De ce nu primește Ovidiu Lipan Țăndărică pensie în România: „Nu primesc nici măcar un leu. Toată viața am fost și voi rămâne un artist liber”. Care e povestea numelui său de scenă

 Ifrim Georgiana
.

Ovidiu Lipan Țăndărică spune că nu primește pensie în România și deplânge soarta artiștilor de la noi din țară. Toboșarul trupei Phoenix a împlinit, cu o zi în urmă, 71 de ani, dar se simte mult mai tânăr și este pregătit de însurătoare. Artistul a mai spus și care e povestea numelui său de scenă, pe care nu l-a înregistrat nici până astăzi la OSIM.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Pe 31 ianuarie, Ovidiu Lipan Țăndărică a împlinit 71 de ani, dar spune că trecerea timpului nu i-a afectat optimismul și cheful de viață. Maestrul a trăit mulți ani în Germania și a călătorit în toată lumea, însă a ales să se întoarcă în România, unde se simte cel mai bine. După zeci de ani de carieră, Ovidiu Lipan Țăndărică nu primește niciun leu de la stat, în condițiile în care a fost și va rămâne un artist liber profesionist.

ov11ov11

Citește și: Ovidiu Lipan Țăndărică a împlinit 71 de ani și este pregătit de însurătoare: „Vârsta mea biologică nu are nicio legătură cu energia și cu dorința de a realiza lucruri pozitive”

Citește și: Cine a fost prima dragoste a lui Ovidiu Lipan Țăndărică: „Mi-a fost frică să nu sufăr, a fost foarte frumos”

Citește și: De ce nu s-au căsătorit Daniela Gyorfi și George Tal, deși sunt împreună de aproape 20 de ani: „Suntem două pietre tari și mi-e că de la un act…”. Ce i-a împiedicat de fiecare dată să facă nunta

Citește și: Dana Roba divorțează de Daniel Balaciu, la 8 luni de când a mutilat-o cu un ciocan: „Sper din toată inima mea să câștig custodia totală a copiilor, nu vor să îl vadă'. Când va avea loc primul termen din proces

De ce nu primește Ovidiu Lipan Țăndărică pensie în România

Pentru că a fost mereu un artist indepedent, Ovidiu Lipan Țăndărică nu primește pensie în România, însă are venituri pe drepturile de autor și difuzare din Germania, unde a locuit câțiva ani buni.

„Cred că va trebui să se găsească un echilibru, în România, să se investească mai mult în binele tuturor oamenilor. Eu, de pildă, în România nu primesc nimic, nu am pensie nici măcar un leu.

Toată viața am fost și voi rămâne un artist liber profesionist. Am dat și am primit aplauze, un zâmbet, acestea au contat. Însă, din Germania, unde am locuit, îmi vin niște bani din drepturile de autor și de difuzare.

Important, ca artist, este să lași ceva frumos, în urmă, în această trecere pe pământ, ceva de care oamenii să-și amintească cu drag', a spus artistul potrivit playtech.ro.

Povestea numelui de scenă a lui Ovidiu Lipan Țăndărică

Ovidiu Lipan Țăndărică a primit numele de scenă de la publicul său, de aceea nu l-a înregistrat nici până astăzi la OSIM.

„Numele mi l-a dat publicul, prin urmare nu înregistrez un nume pe care mi l-a dat publicul, e la liber, îl poate lua și folosi oricine, însă nu oricine poate să fie Țăndărică.

În cazul meu, este vorba și despre lumina dumnezeiască, despre har. Multă lume studiază, dar, dacă nu ai instinctul din naștere, e foarte greu', a mai spus el, potrivit sursei citate.

„Noi, ca popor, suntem foarte apreciați în Occident'

Ovidiu Lipan Țăndărică mai spune că românii au o imagine pozitivă în Occident, de aceea n-ar trebui să ne lipsească demnitatea.

„Mulți susțin că românii sunt triști, pesimiști, însă este un sindrom planetar, noi facem parte din tot ce se întâmplă pe întreaga planetă.

De fapt, trebuie să avem mai mare atenție, la datini, la obiceiuri, în România trăiesc 18 etnii, ca să nu le spun minorități, care au drepturi egale, acesta e un lucru frumos, pentru că noi suntem un popor primitor, deschis, cu o energie pozitivă. Trebuie să fim însă cu mult mai demni, să nu mai fim atât de alunecoși, să avem curaj, să nu plecăm prea mult capul, căci poate fi tăiat de sabie.

Eu am cântat în toată lumea și pot spune că noi, ca popor, suntem foarte apreciați în Occident, venim, și pe plan cultural, cu acea prospețime', a mai spus toboșarul.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton