Fiul lui Ilie Dumitrescu, prins de DIICOT când vindea cocaină. Sică Dumitrescu a dat primele declarații

 Dumba Gabriela
.

Sică Dumitrescu, fiul fostului fotbalist Ilie Dumitrescu, dar şi un militar din Bucureşti, au fost prinşi de DIICOT când vindeau cocaină în apropierea unui restaurant. Sică Dumitrescu și-a recunoscut fapta.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Sică Dumitrescu și militarul au fost prinşi pe 18 ianuarie 2021, în apropierea unui restaurant din centrul Capitalei, în timp ce vindeau cocaină în valoare de 1.350 de lei. Audiaţi la DIICOT, cei doi au fost cercetaţi sub control judiciar, iar ieri, procurorii au decis trimiterea în judecată a dosarului, fiul lui Ilie Dumitrescu şi militarul din Bucureşti fiind acuzaţi de trafic de droguri de mare risc şi complicitate la trafic de droguri de mare risc.

936040-30842010-246752292562125-6360934543486091264-n936040-30842010-246752292562125-6360934543486091264-n

„Prin rechizitoriul din data de 24.02.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată, sub măsura controlului judiciar, a unui număr de 2 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic intern de droguri de mare risc și complicitate la trafic intern de droguri de mare risc.

Prin actul de sesizare s-a reținut faptul că, la data de 14.01.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Secţia de Combatere a Traficului de Droguri au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană desfășoară activități de comercializare de cocaină pe raza municipiului București.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, la data de 18.01.2021, în apropierea unui restaurant din centrul Capitalei, cei doi inculpați au comercializat către o persoană o cantitate de cocaină, în schimbul sumei de 1.350 de lei.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului București.    

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată într-un comunicat al DIICOT, potrivit Antena 3.

Cum l-au prins anchetatorii pe „Sică' Dumitrescu

În cadrul anchetei, procurorii au apelat la o femeie, care colabora cu procurorii, şi la un investigator sub acoperire. Aceştia au primit permisiunea de a cumpăra droguri de la Sică Dumitrescu.

De asemenea, un judecător a autorizat interceptarea convorbirilor telefonice, localizarea sau urmărirea prin mijloace tehnice, precum şi supravegherea video, audio şi prin fotografiere a activităţilor desfăşurate de către Sică Dumitrescu, investigatorul sub acoperire şi martorul colaborator.

Ulterior, pe 18 ianuarie, femeia şi investigatorul sub acoperire l-au contactat pe Sică Dumitrescu pe Instagram şi au stabilit să se întâlnească, în jurul orei 20,00, în parcarea de la cafeneaua „The Dock' de pe Cheiul Dâmboviţei din Bucureşti.

Citește și: Cum decurg certurile dintre Adela Popescu și Radu Vâlcan:„La un moment dat își pierde răbdarea!

Citește și: Fostul fotbalist Sergiu Marian, găsit mort la doar 43 de ani! S-a spânzurat în apartamentul mamei sale

Citește și: Pepe, totul despre viața de burlac, după divorțul de Raluca Pastramă:„Sunt un tătic sexy. Cum se descurcă după ce s-a mutat singur / EXCLUSIV

În zonă a fost instalat un dispozitiv de supraveghere operativă. În seara zilei de 18 ianuarie, cei doi au mers în faţa cafenelei „Naked', unde era parcat un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat îmbrăcat în uniformă militară, identificat ulterior în persoana unui caporal de la o unitate militară din Bucureşti.

Lângă autoturism aştepta Sică Dumitrescu. El a acceptat să-i vândă femeii 3 grame de cocaină, contra sumei de 1.350 lei. Conform documentelor trimise în instanţă, investigatorul sub acoperire şi femeia au fost invitaţi să aştepte în maşina condusă de caporal, aceştia având o conversaţie despre calitatea „mărfii' pe care urmează să o aducă Sică Dumitrescu.

După aproximativ 5 minute, Sică Dumitrescu a revenit la locul de întâlnire, s-a urcat în maşină şi i-a înmânat colaboratoarei trei punguţe din material plastic de culoare portocalie ce conţineau o substanţă solidă.

După ce au coborât din autoturism şi s-au despărţit, colaboratoarea i-a înmânat investigatorului sub acoperire cele 3 punguţe primite de la Sică Dumitrescu, conţinutul fiind dus la un laborator pentru analiză.

Analizele de laborator au arătat că era vorba de 2,05 grame pulbere care conţinea cocaină.

Ce a spus la audieri fiul lui Ilie Dumitrescu

Fiind audiat, Sică Dumitrescu a recunoscut că i-a vândut cocaină martorului colaborator, însă fără a urmări un interes financiar.

Referitor la contribuţia caporalului, el a declarat că i-a solicitat sprijinul acestuia pentru a-l transporta cu autoturismul, până la întâlnirea cu martorul colaborator, însă militarul ar fi aflat în acea împrejurare că urmează să le vândă cocaină, scrie Agerpres.ro.

În baza probelor strânse, procurorii au stabilit că acel caporal ştia dinainte de vânzarea drogurilor şi chiar l-a sfătuit pe Sică Dumitrescu să nu fie „slab la negocieri'. El a fost trimis în judecată alături de fiul lui Ilie Dumitrescu, pentru complicitate la trafic de droguri.


 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton