Ce amendă riscă George Buhnici după declarațiile controversate. CNCD demarează o anchetă: „Condiția femeii în societatea din România e una dificilă”

 Ifrim Georgiana
.

Ce amendă riscă George Buhnici după declarațiile controversate. Vloggerul a intrat în vizorul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării după ce a jignit femeile cu vergeturi și celulită și a susținut că soția sa arată „ca o minoră'. În cazul în care se va constata faptul că a discriminat, prin declarațiile sale, o anumită categorie de persoane, Buhnici riscă o amendă contravențională.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Membrii colegiului director al CNCD au decis să se autosesizeze cu privire la decralațiile vloggerului. Preşedintele CNCD, Csaba Asztalos, a transmis că o astfel de analiză ar putea dura 90 de zile, însă, în contextul dat, procesul ar putea fi accelerat. Declarațiile lui George Buhnici au stârnit zeci de mii de comentarii în mediul online și ostilitatea asociațiilor feministe. Mai mult decât atât BCR a decis încheierea colaborării cu vloggerul, motivând că nu tolerează „sexismul, discriminarea, obiectificarea sexuală a femeilor'.

geirge-buhnici-2geirge-buhnici-2

Acum, CNCD a decis să ia măsuri urgente și se va analiza „limita libertății de exprimare' în raport cu „dreptul la demnitate al femeilor'. Iată ce amendă riscă George Buhnici după declarațiile controversate!

Citește și: Cum arată Cristina Șișcanu în costum de baie.A postat o fotografie în semn de revoltă față de afirmațiile lui Buhnici: „Să se oripileze'

Citește și: Cum arată Lorena, soția lui Buhnici, în costum de baie.Vloggerul a spus despre ea că are siluetă de minoră

Citește și: Ce cadou a primit Vlăduța Lupău de la soțul ei, cu puțin timp înainte de a-l face tătic.Poza care a primit 50 de mii de like-uri

Citește și: Simina Loica și-a pus implanturi mamare. Ce intervenție vrea să mai facă:„Îmi doresc să trec și la …'

Ce amendă riscă George Buhnici după declarațiile controversate

În cazul în care se constată o faptă de discriminare, colegiul CNCD poate aplica o amendă contravențională între 2.000 și 100.000 de lei.

„Se va analiza limita libertății de exprimare în raport cu dreptul la demnitate al femeilor și în general al oamenilor din perspectiva aspectului fizic. O astfel de analiză durează 90 de zile în principiu, dar când e vorba mesaje publice, ne străduim să dăm o soluție cât mai repede', a transmis Csaba Asztalos pentru G4Media.

„Condiția femeii în societatea din România e una dificilă'

Președintele CNCD a vorbit și despre codiția femeii în societatea românească. Acesta a adăugat că au fost înregistrate mai multe plângeri legate de mesaje ce vizau femeile.

„În principiu, condiția femeii în societatea din România e una dificilă. Suntem pe primul loc în UE la mame minore, pe primele locuri la traficul de ființe umane – toate acestea au legătură cu tratamentul în societate. Există și violența de familie cu femei ucise în fiecare an.

Toate acestea au legătură cu un comportament în societate față de femei, unele moștenite istoric, altele create în diferite conjuncturi – competiție politică, publicitate etc, în care este exploatată sexualitatea femeii', a adăugat acesta, conform sursei citate.

Declarațiile controversate făcute de George Buhnici

În urmă cu doar câteva zile, George Buhnici, aflat la festivalul Neversea cu soția, a susținut că ar prefera să vadă o piele fără vergeturi pe plajă și le-a sugerat femeilor să mai treacă pe la „săliță’.

„Și-am văzut fete care arată foarte bine, aici. Am văzut și fete care nu arată foarte bine. Și nu aș vrea să mi se interpreteze. Suntem la festival, putem să dăm vina pe orice (…). Bă, dar serios, mai mergeți pe la sală, fetelor!

Venim la mare ca să vedem piele, aș vrea ca pielea aia să n-aibă vergeturi. Deci, dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje, cred că am fi toți mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală. Pentru că de ce? Dacă vrei să vii la mare, îmi arăți piele și sigur vrei să ne împrietenim, ar trebui să mă convingi și cu altceva decât cu decolteul.

Putem fi de acord că e normal să ne uităm la țâțe și la buci? Aia vreau să văd la mare!’, a declarat George Buhnici la Antena Stars.

Sursa foto: Facebook

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton