun echipament și de ce

Cel mai important echipament pentru mine trebuie să fie ochelarii de protecție, pentru că, dacă nu am perechea potrivită, pur și simplu nu pot înota foarte bine.

David Popovici: „Nu-mi plac înotătorii care nu se preocupă de treaba lor'

Campionul a dezvăluit și cum arată dieta sa, dar și ce tipologie de înotători îi displace.

Mâncarea preferată după antrenament

În fiecare zi, după antrenament mănânc o sticlă de lapte cu scorțișoară și miere și, de asemenea, un sandvici simplu. Chiar dacă sunt atât de obișnuit cu ele, tot este una dintre mesele mele preferate de după antrenament.

Cel mai enervant tip de înotător

Cei care nu se preocupă de treaba lor și sunt mereu curioși despre cum performează alții în loc să se perfecționeze.

Piscina preferată din lume și de ce

Stadio Olimpico del Nuoto, din Roma. Este cel mai rapid bazin în care am concurat vreodată și atmosfera este pur și simplu de neegalat.

Sursa foto: Hepta & Instagram

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton