Adelina Pestrițu se numără printre cei mai îndrăgiți și urmăriți influenceri din România. Zi de zi, vedeta își ține fanii la curent cu tot ce se întâmplă în viața ei, prin diverse postări. Deși apare aproape mereu cu zâmbetul pe buze, bruneta recunoaște că nu e totul roz în viața ei. Pentru nu se lăsa afectată de energia negativă din jur, aceasta merge la psiholog. În timp, a învățat să fie puternică, dar există totuși o dramă care a marcat-o: moartea bunicelor ei. Iată confesiunea sa emoționantă!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Adelina, afișezi o viață în online pentru care mulți te invidiază. Aș vrea să ne povestești cum este, de fapt, viața ta, dincolo de ceea ce vedem pe Instagram, chiar dacă vedem destul de multe… Care sunt părțile negative și neplăcute ale acestei meserii de influencer?
Viața mea nu e roz și am spus asta de câte ori am avut ocazia. Nu aduc părțile negative pe Instagram, pentru că ar fi nedrept din partea mea să îi încarc pe cei din comunitate cu energie negativă. Sunt conștientă că și ei le au pe ale lor și aș vrea ca atunci când intră pe profilul meu să primească o energie bună. Am avut momente în care nu m-am simțit suficient de bună în ceea ce fac, când mi-am pierdut încrederea în mine și m-am simțit atacată. Toate au fost lecții care m-au adus unde sunt astăzi și care m-au făcut cum sunt astăzi. În mod cert, oamenii postează pe Instagram mai mult din partea frumoasă a vieții lor, și așa e normal să se întâmple. Ce ar mai fi rețelele de socializare dacă am posta lucruri încărcate negativ?!
Citește și: Mesajul primit de Adela Popescu din partea Mihaelei Rădulescu, după ce a postat fotografiile din pictorialul VIVA!: „Ești tot ce ar trebui să fii…”
De ce merge Adelina Pestrițu la psiholog
Nu știu dacă-ți place termenul de influencer, dar… ai avut vreun moment în care crezi că ai fi putut influența oamenii într-un fel sau altul și nu ai făcut-o și acum regreți?
Recunosc că la început nu am fost mare fan al acestui termen. Însă ulterior a devenit parte din viața mea și i-am înțeles perfect sensul. Într-o lume cu informație la fiecare pas, oamenii sunt liberi să-și aleagă sursa preferată. Activitatea mea de pe Instagram propune, nu impune nimic. Așadar, dacă recomandările mele sunt de luat în seamă sau nu, urmăritorii pot decide asta, nu eu. Instagramul poate arăta ca un
platou cu informații de unde „invitații pot lua ceea ce le este pe plac și util. Postările ilustrează și stilul personal de viață, care poate fi aspirațional sau nu pentru cei care mă urmăresc. Fiecare decide de ce se lasă influențat. Sunt și multe aspecte negative, însă prefer să subliniez partea bună.
Așadar, cel mai frumos în ceea ce privește meseria mea și comunitatea de prieteni din online este când putem fi împreună cu sens pe rețelele de socializare, când putem să arătăm că împreună putem muta munții, că putem ajuta la nevoie, că putem să fim atenți unii la nevoile celorlalți și putem salva suflete, vieți împreună. Cu cât ești mai atent la aceste aspecte, cu atât descoperi cât de multe sunt nevoile celor din jur și ale lumii în care trăim.
Chiar, crezi că influencerii ar trebui să aibă și o responsabilitate socială?
Cred că responsabilitatea cea mai mare sunt chiar ei și modul lor de a expune public nevoile umane ale unei societăți. De la un discurs sănătos pot porni schimbările pe multe segmente sociale. Trebuie doar să fie atenți la abordarea problemelor cu adevărat reale, atunci și acolo unde este necesar. Cât despre actele de generozitate și caritate, mi se pare că la acest capitol rețelele de socializare își pot arata sensul, utilitatea, rostul. Aici putem fi împreună, cu toții, cu cel mai bun obiectiv, acela de a ajuta.
Eu am inițiat foarte multe campanii umanitare și am fost mereu recunoscătoare oamenilor că mi-au fost alături în aceste demersuri. Mi-aș fi dorit să fim și mai mulți, să fim toți, ar fi mult mai prețios decât orice reacție am apăsa și decât orice comentariu am scrie. Haideți să fim buni în loc să taxăm, să criticăm și să judecăm pe toată lumea!
Drama care i-a marcat viața Adelinei Pestrițu
Adelina, ai declarat cred că de acum zece ani că faci terapie. Știu că nu trebuie neapărat să ai probleme grave pentru asta… totuși, ce ai vrut să schimbi la tine, astfel încât ai apelat la terapie constant?
Nu aș spune că e o terapie constantă, dar, când ești atât de expus, aduni și multă energie negativă pe care e bine să nu ți-o însușești. Această energie negativă și aceste gânduri apăsătoare trebuie descărcate undeva. Discuția cu un terapeut este cea mai indicată atunci când vrei să te aduni. Dacă mergi la terapie, nu înseamnă că vrei neapărat să schimbi ceva, ci să rămai sănătos la minte, trup și suflet. Așa e și în cazul meu.
Care sunt temerile și fricile tale, angoasele, gândurile care nu-ți dau pace, înainte să adormi?
Că timpul trece prea repede și nu-mi rămân prea multe clipe să mă pot bucura de ceea ce am.
„Despărțirea de cei dragi reprezintă cea mai mare durere'
Care consideri că a fost cel mai greu moment din viața ta, care ți-a schimbat cumva percepția, poate chiar cursul vieții? Știi cum se spune, că din durere se pot naște apoi multe șanse…
Pentru mine, despărțirea de cei dragi reprezintă cea mai mare durere. Nimic nu mă dărâmă mai tare decât pierderea lor. Mi-am pierdut bunicile în decurs de o săptămână, și asta m-a marcat destul de mult. Pe atunci, prezentam o emisiune zilnică unde totul era pe veselie și am fost nevoită să disimulez. Ziua eram la înmormântare și seara la emisiune. Pe interior eram dărâmată, dar la exterior trebuia să zâmbesc. Mi-a fost greu și am înțeles că viața e foarte firavă și că trebuie să ne bucurăm din plin de cei dragi cât timp îi avem alături.
Sursă foto: Instagram