Fostul logodnic al Loredanei Chivu a depus două plângeri penale pe numele ei. Care sunt cele patru capete de acuzare pentru care riscă 7 ani de închisoare

.

Sâptămânile trecute, Loredana Chivu a fost vizitată de mascați și executorul judecătoresc, din cauza datoriilor pe care le are la fostul ei iubit. Dani Leș, cel cu care a format un cuplu timp de 3 ani, a depus mai multe plângeri penale pe numele fostei asistente TV, fiind învinuită de înșelăciune, abuz în serviciu, delapidare și gestiune frauduloasă. Iată câți ani de închisoare riscă Loredana Chivu și ce sume i-ar datora fostului ei partener!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!


Timp de 3 ani, Loredana Chivu și Dani Leș au format un cuplu. Povestea lor de dragoste s-a încheiat în primăvara acestui an, după ce fosta asistentă TV l-a acuzat pe milionar că a agresat-o fizic și a amenințat-o cu moartea. Blondina a obținut ordin de protecție împotriva acestuia, însă odată cu expirarea documentului, situația ar fi escaladat din nou. Săptămânile trecute, Loredana Chivu a fost vizitată la domiciul de executorul judecătoresc, pe fondul unor datorii pe care le are la fostul ei logodnic. Dani Leș a depus două plângeri penale pe numele acesteia, care riscă 7 ani de închisoare pentru acuzațiile deosebit de grave.


Citește și: Loredana Chivu, scandal de proporții cu Poliție, jandarmi și sechestru pe bunuri. Ce s-a întâmplat în casa blondei

Citește și: Cum s-a îmbrăcat Daniela Crudu la botezul fiicei sale. Și Loredana Chivu a avut o apariție spectaculoasă, într-o rochie de gală, tip evantai

Citește și: Chris Evans și Alba Baptista s-au căsătorit în secret. Actorul de 42 de ani e considerat cel mai sexy bărbat în viață

Citește și: Adriana Bahmuțeanu l-a dat în judecată pe Silviu Prigoană, după ce fiul lor cel mic ar fi fugit la ea: ‘Mi-a spus că este nervos și violent. Este expus agresiunilor…’

Loredana Chivu riscă 7 ani de închisoare

În perioada cât a format un cuplu cu Dani Leș, Loredana Chivu a fost angajată la una dintre firmele acestuia, însă contractul de muncă a fost încheiat în luna mai a acestui an. Acum, fostul ei partener a acuzat-o de înșelăciune, abuz în serviciu, delapidare și gestiune frauduloasă, iar blondina i-ar datora suma de 850.000 de lei, potrivit cancan.ro. În scenariul în care capetele de acuzare se adeveresc, Loredana Chivu riscă 7 ani de închisoare.


„Pârâta a fost angajata societății noastre, ocupând postul de manager marketing. În pofida faptului că a solicitat să fie plătită în numele său, dată fiind situația dificilă în care se afla, suma de 733.312,00 de lei, urmând a fi dedusă, ulterior, din salariul acesteia sau a fi restuită integral, aceasta a refuzat, fără vreo justificare, restituirea sumelor de bani.

Pentru a înțelege dimensiunea relei-credințe de care numita dă dovadă și în continuarea comportamentului său infracțional, aceasta nu a înțeles nici măcar să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu.


Sumele plătite în numele angajatei noastre vor avea implicații fiscale pentru subscrisa, în conformitate cu art. 76 din Codul fiscal. Pe cale de consecință, avansurile salariale se impozitează ca orice venit de natură salarială, respectiv sunt supuse impozitul pe venit și contribuțiilor sociale obligatorii.

Procedura uzuală în astfel de situații impune ca avansurile necuvenite să fie reținute la data plății lichidării. În practică, atunci când angajatul urmează să plece din companie, i se calculează și drepturile aferente concediului de odihnă neefectuat.


Prin urmare, avansul se reține din suma totală însă, având în vedere că angajata noastră a primit toate drepturile salariale cuvenite, suntem în imposibilitatea obiectivă de a proceda la vreo reținere, pe cale de consecință, prezentul demers judiciar este singura modalitate prin intermediul căreia ne putem recupera sumele plătite. Arătăm că ne constituim parte civilă cu suma de 733.312,00 de lei’, se arată în plângerea penală.

Loredana Chivu, supusă unei cercetări disciplinare


În cea de-a doua plângere penală, Loredana Chivu este acuzată că nu a răspuns unei convocări la sediul societății, fiind supusă unei cercetări disciplinare.

„Nu a înțeles să se prezinte sau să invoce vreun motiv obiectiv de amânare. Obiectul cercetării disciplinare prealabile constă în faptul că nu s-a prezentat la locul de muncă și nu și-a îndeplinit obligațiile față de societate.

Pârâta a înțeles doar să ne comunice o adresă în data de 26.04.2023, după ce a primit convocarea subscrisei la cercetarea disciplinară, prin intermediul căreia ne solicita să încetăm contractul de muncă pe cale amiabilă, începând cu data de 26.04.2023, și să îi comunicăm adeverința de vechime și un extras din Revisal.


Am refuzat categoric încetarea contractului de muncă prin acordul părților, devreme ce exista o cercetare disciplinară în desfășurare. Prin decizia 160/15.05.2023 i-am desfăcut contractul de muncă. Arătăm că ne constituim parte civilă cu suma de 125.334,23 de lei’, este motivul invocat de Dani Leș în cea de-a doua plângere penală.


Lista cu capetele de acuzare împotriva Loredanei Chivu

Delapidarea – Art. 295

Însuşirea, folosirea sau traficarea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Gestiunea frauduloasă – Art. 242

Pricinuirea de pagube unei persoane, cu ocazia administrării sau conservării bunurilor acesteia, de către cel care are ori trebuie să aibă grija administrării sau conservării acelor bunuri se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Când fapta prevăzută în alin. 1 a fost săvârşită de administratorul judiciar, de lichidatorul averii debitorului sau de un reprezentant sau prepus al acestora, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.

Înşelăciunea – Art. 244

Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.

Abuzul de încredere – Art. 238

Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Sursa foto: Facebook