Femeia rănită din Ucraina, adevărul despre poza cu ea, devenită virală: „Totul este real. Iată bucățile de sticlă care au rămas în mine”

.

Femeia rănită din Ucraina a spus adevărul despre poza cu ea, devenită virală. După ce au apărut diferite zvonuri potrivit cărora imaginea ar fi veche și că ar fi reprezentat, de fapt, un fake news, aceasta a oferit un interviu pentru Libertatea. Olena Kurilo a declarat astfel că totul este real și că a fost într-adevăr victima unui atac cu rachetă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Joi, pe 24 februarie 2022, odată cu izbucnirea războiului ruso-ucrainean, în mediul online a apărut o imagine cu o femeie rănită, ci fața însângerată, din Ucraina. Poza a devenit virală și a făcut înconjurul lumii. La scurt timp, însă, au început să apară și zvonuri potrivit cărora fotografia ar fi una veche, din 2018, și că aceasta ar reprezenta, de fapt, un fake news.

În imagine, femeia apare rănită în urma unui atac cu rachetă, după ce aceasta a lovit un bloc din Ciuhuiiv, din regiunea Harkov. Fotografia a apărut pe prima pagină în cele mai mari ziare ale lumii. Libertatea a fost acuzată pe mai multe conturi promovate de Sputnik că ar minți atunci când publică fotografia: „Sunt imagini din 2018, nu din 2022′, așa au sunat speculațiile.


Citește și: Ștefan Bănică, afirmație ironică despre noile vedete din showbiz-ul românesc:'Sunt atâtea de care n-am auzit în viaţa mea şi n-am habar cu ce se ocupă'

Citește și: Mircea Lucescu, primele declarații despre războiul din Ucraina:'Sufletul și inima mea sunt la Kiev'

Citește și: Andreea Antonescu, primele declarații despre noul iubit:„E jurnalist. Consider că e…’

Citește și: Mihai Mitoșeru și Bella Santiago îl înlocuiesc pe Bursucu la Teo Show.Ce rol are fiecare


Femeia rănită, cu fața însângerată, din Ucraina, adevărul despre poza cu ea, devenită virală

În urma acuzațiilor primite, sursa citată a luat legătura cu femeia din Ucraina pentru ca ea să spună publicului românesc adevărul. Astfel, s-a aflat că aceasta se numește Olena Kurilo, are 53 de ani și e educatoare. Ea a acceptat să trimită redacției o înregistrare video absolut cutremurătoare în care explică faptul că a fost victima unui atac cu rachetă și că totul este real.


Așadar, nu a fost Olena Kurilo victima unei explozii din 2018, la o conductă de gaze din Rusia, ci victima unui atac cu rachetă. Femeia e pe jumătate ucraineancă și pe jumătate rusoaică, din partea mamei. Aceasta a spus că, pe 24 februarie, când Rusia a atacat Ucraina, locuința ei a fost lovită de o rachetă în orașul Ciuhuiiv.

„Înainte de a răspunde la orice întrebare, vreau să vă spun că îmi doresc pace pe pământul meu. Ucraina e patria mea! Vreau să trăiesc în țara mea, iar în altele să merg doar în vacanțe. Sper la pace!’, a transmis femeia însângerată din ucraina.


„Iată bucățile de sticlă care au rămas în mine’

În continuare, Olena Kurilo a mărturisit că știe că mulți nu cred că ceea ce se întâmplă e real. Tocmai de aceea, ea a preferat să trimită o întregistrare video, pentru a arăta că e rănită. Femeia avea ochii însângerați și a explicat că au rămas mai multe bucăți de sticlă în ea în urma exploziei.

„S-a întâmplat ca viața să mă aducă în epicentrul acestor urâte evenimente care se întâmplă acum în Ucraina. Am fost victima unui atac cu rachetă. Totul este real și nu este un fake. Mulți nu cred că ceea ce se întâmplă este real. Mulți cred că asta este o punere în scenă.


Vreau să vă spun că este adevărat. Vă rog, uitați-vă, este o rană reală. Vreau să vedeți asta ca nimeni să nu aibă îndoieli. Iată bucățile de sticlă care au rămas în mine când s-a produs explozia’, a continuat ea.


Olena Kurilo, victima unui atac cu rachetă

Olena Kurilo e măritată și are o fiică. După ce a fost victima unui atac cu rachetă, femeia are și acum în ochi fragmente mici de sticlă. Speră ca vederea să nu aibă de suferit și că, din cauza luptelor care se poartă acum în Ucraina, nu poate avea acces la îngrijiri medicale.

„Eu îmi iubesc mult țara. Iubesc Ucraina. Nu vreau să fie război. Nu vreau ca pe pământ și-n țara mea să fie moarte, să moară copii, civili, soldați. Nu vreau să vină lumea în Cargo 200 (Gruz 200, nume dat transporturilor de morți, n.r.) Nu vreau morminte și la ei, și la noi în țară. Eu sunt pentru pace, sunt un om obișnuit.


Așa a dat viața: ca în acel loc, atunci, să fiu eu. Le doresc tuturor pace, le doresc tuturor bine. Sunt foarte emoționată acum, simt o greutate.

Sper să fie totul bine, sper ca guvernele să negocieze, să se înțeleagă și-n curând să stăm sub un cer senin, pașnic.

Încă ceva: nu sunt în politică, n-am jucat niciodată jocuri politice. Vă rog să mă ascultați, să mă înțelegeți, să mă credeți. Vă mulțumesc mult!’, a mai transmis ea.

Sursă foto: Hepta, Libertatea