Florin Zamfirescu, după ce a devenit victima unei escrocherii în care e folosită și imaginea BNR: „De ce nu îi dă Mugur Isărescu în judecată? Eu am mers pe toate căile...”

 Ifrim Georgiana
.

Florin Zamfirescu a devenit victima unei escrocherii în care e folosită și imaginea BNR. Actorul spune că a încercat deja toate soluțiile legale pentru a combate cazurile de fraudă, însă autoritățile și avocații i-a transmis că e imposibil să identifice infractorii. El a făcut un apel și către Mugur Isărescu, guvernatorul BRN, pentru a pune capăt acestei situații.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!

Așa cum li s-a întâmplat și altor persoane publice din România, Florin Zamfirescu a devenit victima unei fraude online. Imaginea actorului a fost folosită de escroci pentru a sustrage date bancare de la victime naive. Concret, în diverse postări false, maestrul ar fi dezvăluit metode rapide de îmbogățire și creștere a pensiei. Și imaginea Băncii Naționale a României a fost folosită pentru propagarea acestei înșelătorii.

mugurmugur

Citește și: „Eu am făcut meseria asta pentru că mama s-a ținut și a fost vie până am ieșit la pensie'. Florin Zamfirescu recunoaște că a rămas în actorie datorită mamei sale, cel mai mare critic al lui

Citește și: Ce spune Cătălina Mustață la 12 ani de la divorțul de Florin Zamfirescu: „A fost nedrept de urât după 21 de ani de căsnicie. Mult timp…”. Cum se înțelege actrița cu actualul soț

Citește și: Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău continuă lupta în instanță pentru cei doi copii. Afaceristul vrea custodie exclusivă / Când are loc următoarea întâlnire în sala de judecată

Citește și: Cum a aflat regretata Anca Molnar, make-up artistul vedetelor, că suferă de cancer. Alina Radi: „Am început să plângem amândouă. Nu știa mai nimeni. O durea capul și la control…”

Florin Zamfirescu, după ce a devenit victima unei escrocherii în care e folosită și imaginea BNR

Pentru a da credibilitate acestei povești, escrocii s-au folosit inclusiv de siglele unor cunoscute site-uri de știri din România. Postarea falsă în care e folosită imaginea lui Florin Zamfirescu a fost promovată pe Facebook, prin intermediul unei clone a site-ului RFI. Recent, reprezentanții postului au lansat un avertisment public și au atras atenția asupra înșelătoriilor care circulă în mediul online.

Escrocheria în care este implicat cunoscutul actor are la bază o metodă simplă. Infractorii folosesc imaginea unor persoane publice pentru a promova proiecte guvernamentale reale. Apoi, victimelor naive li se cere să plătească 1.200 de lei într-un cont bancar, cu promisiunea că își vor dubla investiția. Este vorba, evident, despre o înșelăciune.

„De ce nu îi dă Mugur Isărescu în judecată?'

Florin Zamfirescu spune că a recurs la toate metodele legale pentru a pune capăta acestei înșelăciuni. Din păcate, autoritățile și avocații i-au transmis că identificarea infractorilor este aproape imposibilă. Actorul lansează un apel către Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, în condițiile în care este folosită și imaginea băncii centrale.

„Am publicat și eu contra acelei informații, n-am ce să fac! N-am cui să fac plângere, din moment ce și din gura lui Isărescu au pus anunțul, din gura președintelui…

Am vorbit cu un avocat. Sunt firme-fantomă pe care n-ai cum să le apuci. Chiar nu știu ce să mă fac. Mi-au dat telefon și niște prieteni mi-au zis… Domnule, am văzut numele tău… Am întrebat: 'Păi de ce nu mi-ai dat un telefon?'. I-au cerut datele. A dat numărul de card… Acuma, când ești prost… Era un colonel.

Mă sună și oameni importanți. Și-mi zic că dau și ei bani. Domnule, cum să dai? Cum să crezi așa ceva? Că m-a dat Isărescu în judecată, că m-au fotografiat cu cătușe… Că m-a dat BNR în judecată, dar și Isărescu apare în toată treaba asta, nu? Apare! De ce nu îi dă el în judecată?

Eu am tot avertizat, am vorbit cu un avocat… Am mers pe toate căile. Avocatul a zis că n-ai pe cine să dai în judecată. Prinde orbul, scoate-i ochii!', a mărturisit Florin Zamfirescu, pentru fanatik.ro.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton