De ce a refuzat Ștefan Bănică roluri în filme, în ciuda câștigurilor tentante: „Eu consider că nu am făcut compromisuri”

 Ifrim Georgiana
.

Ștefan Bănică este unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți de la noi din țară, însă s-a remarcat și datorită talentului său actoricesc, fiind distribuit în filme precum „Liceenii', „Eroii nu au vârstă', „O călătorie de neuitat' sau „Extemporal la dirigenție'. Recent, actorul a vorbit despre compromisurile din cariera sa, mărturisind că s-a văzut nevoit să refuze unele roluri în pelicule, în ciuda onorariului care i se oferea. Iată declarațiile lui Ștefan Bănică!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Ștefan Bănică este un artist complex, construindu-și o carieră în muzică, televiziune sau actorie. Pe când avea doar 14 ani, artistul a fost distribuit în pelicula „Eroii nu au vârstă', însă apogeul carierei l-a atins câțiva ani mai târziu, cu rolul intepretat în „Liceenii', regizat de Nicolae Corjos. La acea vreme, cântărețul se află în armată la Craiova și a fost detașat la București pentru filmările peliculei. La patru decenii de când a debutat în actorie, Ștefan Bănică spune că nu a făcut niciun compromis în carieră, refuzând unele roluri care i-ar fi adus venituri consistente.

ste11ste11

Citește și: Lavinia Pârva, super sexy în colanți după ce a slăbit 30 de kg. Cum se menține în formă soția lui Ștefan Bănică

Citește și: Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică nu au angajat o bonă pentru fiul lor, Alexandru: „Are voie la tabletă. El nu a învățat încă…'

Citește și: Cine este Nina Hariton, semifinalistă Chefi la cuțite 2023. E prima femeie care a luat trei cuțite de aur, are o fiică și locuiește la Paris

Citește și: Theo Rose și Anghel Damian, ipostază romantică după ce au devenit părinți: 'E băiatul lui Theo Rose. Suntem bine și…'. Au mers la primul control cu fiul lor, Sasha

De ce a refuzat Ștefan Bănică unele roluri în filme

De când și-a început cariera artistică, în urmă cu patru decenii, Ștefan Bănică spune că nu a făcut compromisuri și a refuzat ofertele care nu i s-au potrivit, deși câștigurile erau tentante. La 55 de ani, artistul nu are regrete, preferând întotdeauna să fie fidel față de publicul său și față de principiile de viață.

„Instinctiv, la primul film în care m-au luat am spus nu. Am spus nu pentru că m-am simțit mințit. M-a văzut Mișu Constantinescu, mi-a zis „Ce moacă de film ai', Aveam 14 ani când am făcut primul film. Era prieten cu tatăl meu, dar nu știa cine sunt, m-a chemat în filmul ăsta, eu am crezut că joc.

M-am dat mare la bloc, le-am zis oamenilor că plec la filmări, doar că..prima zi de filmare a fost figurație și eram pe o plută, iar la sfârșitul filmării m-au uitat pe plută. Eu am zis „Băi, eu nu mai vin, eu am crezut că mă chemați să fac ceva', și nu m-au crezut, dar nu m-am mai dus (..)

Am spus 'nu' de foarte multe ori, am refuzat multe lucruri la viața mea. Nu știu dacă am regretat, probabil nimic major, am refuzat foarte mulți bani. Chiar dacă nu aveam, dar faptul că nu mă simt bine cu conștiința mea…e nu. Să nu faci compromisuri față de profesia ta, față de publicul tău și față de tine. Eu consider că nu am făcut compromisuri, nu', a răspuns artistul.

„În ultimele două luni de armată, am filmat Liceenii'

În urmă cu ceva timp, Ștefan Bănică povestea cum au decurs castingul și filmările pentru „Liceenii', filmul care l-a consacrat în lumea actoriei. La acea vreme, artistul avea 19 ani și era înrolat în armată la Craiova.

„Când am intrat la Institutul de Teatru şi am făcut filmul Liceenii, popularitatea mea şi a colegilor mei a devenit dintr-odată atât de mare încât nu am avut timp să mă gândesc la asta. A fost un succes timpuriu cu două tăişuri. (…)

Eu veneam direct din armată, de la Craiova. În ultimele două luni de armată am filmat Liceenii, după ce am fost detaşat la Bucureşti. Aveam o altă stare decât colegii mei din film, pentru că, ieşind din unitate, mă simţeam liber. Ne distram mult între noi, cei din distribuţie. S-au legat prietenii de-o viaţă. Cu unii dintre cei care lucrau atunci la film lucrez şi astăzi. De pildă, cu Mona Segall, care atunci era secretară de platou şi care astăzi este unul dintre cei mai mari producători de televiziune din România, am făcut Dansez pentru tine', a declarat Ştefan Bănică pentru „Weekend Adevărul'.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton