De ce s-a retras vicecampioana mondială Violeta Beclea-Szekely din atletism: „Ajunsesem într-un soi de suprasaturație. Eram într-o formă de zile mari, însă psihicul meu...” / Are 59 de ani și este căsătorită cu fostul judoka Adrian Szekel

 Ifrim Georgiana
.

Violeta Beclea-Szekely, o atletă de excepție a României, s-a retras din activitatea competițională în 2002. Cu un an înainte, fosta atletă atinsese apogeul unei cariere strălucite și își consolidase statutul de legendă. Despre decizia retragerii a vorbit într-un interviu amplu și emoționant.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Violeta Beclea-Szekely, una dintre cele mai remarcabile atlete ale României, și-a lăsat amprenta în istoria atletismului prin performanțele sale de excepție. Este campioană europeană de sală și a câștigat de două ori medalia de bronz în aceeași competiție. De asemenea, fosta mare atletă este de cinci ori vicecampioană mondială.

vioetatatatavioetatatata

Citește și: Gina Chirilă, prima reacţie după ce s-a zvonit că a divorțat de Bogdan Vlădău: „În alt univers, l-aș fi lovit în față pentru lipsa de respect”. În trecut, i-a iertat infidelitatea soțului ei

Citește și: Gabi Bădălău și noua lui iubită, Daria, scene incendiare împreună, la o nuntă! Afaceristul pare că a uitat-o complet pe Bianca Drăgușanu și este îndrăgostit de rusoaica de 24 de ani

Citește și: Oana Roman a răbufnit după ce mașina i-a fost zgâriată, chiar în fața casei: „Uite cum nu dorm de supărare! De ce oare să faci așa ceva? De ce? Dintr-o răzbunare pentru că mi-am permis eu să…”

Citește și: Margot Robbie este însărcinată pentru prima dată. Actrița din filmul „Barbie' și soțul ei, Tom Ackerley, vor deveni părinți la 8 ani de la căsătorie

De ce s-a retras vicecampioana mondială Violeta Beclea-Szekely din atletism

În anul 2002, Violeta Beclea-Szekely avea să-și anunțe retragerea din atletism. Astăzi, la peste două decenii distanță, fosta mare atletă povestește că decizia a survenit din cauză că-și pierduse motivația. În perioada respectivă mai suferise și o accidentare, astfel că retragerea a fost inevitabilă.

„Niciun sportiv nu-și găsește momentul potrivit în care să se retragă, așa s-a întâmplat și în cazul meu. Din punct vedere fizic eram într-o formă de zile mari, însă psihicul meu nu mai se mai conecta cu fizicul. Probabil ajunsesem într-un soi de suprasaturație astfel că, deși făceam antrenamente foarte tari, în concurs nu mai puteam să mă motivez.

Acest aspect a venit la pachet cu o căzătură în urmă căreia am suferit o intervenție chirurgicală la genunchiul stâng, moment în care am luat hotărârea să mă retrag', a povestit fosta sportivă pentru fanatik.ro.

„Am vrut să abandonez'

Fosta mare atletă recunoaște că ar fi vrut să abandoneze și în anul dinainte.

„Da, sunt vicecampioană olimpică în proba de 1500m la Jocurile Olimpice de la Sydney din anul 2000. Anul 2001 a fost cel mai tare an al meu. Am câștigat toate cursele în care am luat startul în acel an, mai puțin finala din cadrul Campionatelor Mondiale de la Edmonton, când am suferit o deshidratare din cauza căreia am vrut să abandonez.

Datorez acel loc II fiicei mele, Alexandra, care se află în tribună și era singura voce pe care o auzeam în tot vacarmul din stadion: „hai mamiiiiii'. Și încurajările comunității românești, aflată în număr foarte mare în tribunele stadionului, au contat în lupta mea cu limitele mele fizice din acel moment', a mai povestit ea.

Cum și-a cunoscut Violeta Beclea-Szekely soțul

În cadrul aceluiași interviu, fosta atletă a povestit cum și-a cunoscut soțul, pe Adrian Szekely.

„Eu și Adrian Szekely ne cunoșteam pentru că, uneori, cantonamentele lotului de atletism erau în același loc cu cele ale lotului de judo. Apropierea dintre noi s-a produs în anul 1992 când, accidentată fiind, Adrian a încercat să mă scoată din starea proastă în care eram și m-a invitat la o plimbare cu șareta prin Poiana Brașov, unde amândoi ne aflam în cantonament.

Apoi au urmat imensele buchete de trandafiri roșii pe care mi le trimitea în fiecare zi. De aici a mai fost doar un singur pas până la cererea în căsătorie, anul următor, în 1993', a povestit fosta atletă de talie mondială.

Violeta Beclea-Szekely, declarații despre fiica ei

Violeta Beclea-Szekely a făcut câteva declarații și despre fiica ei, Alexandra, care nu i-a călcat pe urme. O perioadă, tânăra a cocheta cu actoria, dar apoi și-a găsit altă pasiune.

„Alexandra a cochetat cu actoria și i-am susținut decizia când a venit și ne-a cerut să o lăsăm să meargă în tabăra de actorie Stagedoor Manor, aflată lângă New York. Era în clasa a VII-a când a plecat prima dată în America, apoi în fiecare vară, până în clasa a XI-a. Actoria a practicat-o ca un hobby , ulterior a ales să facă altceva.

Ca mamă am fost exigentă, dar mi-am crescut copilul astfel încât personalitatea ei să nu aibă de suferit. Este copilul pe care mi l-am dorit și am încercat că, prin interacțiunile dintre noi, să perceapă lumea așa cum trebuie, să învețe să se comporte. A avut și are un mediu familial afectuos, bazat pe sprijin emoțional constant pentru a-și dezvoltă încrederea în sine și siguranța emoțional', a mai povestit aceasta.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton