David Popovici, susținut din tribune de părinții săi, la Jocurile Olimpice. Georgeta și Mihai Popovici nu și-au văzut fiul de când au ajuns la Paris: „L-au lăsat să-și facă treaba. Un om de 19 ani care judecă și vede mai bine decât o națiune”

 Ifrim Georgiana
.

David Popovici (19 ani) este un tânăr excepțional, nu doar prin performanțele la înot, ci și prin discursul său puternic, emoționant și matur. Noua stea a înotului mondial a ajuns la bazin la patru ani, construindu-și povestea treptat și având sprijinul unor părinți model. La Jocurile Olimpice de la Paris, Georgeta și Mihai Popovici l-au susținut de la distanță, fiind surprinși în tribune cu inimile pline de emoție.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

David Popovici, legitimat la CS Dinamo, și-a încheiat evoluția la Jocurile Olimpice de la Paris. Campionul de 19 ani a câștigat o medalie de aur, la 200 de metri liber și o medalie de bronz, la 100 de metri liber, în decurs de trei zile. În spatele succesului său stau un antrenor dedicat, Adrian Rădulescu, și doi părinți model.

david9-1david9-1

Citește și: Sorana Cîrstea, după declarațiile lui David Popovici, despre sportul românesc: „Condițiile de antrenament sunt deplorabile, poate chiar umilitoare. Suntem folosiți în scop de câștiguri politice”

Citește și: David Popovici, discurs manifest după medaliile de aur și de bronz câștigate la Jocurile Olimpice: „Iarna ne antrenăm într-un balon în care ne-am obișnuit cu frigul. Ni se promite că se face bazinul, dar degeaba. Aș vrea ca aceste medalii să aducă…'

Citește și: Ilinca Vandici, după ce a aflat că Virgin Ianțu se căsătorește, după o relație de 20 de ani: „Eu nu cred domnule în căsătorie, în general. Nu mai cred, am vrut să zic'

Citește și: A murit Erica Ash, actrița din serialul „Scary Movie'. Avea 46 de ani și era diagnosticată cu cancer: „A fost o femeie incredibilă și o artistă talentată'

David Popovici, susținut din tribune de părinții săi, La Jocurile Olimpice

După evoluția de la Jocurile Olimpice, David Popovici a adăugat la palmares încă două medalii, una de aur și una de bronz. Cât timp s-a aflat la Paris, campionul a ținut legătura cu părinții doar telefonic. Georgeta și Mihai Popovici au văzut probele din tribună, iar inimile le-au fost pline de mândrie și emoție. Au trăit intens fiecare clipă, chiar dacă nu au fost în prim-plan, și au simțit fiecare victorie. Jurnalista Irina Păcurariu i-a întâlnit pe cei doi părinți model și a spus o poveste care nu este doar despre sport, ci și despre puterea familiei.

„Am văzut cursa de aseară de la mare distanță. Nu știu dacă asta e formula corectă, dar tehnic, așa a fost.

Paris La Défense Arena are 40000 de scaune și locul pe care l-am avut era în partea superioară a acestei uriașe și ultramoderne structuri, ridicată special pentru Jocurile Olimpice peste un fost teren de rugby din Nanterre. Tot de aici, de foarte sus, au văzut cursa și părinții lui David, aflați la câteva rânduri de noi.

Au fost multe discuții despre calitatea acestui bazin căruia i s-a reproșat că adâncimea piscinei abia depășește 2,15 metri, ceea inițial părea că va face dificilă obținerea unor momente bune. O observație confirmată de primele statistici. În primele cinci finale de înot, doar 5 din 40 de înotători au avut un timp mai bun la Olimpiadă decât în ​​perioada de pregătire pentru competiție. „Acest bazin nu este adânc, nu este  la fel de adânc ca celelalte. Cu toate acestea, este grozavă', a realizat Léon Marchand,cel devenit între timp erou în Franța, după ce a câștigat prima sa medalie de aur duminică la proba de 400 de metri mixt, depășind recordul olimpic al lui Michael Phelps. Între timp, aseară, acest formidabil Léon, al cărui nume a fost scandat la unison de publicul francez mai ceva ca al unui fotbalist, zeci de minute, a reușit să câștige două medalii de aur în mai puțin de jumătate de oră.

