De ce nu a defilat Rita Mureșan pentru Armani, când lucra ca model: „Mergeam la castinguri și nu mă lua nimeni. Nu o să vezi niciodată pe podium femei cu...”

.

Rita Mureșan a debutat ca fotomodel, apoi s-a remarcat în lumea designului vestimentar. După ce a primit titlul „Miss România Top Model', în 1993, ea a defilat pentru nume grele ale industriei fashion, însă nu a obținut niciun contract cu Armani. La insistențele agentului cu care lucra atunci, Rita Mureșan s-a prezentat la mai multe castinguri și de fiecare dată i s-a spus că nu are conformația potrivită.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!


Rita Mureșan e unul dintre cele mai sonore nume din industria modei din România. Aceasta s-a făcut remarcată ca fotomodel, iar, ulterior, în calitate de creatoare de modă. În 1993, la numai 21 de ani, Rita Mureșan câștiga „Miss România Top Model’. Titlul i-a adus contracte cu nume grele ale modei internaționale, precum Blumarine, Versace, Dolce&Gabbana, Escada, Romeo Gigli, Gai Mattiolo, Lorenzo Riva, La Perla.

Citește și: Cum se înțelege Rita Mureșan cu fostul soț, la 17 ani de la divorț: „Ne mai certăm pe anumite lucruri. Împărțim și câinele, e trecut în act’


Citește și: Rita Mureșan a recunoscut relația cu Horia Brenciu: „A fost iubitul meu!'. Ce cadou de preț i-a făcut artistul pe vremea când erau împreună

Citește și: Călin Geambașu îi datorează Mihaelei Cernea debutul ca artist, la doar 17 ani, la Sala Polivalentă: „Fără precedent în istoria familiei mele. Mi-a schimbat viața. De aia și recunoștința mea este pe măsură'

Citește și: Claudia Patrașcanu și-a cumpărat apartament în București și lansează o nouă afacere: „Am vrut să avem un loc al nostru’.  Anul trecut și-a construit casă în Constanța


De ce nu a defilat Rita Mureșan pentru Armani

Invitată în emisiunea lui Denise Rifai, Rita Mureșan a vorbit despre perioada când a locuit la Milano, capitala modei în Italia. Fostul model recunoaște că nu s-a bucurat de contracte în primele luni, deși se afirmase puternic în industria modei.

„Cariera dumneavoastră de model internațional a debutat cu un contract de exclusivitate cu o firmă din Israel pentru care ați prezentat costume de baie timp de un an. Ulterior, ați fost remarcată de o celebră agenție de modele din Milano și v-ați mutat trei ani în capitala modei din Italia. Însă, deși erați pe culmile succesului, unele dintre cele mai mari case de modă din lume nu vă solicitau. Vă citez: Sânii ăia nu m-au ajutat, spuneau că sunt puțin cam sexy. Nu voiau fete cu sâni. Vreau să știu care era cel mai mare atu al modelului Rita Mureșan. Câte contracte ați ratat din cauza sânilor prea mari?’, a întrebat-o prezentatoarea TV.


Rita Mureșan nu a obținut niciun contract cu Armani, deși mergea constant la castinguri, pe motiv că era prea sexy.

 „Cel puțin la început, la început, când m-am mutat la Milano, în primele trei sau patru luni mergeam la castinguri și nu mă lua nimeni. Îmi aduc aminte că nu o dată, de mai multe ori, agentul meu că trimitea la casting la Armani, iar pe podiumul de la Armani nu vezi niciodată pe podium femeie cu sâni, știm stilul lui Armani. Eu tot spuneam, de ce mă trimite dacă știe că nu mă ia. Tot timpul spunea că trebuie să fiu văzută. „E castingul Armani, te duci, îl faci! Chiar dacă nu îl iei, ca să fii văzută’. Primul meu job a fost pentru Anna Molinari Bleumarine și de acolo au început și altele. Dar au fost la Milano luni bune când nu munceam, făceam doar ședințe foto pentru agenție, dar nu luam castingurile, toate lumea zicea: „Tropo sexy!’. Iar atitudinea mea e cheia succesului în ceea ce am făcut eu, aveam întotdeauna o poziție, respect față de meserie, mi-a plăcut, mai ales că pentru noi era…eu eram prima care am plecat în străinătate ca model, nu mai erau alte modele plecate. Eu zic că a fost bine’, a explicat vedeta la Kanal D.


„Am fost primul model din România care a plecat în străinătate’

Rita Mureșan, primul fotomodel de succes la nivel internațional, a povestit cum s-a înscris la „Miss România Top Model’, când avea 21 de ani.


„Nu aveam eu de gând să merg la Miss România, m-au găsit pe stradă organizatorii. Din mii de fete, au rămas 100. Am luat castingul și am câștigat. Mi-a schimbat viața. La început, mie mi-a fost greu, când m-am mutat la Milano, mergeam la castinguri și nu mă alegea nimeni. Nu o să vezi pe podium fete cu sânii mari. Am fost primul model din România care a plecat în străinătate’, a mai spus ea în emisiunea de la Kanal D.

Sursa foto: Facebook