De ce se recomandă Catinca Roman cu numele lui Petre Roman și nu al tatălui ei biologic: „A fost decizia mea. Mă agasa să...” / Cum e trecută, de fapt, în acte

.

Catinca Roman a explicat de ce se recomandă, de ani de zile, cu numele de familie al lui Petre Roman, deși în acte e trecută Zilahy. Ea spune că decizia i-a aparținut și a luat-o pentru că se săturase să explice de ce are alt nume față de cel al surorii ei, Oana.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!


Mioara Roman și Iosif Zilahy au fost căsătoriți timp de 12 ani și s-au separat în 1968, când fiica lor, Catinca, avea doar 7 luni. Ulterior, regretata jurnalistă s-a recăsătorit cu Petre Roman și au format, la vremea aceea, cel mai trainic cuplu din lumea politică. Căsnicia lor, din care a rezultat Oana Roman, s-a încheiat în 2007.

Citește și: Oana Roman i-a făcut singură parastasul Mioarei Roman, fără ajutorul surorii sale, Catinca. A fost la biserică și a împărțit pachete de pomană


Citește și: Catinca Roman, despre averea lăsată de Mioara Roman: „A lăsat ceva moștenire…’. În ce relații a rămas cu Oana Roman, după moartea mamei lor

Citește și: Cum arată și cu ce se ocupă acum Lola de la Gospodar fără pereche. Cât de mult s-a schimbat Alexandra Mitruț, după despărțirea de Andrei Bivolan

Citește și: Dan Badea a cerut-o pe Mădălina în căsătorie la un restaurant din Las Vegas, deși locația inițială trebuia să fie Marele Canion. De ce nu a reușit și cum l-a ajutat Amalia Năstase: „A fost foarte bine că a așteptat, pentru că…'


De ce se recomandă Catinca Roman cu numele lui Petre Roman și nu al tatălui ei biologic

Catinca Roman a explicat de ce se recomandă cu numele de familie al lui Petre Roman și nu al tatălui ei, Iosif Zilahy. Decizia a luat-o în urmă cu mulți ani, fiindcă, spune ea, să săturase să explice de ce are un alt nume față de cel al surorii sale, Oana. Acest lucru a fost agreat atât de tatăl ei vitreg, cât și de cel biologic.


„Nu mă deranjează numele de Roman, pentru că asta a fost decizia mea atunci, dar de exemplu, pe rețelele de socializare sunt cunoscută cu numele de familie al tatălui meu biologic, Zilahy.

Decizia de a lua numele de Roman atunci a fost dictată de faptul că mă întrebau mulți oameni de ce pe mine mă cheamă Zilahy și nu Roman, iar ca să simplific lucrurile am zis că este mai simplu așa.

Niciodată nu mi-am schimbat numele din buletin. Eu având o relație foarte bună cu tatăl meu biologic, iar Petre nu m-a adoptat, nu am dorit acest lucru, a fost pur și simplu o chestie din cauza faptului că mă agasa că trebuia să dau tot timpul explicații.


Pe tatăl meu nu l-a deranjat niciodată, am discutat cu el atunci, iar mama cu tatăl meu biologic aveau o relație extraordinară, așadar s-a discutat subiectul acesta și nu a fost deranjat niciodată’, a explicat Catinca pentru playtech.ro.


„Relația cu tatăl vitreg a fost inexistentă’

Catinca a explicat și ce relație a avut cu tatăl ei vitreg, Petre Roman. Ea spune că politicianul a privat-o de afecțiune și câteodată adopta un comportament adolescentin.

„Relaţia mea cu tatăl meu vitreg a fost rece, cumva inexistentă. Mama se ocupă cam de tot ce ţinea de mine.

Nu pot să spun că nu am învăţat lucruri de la el pentru a este un tip erudit, deştept, educat, însă cred că dacă ar fi să pun într-o balanţă moştenirea culturală primită de la el cu lipsa de afecţiune, balanta atârna greu în partea de lipsa de afecţiune.


De lipsa de empatie, de răceală, de comportament cumva adolescentin câteodată. Se punea pe egal cu noi, copiii. Înţelegi ce vreau să zic, de concurenţă pentru atenţia mamei.

Dar asta este… Cred că toţi avem probleme, traume din copilărie. Dar este important ca, la un moment dat, să încercăm să avem grijă de ele, să le înţelegem, să înţelegem de unde vin depresiile, nefericirile, stările proaste. Este indicat să mergem la un psihoterapeut, la un specialist’, a dezvăluit Catinca în cadrul emisiunii PlayTalk.

Sursa foto: Facebook