Florin Piersic rămâne în continuare internat la ATI. Medicul Adrian Marinescu: „Mi-a zis: vreau să ajung mai repede pe scenă și...”

 Miniosu Alexandra
.

Florin Piersic rămâne internat la ATI zilele următoare, potrivit ultimelor informații apărute în presă despre marele actor. Deși, din fericire, starea de sănătate a maestrului se ameliorează încet, de la o zi la alta, acesta va sta în continuare la Spitalul Foișor din București. Iată ce mesaj a transmis artistul de pe patul de spital.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Ieri, în cursul după-amiezei, dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș, a făcut noi dezvăluiri legate de starea de sănătate a lui Florin Piersic. Medicul a anunțat că veștile sunt bune în ceea ce privește evoluția maestrului, deși este una lentă, lucru normal având în vedere că artistul „este un pacient fragil'.

adrian-marinescuadrian-marinescu

Citește și: Bianca Drăgușanu, mesaj emoționant pentru Florin Piersic, internat în spital: „L-am cunoscut personal. Am o tristețe în suflet văzând ceea ce se întâmplă cu el…'

Citește și: „Am discutat la telefon. Este stabil, însă e în continuare un pacient fragil, care…'. Medicul Adrian Marinescu, ultimele informații despre starea lui Florin Piersic / A fost vizitat la spital de Alexandru Rafila și Marcel Ciolacu

Citește și: Cine sunt semifinaliștii de la Chefi la cuțite. Trei concurenți au fost eliminați după proba individuală: „Eu ies cu capul sus. Sunt foarte fericit de parcusul meu'

Citește și: „Maya este parte din proiectul Zurli dintotdeauna. S-a întors în țară după ani de zile. Mă consult cu ea…” Cât de mult o ajută fiica pe Mirela Retegan și ce condiție le pune celor care vor să facă parte din Gașca Zurli/ EXCLUSIV

Florin Piersic rămâne internat la ATI

Tot medicul a dezvăluit că lucrurile merg bine, „nu numai legat de momentul operator, dar și din punct de vedere cardiac', și că Florin Piersic se pregătește să le transmită un mesaj admiratorilor săi.

„Înainte de toate, aș spune așa: veștile sunt bune, evoluția continuă să fie bună, e adevărat că facem pași mărunți și e de așteptat. Vorbim de un pacient care până la urmă este fragil și prin vârstă și prin bolile cronice.

Mi-a transmis mai multe mesaje. Primul a fost că se pregătește să vă transmită dumneavoastră, admiratorilor, și când spun admiratori, cred că sunt vreo 20 de milioane, plus câteva milioane în afara țării. O să gândească un mesaj cu vorbele dunealui. Exact așa mi-a spus. Până una-alta, este încrezător și noi suntem, lucrurile merg bine, nu numai legat de momentul operator, dar și din punct de vedere cardiac', a declarat dr. Adrian Marinescu, conform stirileprotv.ro.

„Vreau să ajung mai repede pe scenă!', le-a spus Florin Piersic doctorilor, pe care i-a întrebat, luni, 13 mai, când va putea să meargă.

„Mi-a zis: vreau să ajung mai repede pe scenă'

Așadar, se pare că, din fericire, starea lui Florin Piersic se îmbunătățește. Sunt deja 3 zile de când actorul reușește să se ridice în picioare, la marginea patului, însă progresele sunt lente, după operația de schimbare a protezei de la genunchi. De aceea, maestrul va rămâne în continuare internat la terapie intensivă următoarele zile. De acolo, el pregătește un mesaj pentru toți cei care-l iubesc și admiră.

Au trecut cele 72 de ore critice după operația pe care Florin Piesic a suferit-o la Spitalul Foișor, prin care doctorii i-au schimbat proteza de la genunchiul stâng. Potrivit doctorului Adrian Marinescu, artistul vrea să ajungă mai repede acasă și să joace teatru.

„Mi-a zis vreau să ajung mai repede pe scenă. Și i-am spus da, cu siguranță veți ajunge cu puțină răbdare. Întâi va merge puțin mai greu. Când voi juca, când voi merge și cum o să mă deplasez? Eu dacă voi avea o cârjă, să trec de la o scenă la alta. Și am zis cu siguranță că va fi o rezolvare', a mai declarat doctorul.

„Este încrezător și noi suntem. Lucrurile merg bine nu numai legat de momentul operator și de faptul că au trecut aceste zile, dar și din punct de vedere cardiac', a mai precizat dr. Adrian Marinescu.

În prezent, Florin Piersic nu e evaluat doar de ortopezi și medicii de la terapie intensivă, ci și de medici infectioniști, dar și de un cardiolog. De asemenea, tratamentul maestrului e ajustat de fiecare data cand este nevoie, pentru a lupta cu infecția.

Florin Piersic, primul mesaj de când se află în spital

După declarațiile făcute de dr. Adrian Marinescu, Florin Piersic a transmis primul mesaj după intervenția chirurgicală la care a fost supus recent și dă asigurări că este bine.

‘Scumpilor și prea dragilor mei, celor care m-ați purtat in gândurile voastre, m-ați înconjurat cu atâta grijă si iubire, acum când tocmai s-a terminat Săptămâna Mare, va spun Hristos a Înviat! 

Cu aceasta ocazie, va dau și o veste: „sunt viu' și asta datoria minunaților doctori care mă îngrijesc.

Mă amuză când văd la premiile Oscar cum vin actorii premiați cu un pomelnic de mulțumiri, dar astăzi chiar vreau să îi pun fiecăruia medalia inimii mele in piept. Mă refer la Prof. Dr. Adrian Molnar, Dr. Horia Roșianu, Dr. Florin Crișan, Dr. Raed Arafat, Prof. Dr Streinu Cercel. Dr. Adrian Marinescu, eroii mei, Dr. Șerban Dragosloveanu și Dr. Denisa Anastase, împreună cu Dr. Adelina Moise, cea care m-a trimis în lumea viselor in timpul operației, dar… m-a și adus înapoi.

Vă iubesc pe toți, oameni buni și va copleșesc cu recunoștința mea! Țineți-mă aproape, pentru că mai am de spus multe povești minunatului meu public’, este mesajul maestrului Florin Piersic. 

Când au încept problemele lui Florin Piersic

Joia trecută, Florin Piersic a fost operat de urgență, atunci când medicii i-au scos proteza pe care o avea de 5 ani la genunchiul stâng. În jurul acesteia s-ar fi format colonii de bacterii din cauza septicemiei, scrie sursa menționată anterior, motiv pentru care doctorii i-au montat, recent, o proteză provizorie care eliberează tratament cu antibiotic.

Florin Piersic a ajuns la Spitalul Foișor de la Matei Balș, unde fusese transferat din Cluj-Napoca cu un avion SMURD. Actorul a început să aibă probleme de sănătate după jumătatea lunii aprilie, când a făcut febră. Acesta făcuse o infecție care s-a localizat în dispozitivele pe care le avea în organism: proteza de la picior și un stimulator caridac.

Cât despre situația actuală a lui Florin Piersic, atunci când medicii de la Spitalul Foișor își vor da acordul, el se va putea întoarce la Matei Balș, unde va continua tratamentul cu antibiotic, până ce se va însănătoși.

Sursă foto: Facebook, Captură video, Arhivă viva

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton