Delia Budeanu, confesiuni tulburătoare despre copii și cei doi soți. Pe Radu Budeanu l-a pierdut după 19 ani împreună: „Doi ani mi-au trebuit să înțeleg că nu mai este. Am fost într-un tunel...”

.

Delia Budeanu, una dintre cele mai îndrăgite crainice din istoria Televiziunii Române de dinainte de 90, a murit sâmbătă, 19 octombrie 2024. A avut o carieră remarcabilă pe micul ecran, fiind iubită pentru carisma și rafinamentul său. Povestea ei de viață a fost intensă și tulburătoare – a învins cancerul, a avut două mariaje și a devenit mamă de două ori.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI

Lumea televiziunii este în doliu după moarte Deliei Budeanu. Personalitate puternică a televiziunii naționale și înalt om de cultură, regretata crainică s-a stins din viață în urmă cu câteva zile. Prin întreaga sa viață și carieră, Delia Budeanu va rămâne în memoria publicului ca un reper al televiziunii românești, dar și un exemplu de curaj și forță interioară.

delia-budeanu-10delia-budeanu-10

Citește și: Cine a fost Delia Budeanu. Regretata prezentatoare TV a suferit de cancer, a trecut printr-un divorț și a suferit enorm după moartea soțului ei, Radu Budeanu

Citește și: Drama regretatei Delia Budeanu. A avut cancer, dar l-a învins: „Am avut un război infernal pe care l-am trecut alături de Radu, soțul meu. Am avut un cancer infernal. Era să mor atunci”

Citește și: Val de mesaje după moartea Deliei Budeanu. Ce omagii i-au adus Dan Negru, Iuliana Marciuc și Oana Pellea: „Azi, televiziunea nici măcar n-ar mai ști ce să facă cu astfel de oameni…'

Citește și: Cine a fost Delia Budeanu. Regretata prezentatoare TV a suferit de cancer, a trecut printr-un divorț și a suferit enorm după moartea soțului ei, Radu Budeanu

Delia Budeanu, confesiuni tulburătoare despre copii și cei doi soți

Delia Budeanu s-a născut pe 28 mai 1946 și a absolvit Facultatea de Litere a Universității din București în anul 1969, iar între anii 1970 și 1998 a fost crainic de televiziune la TVR. A fost un exemplu de profesionalism și eleganță, captivând publicul cu vocea sa caldă și stilul rafinat.

Astăzi, 21 octombrie, regretata crainică va fi condusă pe ultimul drum. Ceremonia de înmormântare are loc la Mănăstirea Ghighiu, județul Prahova, după cum a anunțat familia.

„Cu inimile pline de tristețe, vă aducem la cunoștință că iubita noastră mamă și bunică, Delia, a fost chemată la ceruri astăzi, 19 octombrie. Plecarea ei lasă un gol imens în sufletele noastre, dar ne alină gândul că va veghea asupra noastră de acolo de sus.

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu sunt așteptați duminică, 20 octombrie 2024, începând cu ora 16:30, la Mănăstirea Cașin din București, unde va fi depusă până luni, 21 octombrie 2024.

Ceremonia de înmormântare va avea loc luni, la ora 11:00, la Mănăstirea Ghighiu, județul Prahova. Familia Budeanu vă mulțumește pentru gândurile bune și sprijin în aceste momente grele', este mesajul postat de familie.

Primul mariaj al Deliei Budeanu s-a sfârșit după un an

Cu primul ei soț, medicul Romulus Balaban, Delia Budeanu are o fiică, pe Diana, născută în 1969. Din păcate, căsnicia celor doi s-a încheiat după doar un an, însă regretata crainică a continuat să locuiască în casa foștilor socri. A intrat într-un „deșert sentimental', după cum s-a exprimat ea însăși, până când în viața ei a apărut Radu Budeanu.

„Mă căsătoresc cu doctorul Romulus Balaban și avem o fetiță, Diana. La mai puțin de un an, el vrea divorțul. A venit și a spus că s-a gândit și s-a gândit că îl încorsetează mariajul.

Să nu mă supăr, că eu sunt un înger, să înțeleg că ține foarte mult la mine, dar el nu suportă rigorile mariajului și dus a fost. Și eu am rămas cu foștii socri și cu fetița mea și cu debutul la televiziune. Totul se întâmpla în 70. Atunci am crezut că mor', s-a destăinuit Delia Budeanu într-un interviu acordat Eugeniei Vodă.

Delia Budeanu s-a recăsătorit cu Radu Budeanu. Au împreună un băiat

Delia Budeanu mai are un fiu, pe Radu Ioan, rezultat din cea de-a doua căsnicie. Din nefericire, reputatul jurnalist Radu Budeanu a murit pe 18 decembrie 1997, în urma unui infarct. Regretata crainică a vorbit, în interviul acordat Eugeniei Vodă, despre cel cu care și-a împărțit viața timp de 19 ani.

„Da. Când soțul meu, Radu Budeanu, a pierit. Era un strălucit jurnalist. A dispărut. A plecat de acasă într-o zi de iarnă și nu s-a mai întors. Doi ani mi-au trebuit să înțeleg că el nu mai este. Am urât lumina soarelui. Am urât tot ce era viu. În 1998 era un soare care parcă nu mai apunea, parcă și noaptea ardea. O nepăsare cosmică. Doi ani n-am putut accepta că el nu mai este în viață. În acei doi ani am făcut lucruri normale și mă detestam pentru că mi-era sete.

Am citit mult despre lumea de dincolo. Încercam să mă duc după el cândva. Și cum altfel decât prin lectură? Am citit mult despre acest domeniu. După doi ani în care am fost într-un tunel înfiorător, am simțit brusc că sunt bine. Într-o zi, m-am bucurat că este dimineață. M-am bucurat că mă îndrept spre aburul de cafea. Mi-am luat cățelușul și l-am dus în parc. Viața a început, din nou, să aibă parfum. M-a ajutat enorm fiul meu', a povestit ea.

Regretata crainică s-a retras din viața publică după decesul lui Radu Budeanu

După ce l-a pierdut pe Radu Budeanu, regretata crainică s-a retras din viața publică. În 2008, Delia Budeanu a publicat volumul „Live', în care a scris despre cariera sa de prezentatoare de televiziune.

„Dincolo de lumea televiziunii, Delia Budeanu este cunoscută şi pentru implicarea activă în promovarea culturii româneşti, dar şi pentru susţinerea cauzelor sociale şi umanitare. Angajamentul ei în comunitate a fost recunoscut printr-o serie de premii şi distincţii, inclusiv titlul de ‘Ambasador al Bunăvoinţei’, acordat de Organizaţia Naţiunilor Unite', precizează TVR Info.

Sursa foto: Facbeook & Arhivă VIVA!

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton