De ce a trăit Sanda Ladoși cu frica de moarte, în copilărie: „Fratele meu a întreținut starea de teamă. Erau permanentele discuții ale războiului...”

.

Invitată în emisiunea lui Denise Rifai, Sanda Ladoși a povestit cum a decurs copilăria sa, într-o perioadă dificilă din punct de vedere istoric. Artista își amintește că era stăpânită de frica de moarte, declanșată din cauza discuțiilor despre război, dar și din cauza pericolului asociat combinatului de la Târgu Mureș.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Sanda Ladoși, una dintre cele mai de succes interprete de muzică ușoară, s-a născut în data de 2 ianuarie 1970, la Târgu Mureș, într-un context istoric dificil. Artista s-a luptat, încă din copilărie, cu teama de moarte, și recunoaște că i-au trebuit ani să scape de această fobie. Astăzi, Sanda Ladoși spune că poate accepta orice, pentru că este împăcată cu ea însăși, și crede că toate lecțiile primite de la viață au avut un scop.

Citește și: „M-am gândit de mai multe ori la divorț'. Sanda Ladoși, despre tensiunile din căsnicia ei de 17 ani cu Ștefan Tache. Ce îi ține împreună


Citește și: Sanda Ladoși și-a înscris băiatul și fiica la Școala Franceză, sfătuită de Andreea Esca: „Am ales-o pentru că, erau așa, ușor comuniști, și mie mi-a plăcut asta. Ea avea copiii acolo’ / EXCLUSIV

Citește și: Anamaria Ionescu de la Power Couple o cunoștea pe femeia cu care soțul ei, Tudor, a înșelat-o: ‘Nu am fost atât de geloasă pe cât mi-am imaginat, dar…’

Citește și: De ce Andreea Tonciu și-a mutat fiica de la școala de stat la una privată: „Nu vreau să iasă vreo eminentă, acum banii nu se câștigă dacă ai foarte multă carte'


De ce a trăit Sanda Ladoși cu frica de moarte, în copilărie

Copilăria Sandei Ladoși a fost marcată de frica persistentă de moarte, iar artista spune că fratele ei a intensificat această stare. Îngrijorările acesteia au fost declanșate de discuțiile referitoare la război, dar și pericolul asociat combinatului de la Târgu Mureș, orașul în care s-a născut și a copilărit. Cu timpul, interpreta spune că a reușit să depășească aceste temeri.


„În copilărie. Asta a fost problema copilăriei mele pentru că o dată erau permanentele discuții ale războiului rece cu bomba atomică. Fratele meu a întreținut starea asta de teamă. Respectiv, și combinatul acela de la Târgu Mureș, care peste 30 de km distruge. Ușor lucrurile s-au disipat pentru că am înțeles că viața oricum, că îți e frică, că nu ți-e frică, lucrurile se întâmplă cum trebuie să se întâmple.

Oricum toți murim. Depinde ce faci și cum faci ca viața să îți fie frumoasă până în momentul în care se întâmplă inevitabilul’, a povestit artista în emisiunea lui Denise Rifai.


„Am învățat să accept orice’

Sanda Ladoși mai spune că a învățat lecția acceptării și crede că orice experiență a fost menită să se întâmple.

„Cred că am învățat să accept orice. S-a întâmplat de atâtea ori să primesc lecții de viață care să mă ducă în stadiul în care să înțeleg că nimic din tot ce mi s-a întâmplat până acum nu este întâmplător și fiecare lucru întâmplat, chiar și foarte rău, a fost cu un scop bine determinat pentru a ajunge să gândesc ca cea de astăzi.


Am o împăcare, o relaxare cu mine însămi, care cred că este cea mai grea luptă a unui individ în timpul traiului său. Am momente în care mă uit în oglindă și spun „Ok, ești bine, mergi mai departe așa cum știi tu mai bine și caută să încerci să faci bine, să te oprești să faci rău.’ A face rău este cel mai ușor de făcut. Caută să faci bine sau dacă nu, mai bine retrage-te și mergi în liniștea ta pe drumul acestei vieți. Cu siguranță ce e al tău este pus deoparte și trebuie să mergi așa cu bun simț înainte’, a mai povestit interpreta în aceeași emisiune.