Finala Eurovision 2024 - 11 mai. Ce țări se luptă pentru trofeu și cine se numără printre favoriți / România nu participă din lipsa banilor

 Ifrim Georgiana
.

Finala Eurovision 2024, organizată de Suedia, urmează să aibă loc sâmbătă, 11 mai, de la ora 22:00. Din cauza unor „constrângeri financiare', România nu participă la cea de-a 68-a ediția a concursului, a transmis TVR. Citește articolul de mai jos și află lista completă a finaliștilor, dar și marii favoriți la casele de pariuri.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE GRATIS, AICI!

Finala Eurovision 2024. Cea de-a 68-a ediție a concursului și-a deschis porțile la Malmo începând cu data de 7 mai. După prima semifinală, la care au participat 15 țări, s-au calificat Serbia, Portugalia, Slovenia, Ucraina, Lituania, Finlanda, Cipru, Croaţia, Irlanda şi Luxemburg. La distanță de două zile a avut loc și cea de-a doua semifinală, iar alte zece țări s-au alăturat în lupta pentru trofeu.

Photo illustration in Germany – 04 Apr 2024Photo illustration in Germany – 04 Apr 2024

Citește și: Mihai Trăistariu, revoltat că TVR nu transmite Eurovision 2024: „E o prostie. Așa au făcut și cu Cerbul de Aur, l-au distrus' / Fostul șef al delegației critică aspru decizia conducerii

Citește și: Cine este Alyona Alyona, reprezentanta Ucrainei la Eurovision 2024, fosta educatoare devenită artistă rap: „Fiecare persoană este frumoasă în felul ei. Cum poți răspândi dragostea, dacă nu te iubești pe tine însăți?”

Citește și: Cine este Anna Török, soția lui Florin Piersic. Cei doi s-au cunoscut în avion și sunt căsătoriți de 31 de ani

Citește și: Prinţul Paul rămâne în arest, după ce i-a fost respinsă cererea de eliberare prin cauţiune. Decizia judecătorilor din Malta

Finala Eurovision 2024 – 11 mai

Finala Eurovision 2024 se va desfășura anul acesta sâmbătă, 11 mai, pe Malmo Arena, în Suedia, de la ora 22:00. Din nefericire, România nu va participa la cea de-a 68-a ediție a concursului.

„Constrângerile financiare şi dorinţa de a reprezenta România la un nivel performant sunt motivele pentru care Consiliul de Administrație (CA) a decis ca TVR să nu participe la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest (ESC).

Hotărârea a fost luată în ședința de astăzi, 25 ianuarie, cu 5 voturi „pentru”, 4 „abţineri” şi 4 „împotrivă”.

Tot astăzi, Consiliul de Administraţie a aprobat bugetul SRTv pentru 2024, care nu conține suficiente fonduri pentru a garanta participarea României conform standardelor tot mai ridicate ale concursului internațional.

În acest an, pe lângă producțiile consacrate, TVR alocă resurse consistente pentru alte producţii şi proiecte prioritare. Printre acestea: transmiterea Jocurilor Olimpice de vară de la Paris, continuarea procesului de retehnologizare – automatizarea emisiei canalelor SRTv, investiţii în sistemul de producție al ştirilor, continuarea investiţiilor în noul sediu al TVR Craiova și alte proiecte de modernizare îndelung amânate', se arată pe site-ul TVR.ro.

Ce țări se luptă pentru trofeul Eurovision 2024

După prima semifinală, la care au participat 15 reprezetanți, următoarele țări s-au calificat în finala Eurovision 2024:

Serbia

Portugalia

Slovenia

Ucraina

Lituania

Finlanda

Cipru

Croaţia

Irlanda

Luxemburg

Alte 10 țări s-au alăturat în lupta pentru trofeul după cea de-a doua semifinală, organizată pe 9 mai:

Israel

Lituania

Austria

Olanda

Norvegia

Grecia

Estonia

Elveţia

Georgia

Armenia

Finaliștii de Eurovision 2024, în ordinea intrării în concurs

Sweden | Marcus & Martinus – Unforgettable

Ukraine | alyona alyona & Jerry Heil – Teresa & Maria

Germany | ISAAK – Always On The Run

Luxembourg | TALI – Fighter

Netherlands | Joost Klein – Europapa

Israel | Eden Golan – Hurricane

Lithuania | Silvester Belt – Luktelk

Spain  | Nebulossa – ZORRA

Estonia | 5MIINUST x Puuluup – (nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi

Ireland | Bambie Thug – Doomsday Blue

Latvia | Dons – Hollow

Greece | Marina Satti – ZARI

United Kingdom |  Olly Alexander – Dizzy

Norway | Gåte – Ulveham

Italy  | Angelina Mango – La Noia

Serbia | TEYA DORA – RAMONDA

Finland | Windows95man – No Rules! 

Portugal | iolanda – Grito

Armenia | LADANIVA – Jako

Cyprus | Silia Kapsis – Liar

Switzerland | Nemo – The Code

Slovenia | Raiven – Veronika

Croatia | Baby Lasagna – Rim Tim Tagi Dim

Georgia | Nutsa Buzaladze – Firefighter

France  | Slimane – Mon Amour

Austria | Kaleen – We Will Rave

Unde se transmite finala Eurovision 2024

Anul acesta, finala Eurovision nu va fi transmisă la TVR, ca în anii precedenți, dat fiind faptul că România nu are reprezentanți. Decizia invocată de Consiliul de Administrație al TVR are legătură cu lipsa banilor. În schimb, concursul poate fi urmărit live pe contul de YouTube „Eurovision Song Contest'.

Moldova a ratat calificarea în finala Eurovision 2024

Natalia Barbu, reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision 2024, nu s-a calificat în finala de la Malmo. Ea a participat la concursul muzical din acest an cu melodia „In The Middle'.

„Este foarte politic, nu a contat că piesa mea e despre lumină, e despre frumos și eu sunt convinsă că m-am conectat cu foarte multă lume, doar că acest concurs probabil că nu e doar despre asta.

Eu îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru această experiență în sine. A fost frumos și eu cred că dacă am ajuns aici, în acest concurs, nu am ajuns degeaba, pentru că de acum încolo începe o etapă nouă și frumoasă în cariera și în viața mea', a declarat artista pentru jurnal.md.

Care sunt țările favorile la casele de pariuri Eurovision 2024

Cotele de pariuri arată că participantul Croaţiei, Baby Lasagna, cu piesa „Rim Tim Tagi Dim', va câştiga concursul Eurovision din acest an, cu șanse de câștig de 41%, potrivit Eurovisionworld.com.

Favorita de pe locul doi pentru câștigarea Eurovision 2024 este Israel, cu 19%.

Elveţianul Nemo, care cântă „The Code', este al treilea favorit, cu 12% şanse.

În top cinci urmează Irlanda (5%) și Ucraina (5%).

Cine a câștigat Eurovision 2023

Cu un an în urmă, Loreen a ridicat triumfătoare trofeul pentru Suedia. Sâmbătă, 11 mai, cu o captivantă revenire pe scenă, Loreen va încânta fanii Eurovisionului.

Anul trecut, interpretarea sa, cu piesa „Tattoo', a adus Suediei a șaptea victorie, la Liverpool 2023, acumulând uimitorul număr de 583 de puncte.

În așteptarea întoarcerii sale, Loreen și-a împărtășit sentimentele: „Sunt în culmea fericirii pentru că am ocazia să încânt publicul în finală, la Eurovisionul din Malmo, în acest an. Va fi o călătorie profund emoționantă. Susținerea voastră constantă mă încântă mereu. Evoluția mea pe scenă este un omagiu sincer adus comunității și  îndrăgiților mei fani, care mă copleșesc cu dragostea lor. Considerați actul meu artistic ca pe un dar sincer din inima mea pentru voi toți'.

Sursa foto: Facebook & Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton