Florin Piersic e în stare generală gravă, în urma unui sepsis, potrivit anunțului făcut de medici. Florin Piersic a fost operat și apoi transferat la terapie Intensivă, așa cum este procedura la orice operație.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE GRATIS, AICI!
Update ora 18.30. Florin Piersic a fost operat și acum se află la Terapie Intensivă, după ce medicii i-au scos proteza de la genunchi.
Carla Tănasie, jurnalist Digi24: „Florin Piersic a ieșit din operație în urmă cu puțin timp. Medicii de la spitalul „Foișor' i-au scos proteza de la genunchi, dispozitivul care a fost sursa infecției generalizate în tot organismul”, a transmis reporterul, pentru digi24.ro.
Această proteză a fost înlocuită cu una provizorie, din ciment și antibiotic, pentru a putea lupta cu această infecție. Teoretic, Florin Piersic trebuie să mai rămînă internat aici, timp de câteva zile, iar apoi să continue tratamentul la Matei Balș, spitalul de boli infecțioase.
Update ora 17:00. Florin Piersic a fost internat astăzi, 9 mai, la Spitalul Foișor din București „cu o stare generală gravă', din cauza septicemiei cu care a fost diagnosticat. Dezvăluirea îngrijorătoare a fost făcută printr-un comunicat de presă de către reprezentații instituției medicale. În prezent, medicii fac investigaţii suplimentare pentru a decide ce să facă în continuare în privința artistului.
„În cursul zilei de astăzi, 9 mai 2024, domnul Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular București. La momentul internării, pacientul, în vârstă de 88 de ani, se prezintă cu o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi.
Pacientul prezintă multiple patologii asociate, dintre care cea mai gravă este cea cardiacă. Vom efectua investigații de laborator și imagistice în urma cărora vom stabili conduita terapeutică', au transmis oficialii Spitalului Foișor într-un comunicat.
Știre inițială
Florin Piersic va fi transferat de la Matei Balș la Spitalul Foișor. Potrivit Antena 3, care citează surse medicale, joi, actorul, care e mai bine și chiar ar fi făcut glume cu cadrele medicale de la Matei Balș, ar fi fost transferat la o clinică privată din București. Însă, după ce doctorii îi vor face un RMN, maestrul va fi transportat la Spitalul Foișor. Iată care este motivul!
Florin Piersic va ajunge curând la Spitalul Foișor. Aici, medicii îi vor scoate proteza de la genunchi, de unde ar fi pornit infecția din organism. Maestrul a fost operat la genunchi la finalul lunii trecute, pe data de 29 aprilie, în cadrul Spitalului Militar din Cluj-Napoca.
Florin Piersic va fi transferat de la Matei Balș la Spitalul Foișor
Informația a fost dezvăluită chiar de către managerul Institutului Matei Balș, unde actorul a fost internat marți seară.
„Va face PET – CT şi va merge la Spitalul Foişor, unde i se va scoate proteza de genunchi', a spus Cătălin Apostolescu, managerul Institutului „Matei Balş'.
Potrivit Adevărul, Florin Piersic va mai sta internat în spital o perioadă, pentru că, pe lângă faptul că trebuie să fie sub supravegherea medicilor până la dispariția totală a infecției din organism, va trebui să treacă prin mai multe intervenții chirurgicale, cum ar fi cea de reimplantare a unui nou stimulator cardiac.
Tot în această săptămână, Florin Piersic a fost transferat de la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu' din Cluj-Napoca la Institutul „Matei Balş'. Miercuri, conducerea primei unități medicale explica, în cadrul unei conferințe de presă, faptul că maestrul a fost transferat în Capitală la cererea familiei lui și nu pentru că în Cluj nu ar fi putut să fie tratat în cele mai bune condiții, notează Agerpres.
Dr. Adrian Marinescu, noi informații despre starea de sănătate a actorului
După ce au apărut speculații tot mai îngrijorătoare în spațiul public, precum că Florin Piersic s-ar afla într-o situație gravă din cauza unei septicemii, medicii care îl țin sub observație au făcut unele precizări importante legate de starea lui de sănătate.
Directorul medical al Institutului de boli infecțioase Matei Balş, dr. Adrian Marinescu, a declarat la Antena 3 CNN că starea de sănătate a lui Florin Piersic nu este nicidecum aşa de gravă cum se zvonește şi a oferit şi explicaţii privind modul în care s-a produs infecţia cu stafilococ.
„În mod clar este stabil și când spun stabil mă refer la situația în care nu e în terapie intensivă și nu a fost din primul moment. Nu este o situație medicală care să-i pună viața în pericol în acest moment. Adică nu e o situație de gravitate, așa cum am auzit în diverse surse și cred că e important de spus lucrul acesta, dar într-adevăr este un pacient vulnerabil prin vârstă, prin bolile asociate și un lucru pe care nu-l are în raport cu această infecție. Asta se întâmplă și dacă ar fi avut, de exemplu, o pneumonie sau o viroză. În mod clar trebuia să fie supravegheat extrem de atent, așa cum se întâmplă acum', a declarat dr. Adrian Marinescu.
„S-a făcut o confuzie, în condițiile în care eu cred că explic destul de clar, legătura sau ceea ce s-a spus despre stafilococ, adică despre bacterie, s-a discutat în cursul zilei de astăzi, s-a vorbit că e un stafilococ care reprezintă bacterie de spital și că ar fi agresiv, ori este total neadevărat. Vorbim de un stafilococ, din toate datele pe care le avem, care este absolut sensibil și-a păstrat sensibilitatea la antibiotice, ceea ce înseamnă că este stafilococul pe care noi toți îl avem și pe piele, este ubicuitar, adică există peste tot. Dacă ne-am testat, probabil și noi l-am găsit. Deci nu trebuie să existe un semn de egalitate între acest stafilococ, care există absolut peste tot, și o infecție severă care să aibă legătură cu vreun spital', a mai spus medicul Adrian Marinescu.
„Stimulatorul cardiac a fost montat în urmă cu 15 ani pentru că marele actor avea episoade de bradicardie'
Și dr. Adrian Molnar, de la Institutul Inimii din Cluj, a făcut câteva precizări despre stimulatorul cardiac al lui Florin Piersic.
„Stimulatorul cardiac a fost montat în urmă cu 15 ani pentru că marele actor avea episoade de bradicardie. S-a montat acest stimulator mai mult pentru a preveni eventualele episoade mai lungi de bradicardie și nu pentru că ar fi avut neapărată nevoie de simulator permanent. Așa încât extragerea simulatorului nu îi produce modificări în funcția inimii în momentul de față.
El poate să stea fără acel stimulator câteva săptămâni și vedem cum evoluează. În cei 15 ani cât acest stimulator a fost montat, inima a funcționat foarte bine, fiind consumate aproximativ 10% din bateria stimulatorului, deci intră intermitent și destul de rar în funcție stimulatorul cardiac. Acum extragerea acestui stimulator, a sondelor de stimulare din inimă s-a făcut pentru că pe aceste sonde s-au format un film de fibrină, care a fost colonizat de bacteria pe care o avea în sânge, și pentru că aceste sonde întrețin infecția și antibioterapia nu își face efectul complet dacă nu sunt extrase; ele au fost extrase și s-a văzut pe evoluția stării generale a actorului o evoluție mai bună decât înainte.
Sigur că tratamentul definitiv va fi extirparea protezei de la nivelul genunchiului, care este, practic, primul focar de infecție din organism', a spus la Antena 3 CNN dr. Adrian Molnar, de la Institutul Inimii din Cluj.
Sursă foto: Facebook, Arhivă VIVA!