Piscina La Défense Arena nu este unanim apreciată. Departe de cei 3m recomandați de World Aquatics, organismul mondial pentru înot, și cei 2,5m necesari pentru probe de Jocuri Olimpice, locul va rămâne în istoria modernă a României ca templul unde am redescoperit ce e mai bun din noi.

N-avem niciun merit că am devenit atenți la ceea ce reușeşte, chirurgical, acest băiat care ne-a trezit. Meritul este doar al lui și al celor care i-au fost alături.

Probabil de acasă, la televizor, momentul de aseară a avut măreția meritată. În sală orice român prezent, şi m-am întâlnit cu nesperat de mulți, a avut de agonizat destul de mult până s-a lămurit dacă David este sau nu pe podium. Ecranele gigant din sală au afișat minute bune după cursă doar chipul chinezului Zhanle și noul lui record mondial. 

Când a apărut în sfârșit tabele cu rezultatele m-am întors către rândul unde, în picioare, ca noi toți, erau părinții lui, topiți de emoție, parcă fericiți în primul rând pentru că s-a terminat.

David a fost SINGURUL dintre cei 3 medaliați care, după ce a coborât de pe podium, n-a pornit în turul de onoare până nu s-a dus la prietenul din copilărie și a luat steagul țării lui ca să defileze cu el pe spate. A făcut turul bazinului cu stegul pe umeri de două ori și i se citea pe față bucuria și liniștitea că şi-a terminat treaba cu adevărat', a scris Irina Păcurariu, realizatoarea seriei de reportaje „Forța unui vis', pe pagina sa de Facebook.

„L-au lăsat să-și facă treaba'

„Din fericire misiunea lui e mai puternică chiar și decât cele 2 medalii cu care se va întoarce acasă. Interviul pe care a avut răbdarea să i-l de după cursă colegului meu Cristian Mîndru dezvăluie din nou nu doar un om excepțional, ne arată decizia lui de a lăsa o moștenire. Şi nu e doar senzația mea.

Acest tânăr are o voce care domină orice zumzet de subsol și ne dă şansa sā-l ascultăm.

Sper să fim destui care să n-o ratăm (audiențele de la finala lui de aur de luni arată că o parte consistentă din public a ales să savureze' atunci Insula iubirii). Să n-o ratăm pentru că o astfel de şansă apare rar sau niciodată.

Mama lui David îmi povestea aseară târziu că nu s-a întâlnit cu el deloc de când au ajuns la Paris, doar s-au văzut' pe telefon. L-au lăsat să-şi facă treaba'. Nu mai ştiu cum am ajuns cu discuția la copii, inclusiv la cei pentru care nu-i pregătită încă să devină bunică, aşa că i-a şi spus lui David:

– Copiii, dacă îi ai, trebuie să îi creşti singur.

Numai că scriu asta şi mi se umplu ochii de lacrimi. Nu doar că ei l-au crescut bine pe David, au făcut-o într-un fel în care nu speram că voi trăi să aplaud.

„Parisul m-a tratat foarte frumos. Și chiar dacă mai mult am stat în hotel, la bazin, pe drumuri, la încălzire, la încălzirea pentru concurs și în probe, poate până când plec o să ajung și eu să văd Turnul Eiffel, flacăra olimpică, să mă bucur puțin, să am puțin timp să sărbătoresc reușitele pe care le-am avut', spunea David în interviul exemplar de aseară.

Şi asta, dincolo de toate la care ne-a provocat să medităm, ne arată cât de simplu şi de smerit ne lasă să-l admirăm, așa cum e, un om de 19 ani care judecă și vede mai bine decât o națiune.

În această după-amiază  campionul David Popovici se va întâlni cu presa din România la Casa Olimpică, care arată minunat, la Ambasada României în Franța / Ambassade de Roumanie en France.

Apoi va zbura către casă, unde va rămâne doar 7 ore, cum povestea mama lui. Dimineață are programată plecarea în vacanță. David nu are timp de pierdut- cea mai importantă lecție pe care ne-a dat-o nouă, care irosim generații', a încheiat aceasta.

Sursa foto: Facebook & Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton