De ce a murit Puica Igiroșanu, cântăreața devenită Maica Anastasia. Ileana Popovici și Octavian Ursulescu, mărturisiri emoționante: „A dus boala pe picioare, nu se plângea niciodată”

 Miniosu Alexandra
.

S-a aflat de ce a murit Puica Igiroșanu, cântăreața devenită Maica Anastasia. Actrița Ileana Popovici a fost bună prietenă cu ea, astfel că știa despre boala de care suferea de ani buni. Și Octavian Ursulescu a apreciat-o foarte mult pe regretata solistă și are doar cuvinte de laudă la adresa ei. Iată ce gest emoționant a făcut jurnalistul pentru ea!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Vestea că Puica Igiroșanu a murit i-a afectat profund pe cei care au admirat-o și iubit-o. Aceasta renunțase la muzică pentru a-și dedica viața credinței, devenind astfel Maica Anastasia. Actrița Ileana Popovici și celebrul prezentator de evenimente Octavian Ursulescu au cunoscut-o personal și sunt îndurerați acum de pierderea ei. Aceștia au povestit într-un interviu despre viața regretatei artiste după ce s-a retras la mănăstire, dezvăluind și boala de care suferea aceasta.

cantareata-maicuta-1cantareata-maicuta-1

Puica Igiroșanu, cunoscută și ca Maica Anastasia, a murit în Săptămâna Mare, înainte de Paște. Trupul ei neînsuflețit va fi depus la Biserica Hospice-ului Sf. Irina, Voluntari. În ceea ce privește slujba de înmormântare, aceasta va avea loc pe data de 2 mai, la Mănăstirea Nera.

Citește și: Marina Almășan o acuză pe directoarea postului TVR 2 că vrea să o distrugă: „Situația în cauză m-a afectat profund. O femeie care, practic, îmi fusese cândva colegă, luptă acum să mă denigreze”

Citește și: Cum arată apartamentul în care locuiește Raluca Bădulescu cât timp își renovează vila. Are covoare din piele de ponei, iar prețul chiriei e piperat: „Îmi place la nebunie' / Imagini din interior

Citește și: O mai ții minte pe Kelly din Beverly Hills, 90210? Actrița Jennie Garth are acum 52 de ani și trei fiice superbe

Citește și: Câte kilograme a slăbit Adrian Minune de când și-a micșorat stomacul: „Aveam multă grăsime în corp. Mi-a fost frică…'

De ce a murit Puica Igiroșanu, cântăreața devenită Maica Anastasia

După ce Octavian Ursulescu a aflat despre moartea regretatei Puica Igiroșanu, acesta a povestit cu durere în suflet despre amintirile pe care le-au adunat împreună, în anii ai de succes în muzică.

'Cu ani în urmă, regretatul meu coleg și prieten Titus Munteanu mi-a relatat o întâlnire uluitoare de la slujba de înmormântare a lui Johnny Răducanu, când s-a apropiat de el o măicuță: 'Ce faci, Titus, nu mă mai recunoști?'. Era Puica Igiroșanu, care îmbrăcase haina monahală și care, după șederi la mânăstiri din Franța și Anglia, revenise în țară. Am cunoscut-o destul de puțin pe vremuri, dar îi difuzam la Radio melodiile impregnate de parfum jazz-istic'.

A fost posesoarea unei voci excepționale și am în colecția mea de viniluri discul pe care ea și buna ei prietenă, Ileana Popovici, cântă lucrări ale lui Richard Oschanitzky. Legat de prietenia dintre ele, nu pot uita un episod recent. În urmă cu mai puțin de doi ani, Daniela Bardan, manager al Bibliotecii județene din Giurgiu, m-a invitat să fiu amfitrion la lansarea cărții biografice scrise despre Ileana Popovici (care locuiește la Buturugeni, în județul Giurgiu) de nepoata ei de la Chișinău, poeta Radmila Popovici.

Ei bine, surpriza imensă a fost că, în rândul întâi, în frumoasa grădină a bibliotecii s-a aflat Puica Igiroșanu, evident înveșmântată în haine monahale. Ca un omagiu adus anilor frumoși ai tinereții, ai prieteniei și ai colaborării lor, Ileana Popovici a pus la stația de amplificare o temă muzicală cu vocile lor îngemănate, compusă de Oschanitzky, muzician genial, din banda sonoră a unui film', a spus Octavian Ursulescu pentru playtech.ro.

Octavian Ursulescu, amintiri emoționante cu Puica Igiroșanu

Octavian Ursulescu a dezvăluit apoi și ce a vorbit cu Puica Igiroșanu, la ultimul eveniment în care s-au intersectat. Totodată, jurnalistul a povestit ce gest emoționant a făcut pentru ea, în 2011, în semn de respect, înainte ca ea să moară.

'La masa de după eveniment am stat mult de vorbă cu Puica, despre viața ei, ocazie cu care mi-a relatat că are probleme de sănătate. Pe urmă am mai vorbit de câteva ori la telefon, i-am trimis pe adresa stabilimentului unde lucra revista 'Actualitatea Muzicală' cu articolul despre evenimentul de la Giurgiu, m-a sunat să-mi mulțumească…Probabil, înregistările ei, fiind vechi, nu se mai difuzează la Radio (nu se difuzează ele cele mai noi!), tocmai de aceea am ținut să nu fie uitată.

În 2011 am publicat sub egida Editurii Biblioteca Bucureștilor, a Bibliotecii Metropolitane (managerul de atunci, omul de cultură Florin Rotaru, înființase colecția 'Patrimoniul muzical românesc'), o carte dedicată compozitorului Paul Urmuzescu. La această carte este atașat un CD incluzând 25 de creații ale compozitorului, între care am ținut mult să fie și două melodii cântate de Puica Igiroșanu, 'Ai plecat' (cu care am și deschis albumul) și 'Nu cred'.

Aceste două piese, ce pesemne nu se mai găsesc în fonoteca radio-ului public, risipită pe la Jilava, discul Oschanitzky de care aminteam, colaborările cu Ileana Popovici (multă lume o cunoaște mai ales ca actriță, dar a absolvit Conservatorul și este înainte de toate o cântăreață de mare rafinament, specialista noastră nr. 1 în bossanova), câteva fotografii din presă sunt puținele lucruri care ne vor mai aminti de Puica Igiroșanu, 'Maica Anastasia'', a completat el.

Puica Igiroșanu și actrița Ileana Popovici au fost prietene: „Am cântat împreună'

Puica Igiroșanu și actrița Ileana Popovici au fost bune prietene. Marea artistă știa că regretata solistă suferea de cancer, boală de care nu s-a plâns ânsă niciodată. Conform spuselor actriței, cântăreața devenită Maica Anastasia își dedicase ultima parte a vieții pentru a susține bolnavii de cancer.

„Am fost prietene, am cântat împreună, era foarte modestă. Artiștii sunt firi speciale, foarte interiorizați, cu trăiri intense, neînțeleși, uneori. Ea a ales această cale a credinței, a găsit calea spre Dumnezeu, a studiat filozofia. În ultima parte a vieții s-a dedicat susținerii celor bolnavi de cancer, a fost măicuța care a alinat sufletele celor aflați în suferință, i-a condus pe ultimul drum cu rugăciune și cu durere în suflet. Locuia într-o cămăruță.

Și ea a suferit de cancer, boală pe care a dus-o pe picioare, nu se plângea niciodată. Era o fire foarte blândă, foarte bună, un suflet sensibil, îmi pare foarte rău că a murit. A fost o femeie frumoasă, o voce fără egal. Drum lin în lumină, să se întâlnească cu marii artiști!', a mărturisit Ileana Popovici.

Sursă foto: Antena 3, Captură video, Arhivă viva

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton