Florin Piersic a fost transferat la Matei Balș cu un avion SMURD, la cererea familiei: „Arată mult mai bine decât în urmă cu 4 zile, dar…”. Noi detalii despre starea lui de sănătate și dorința actorului

 Miniosu Alexandra
.

Florin Piersic a fost transferat la Matei Balș, la cererea familiei. Marele actor a fost transferat marți seara, cu un avion SMURD de la Cluj-Napoca la București. Astfel, maestrul în vârstă de 88 de ani a ajuns acum în grija medicilor de la București, fiind, din fericire, în stare stabilă. Acesta a fost internat în ultimele zile în două spitale din Cluj, după o infecție la genunchi.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Florin Piersic a fost adus în Capitală cu un avion SMURD ce participa la un exercițiu NATO în Ungaria. În urma solicitării de transfer, aeronava s-a îndreptat imediat către Cluj-Napoca, de unde a fost preluat marele actor. După ce a aterizat pe Aeroportul Băneasa, artistul a fost dus la Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș, la cererea familiei sale. El a ajuns în București marți seara, în jurul orei 22:30, după ce a plecat din Cluj în jurul orei 21:00.

florin-piersic-1-3florin-piersic-1-3

Citește și: Florin Piersic a fost operat a doua oară, în ziua de Paște. Ileana Stana Ionescu, Medeea Marinescu și Dorel Vișan, îngrijorați pentru marele actor, aflat în spital: „Nu răspunde la telefon”

Citește și: Medeea Marinescu, mesaj emoționant pentru Florin Piersic, care e internat în spital: „Sunt convinsă că toate gândurile bune și rugăciunile noastre înseamnă energie și că ele sunt îndreptate acum către cel pe care îl iubim cu toții. Sunt convinsă că…”

Citește și: Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, eliminat de la Chefi la cuțite: „A căzut cerul pe mine, mor de ciudă”

Citește și: Adrian Enache e fascinat de nepoțica lui și se simte perfect în postura de bunic: „Maria-Ilinca este comoară națională, e cel mai frumos dar de la Dumnezeu”

Florin Piersic a fost transferat la Matei Balș, la cererea familiei

Marele actor Florin Piersic a ajuns la spital la spital la finalul lunii aprilie, după ce i s-a făcut rău în timpul unui spectacol. Florin Piersic a urcat pe scena pe data de 8 aprilie, alături de Medeea Marinescu, în piesa „Străini în noapte”. Acesta a trecut atunci printr-o intervenție chirurgicală, mai exact o operație la genunchi, la Spitalul Militar din Cluj, din cauza unei infecții.

Mai apoi, Florin Piersic a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj Napoca, pentru supraveghere, dar acum familia sa a cerut să fie dus la București, pentru a-și continua tratamentul.

Se pare că Florin Piersic și-a exprimat dorința de a fi tratat de medicul care i-a făcut prima operație, potrivit spuselor lui Adrian Molnar, directorul medical al Institutului Inimii: „A fost transferat prin înțelegere cu cei de la Spitalul Matei Balș care l-au operat si prima dată. El a dorit să fie tratat tot de acel medic care i-a făcut prima operație”.

E vorba despre o intervenție la genunchi, care se pare că s-ar fi infectat. Mai întâi, la finalul lunii aprilie, actorul a primit primele îngrijri medicale la Spitalul Militar din Cluj, însă a fost necesară supravegherea cardiologilor pentru că exista riscul ca inima să aibă de suferit din cauza infecției. Așadar, maestrul a stat internat 7 zile la Institutul Inimii până marți seară, când a fost transferat în Capitală. Decizia ar fi fost luată atât de familie, cât și de o echipă întreagă de specialiști.

Florin Piersic a fost operat a doua oară, în ziua de Paște

Duminică, Florin Piersic a trecut printr-o operație pentru extragerea sondelor unui stimulator cardiac, montat acum cațiva ani, potrivit stirileprotv.ro.

„Frecvența lui cardiacă este bună, nu mai are nevoie de un stimulator în momentul de față. Este foarte bine, arată mult mai bine decât în urmă cu 4-5 zile, dar are nevoie în continuare de tratament la nivelul genunchiului”, a mai transmis Adrian Molnar, directorul medical al Institutului Inimii, scrie aceeași sursă.

O comisie de specialitate se va întâlni pentru a-i stabili tratamentul actorului

Acum, starea lui e de sănătate e una stabilă, fiind internat pe o secție normală a spitalului și nu la Terapie Intensivă, la Matei Balș. Conform Digi24, în această dimineață o comisie de specialitate se va întâlni pentru a stabili ce tratament i se va administra lui Florin Piersic.

Conform surselor, ar fi vorba despre o medicație cu antibiotice, atât pentru tratarea problemelor sale cardiologice, cât și pentru problema de la genunchi.

Sursă foto: Facebook, Arhivă

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton