Drama care i-a marcat copilăria lui Victor Rebengiuc: „Nu am avut tată, am fost crescut de bunicii materni”. Părinții lui s-au despărțit când avea trei ani

 Ifrim Georgiana
.

Invitat în podcastul moderat de Mihai Bobonete, Victor Rebengiuc a vorbit despre drama care i-a marcat copilăria. Maestrul a crescut fără tată, pentru că părinții lui s-au despărțit când avea trei ani, și avea să fie crescut de bunicii materni cărora le poartă o deosebită recunoștință. În ceea ce privește relația cu mama lui, actorul regretă că aceasta nu l-a văzut pe scenă, pentru că muncea mult și era singura care aducea un venit în familie. Iată declarațiile dureroase ale lui Victor Rebengiuc!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

La 90 de ani, Victor Rebengiuc a părăsit scena teatrului, după o carieră de șapte decenii. Maestrul a interpretat ultimul rol la sfârșitul lunii iulie, în cadrul Festivalului de Teatru de la Sibiu, și s-a retras cu ropot de aplauze și lacrimi. Îndrăgitul actor și-a anunțat finalul carierei de mai bine de un an, invocând starea de sănătate precară. Tot la începutul acestui an, a avut o apariție în podcastul lui Mihai Bobonete, unde a vorbit despre drama care i-a marcat copilăria. Părinții maestrului s-au despărțit pe când el avea numai trei ani, iar tatăl lui avea să se prăpădească, ani mai târziu, la Stalingrad.

vi10vi10

Citește și: „Mă pregătesc pentru despărțirea de lumea asta…”. Victor Rebengiuc, mărturisiri sfâșietoare despre spectacolul „Regele moare”, în care joacă alături de Mariana Mihuț

Citește și: „Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferință”. La 90 de ani, Victor Rebengiuc s-a retras din teatru, cu ropote de aplauze și lacrimi

Citește și: Iulia Albu și Mike au făcut terapie de cuplu după ce s-au întors de la America Express: „Ne-am certat mai rău la psiholog decât în emisiune…”

Citește și: Andreea Bălan a fost în vizită la părinții lui Victor Cornea, la Sibiu. Cum au primit-o „socrii' pe artistă

Drama care i-a marcat copilăria lui Victor Rebengiuc

Victor Rebengiuc a avut o copilărie dureroasă, marcată de despărțirea părinților și absența totală a tatălui său. Maestrul a fost crescut de bunicii materni, cărora le poartă o deosebită recunoștință, însă regretă că mama lui nu l-a văzut niciodată jucând.

„Nu am avut tată, dar am avut bunic din fericire. Am fost crescut de bunicii materni. Au fost minunați cu noi, ne-au crescut foarte bine. Au fost oameni simpli, fără origine muncitorească. Erau oameni de la mahala. Mama mare era o fată frumoasă când era tânără, avea și ceva zestre, o casă. Bunicul era un bărbat superb. Nu l-am moștenit noi, nici eu, nici frate-miu. Avea mustață, era brunet cu părul creț. A avut cinci copii, patru fete și un băiat. Când nu mai aveau copii de crescut, am apărut noi', a povestit îndrăgitul actor.

Victor Rebengiuc a învățat să scrie și să citească la 4 ani

Deși a simțit lipsa figurii paterne, Victor Rebengiuc a fost crescut cu iubirea și implicarea bunicilor, astfel că la numai 4 ani, știa deja să scrie și să citească. Bunica lui s-a ocupat îndeaproape de educația sa și își amintește cu drag anii copilăriei.

„S-a ocupat foarte mult de noi. Eu la 4 ani știam să citesc și să socotesc! Bunica mea m-a învățat. Citeam ziarul în mod curent, nu aveam probleme. Ea punea, săraca, când mâncam la prânz, un ziar ca să nu se păteze fața de masă. Eu, în timp ce mâncam, citeam ce vedeam acolo. Mă certa mereu, „nu mai citi, mă, mănâncă acolo!»' iar eu îi spuneam că mănânc, dar tot mai aruncam un ochi. Știam tot ce se întâmpla în anii ‘40. La un moment dat schimba ziarele, le punea invers. Citeam și așa, că mă obișnuisem oricum', a mai spus, amuzat, Victor Rebengiuc.

De ce mama lui Victor Rebengiuc nu l-a văzut la spectacole

Unul dintre regretele lui Victor Rebengiuc este acela că mama lui nu l-a văzut niciodată jucând. Era singura care asigura venitul familiei și cea mai mare parte a timpului o petrecea muncind, astfel că nu a asistat la niciunul dintre spectacolele maestrului.

„Îmi spunea: „Tu mori acolo și eu nu vreau să văd!'. Nici într-o piesă nu voia măcar să mă vadă murind. Își iubea copiii, săraca. Avea doi copii. Muncea foarte mult. La un moment dat, ea era singura care aducea ceva în casă, un salariu. Tata mare nu avea de lucru. A fost greu, greu!', a amintit Rebengiuc.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton