Fiica Alinei Pușcaș este elevă la școală, deși are doar 5 ani: „A sărit un an de grădiniță. Are ceva deosebit” / Iris știe să citească și a uimit profesorii

 Ifrim Georgiana
.

Iris, fiica cea mică a Alinei Pușcaș, este deja elevă la școală, deși are doar 5 ani. Prezentatoarea TV și soțul ei au înscris-o într-un sistem privat de învățământ, iar cadrele didactice au sesizat potențialul micuței și abilitățile cognitive specifice unui copil precoce.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!

Alina Pușcaș și soțul ei, Mihai Stoenescu, sunt împreună de 10 ani, însă abia în 2019 s-au căsătorit. Cei doi sunt părinții a trei copii, Alex, Melissa și Iris, pe care au decis să-i înscrie într-un sistem privat de învățământ. Mezina familiei, în vârstă de doar 5 ani, știe să citească și are abilități cognitice avansate, pe care le-au remarcat și cadrele didactice.

al9al9

Citește și: Alina Pușcaș, surprinsă într-o ipostază romantică alături de soț. Cei doi s-au mutat într-o casă nouă: „Tot mai rar îl prind în poze de cuplu. Să rămână posterității”

Citește și: Cum a fost cucerită Alina Pușcaș de medicul Mihai Stoenescu, după divorțul de primul soț: „Prima dată când l-am văzut…”

Citește și: Andrei Ciobanu contestă victoria lui Zanni la Survivor All Stars și îi aruncă cuvinte grele: „Demnitate, educație, nimic, zero. Fă ceva cu viața ta, învață o meserie'

Citește și: Mircea Baniciu, primele declarații despre nepoțelul lui, după ce Ana Baniciu a născut: „Mi-a trimis Edy niște poze cu el, arată grozav. Fiecare eveniment de genul acesta e cu riscuri. Nu știi dacă se naște perfect…”/ De ce nu poate merge artistul la spital

Fiica Alinei Pușcaș este elevă la școală, deși are doar 5 ani

Alina Pușcaș spune că fiica ei a fost supusă unei evaluări atunci când a înscris-o în sistemul privat. Pentru că știe să citească și se dezvoltă mai repede decât majoritatea copiilor, Iris a ajuns elevă la școală, sărind un an de grădiniță.   

„Și mezina e într-un fel de clasă pregătitoare, face 5 ani, dar ea a sărit un an. S-a dus la interviu la ei și au considerat că nu are sens să mai facă grupa mare cum ar veni și au băgat-o direct la școală. Ea este într-adevăr ceva deosebit. Și ceilalți cumva o simt pe ea și atunci cumva sunt în competiție, e o competiție fructuoasă pentru că ei se înțeleg foarte bine și mai încearcă să copieze unul de la celălalt, să-și îmbunătățească abilitățile', a declarat prezentatoarea TV pentru unica.ro.

Cum își motivează Alina Pușcaș copiii să învețe

Prezentatoarea de la „Te cunosc de undeva' a spus și cum își recompensează copiii atunci când obțin rezultate școlare bune.

„Lui Alex i-am promis un cadou special la alegere, dacă la final de școală va veni, chiar dacă e mic are evaluări semestriale, și dacă va face un punctaj mare, peste 90 la sută că așa e la ei, i-am promis că îi iau ce își dorește. Îi și recompensăm atunci când merită și le și dăm cadouri atunci când sunt genul ăsta de evenimente, ei de-abia le așteaptă oricum. Dacă ia unul, trebuie să ia și ceilalți, s-au obișnuit din păcate așa, nu e tocmai cinstit, dar sunt copii, îi motivez cumva', a mai spus prezentatoarea TV pentru sursa citată.

Alina Pușcaș s-a mutat cu familia la casă

Alina Pușcaș s-a mutat cu familia într-o altă locuință. Schimbarea a venit pentru că vechiul cămin devenise neîncăpător, iar copiii împărțeau aceeași cameră. Alex, Melissa și Iris au vârste diferite, implicit nevoi diferite.

„Locuința era pe gustul meu, nimic de zis, era spațioasă, dar nu era suficientă. Era un apartament, avea 200 și ceva mp utili. Nu aveam suficiente camere, copiii dormeau toți trei în aceeași cameră. Și nu era asta o problemă, dar s-au mărit și nu mai aveau loc. Ok, vine următorul moment în care ei trebuie să învețe.  Alex care trebuie să învețe, pentru că are deja examene la aproape 9 ani, Melissa care și ea la anul începe să învețe pentru examene. Ei sunt la Cambridge', a mai spus Alina Pușcaș.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton