Horaţiu Mălăele a publicat pe Facebook mesaje emoţionante în semn de preţuire pentru prietenul Ion Caramitru, partenerul său din spectacolele „Câte-n lună şi în stele' şi „Dineu cu proşti'. Horațiu Mălăele este devastat de pierderea lui Ion Caramitru, cel care a fost „cel mai bun și mai inteligent prieten al său”.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Horațiu Mălăele și Ion Caramitru nu au fost doar buni prieteni, ci și colegi de scenă, iar împreună au fost o echipă imbatabilă! Datorită piesei „Dineu cu proști', în care au jucat împreună, Teatrul Național din București a avut încasări uriașe, de peste 12 milioane de lei.
„A plecat unul dintre cei mai frumoşi, inteligenţi şi buni prieteni pe care viaţa mea i-a cunoscut. Drum bun, Pino!’, a scris Mălăele duminică seară, pe Facebook.
Luni, tot online, a revenit cu o altă postare: „Ion Caramitru a fost o lumină care a înnobilat cultura română şi viaţa cetăţii de-a lungul a şase decenii. Abia acum, când amintirea-i devine istorie, putem să-i vedem truda. Abia acum, când a plecat, putem să-i vedem suferinţa. Abia acum, când a plecat, vedem câtă nevoie aveam de el. Drum luminat, prieten drag! Ne-om mai vedea!’.
Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele, succes enorm cu piesa „Dineu cu proşti
S-a scris, de-a lungul timpului, că Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele au devenit milionari datorită succesului enorm al piesei „Dineu cu proşti’. Iar unul dintre cei deranjați de acest lucru a fost actorul Mihai Călin, care l-a acuzat pe maestrul Caramitru că își bagă în buzunar 10% din încasările Teatrului Național.
Spectacolele făcute de mine au adus Teatrului Naţional, începând cu anul 2008, 18 milioane şi jumătate de lei, cam 4 milioane de euro. Cinci spectacole regizate de mine se joacă în repertoriu şi au succes şi nu unul mic. „Angajare de Clown a fost realizat în 2017, are 36 de reprezentaţii.
„Două pe faţă, două pe dos, făcut în 2018, are 24 de reprezentaţii. Iar „Anonimul veneţian, făcut în 2014, are 118 reprezentaţii şi o jumătate de milion încasări în sala cea mai mică a teatrului, cu 160 de locuri’, a declara Ion Caramitru în Adevărul, în 2019.
Citește și: Ion Caramitru a avut o căsnicie de 45 de ani cu Micaela Caracaș.Cum arată soția regretatului actor
Citește și: Scandal după ce Philip a aflat că Berna de la Puterea Dragostei are un nou iubit:„Mi-e teamă că mă omoară
„A adus Teatrului Naţional cele mai mari încasări'
În piesa „Dineu cu proşti, realizată în 2010, eu nu am jucat iniţial, am pus-o în scenă. Cuplul de bază era asigurat de Horaţiu Mălăele, ca şi acum, şi de Şerban Ionescu.
Şerban Ionescu s-a îmbolnăvit grav la un moment dat şi mai erau câteva spectacole vândute deja care ar fi trebuit suspendate, dar fiindcă eu eram regizorul piesei şi fiind şi actor am putut intra în două-trei zile în mod eroic să-l înlocuiesc temporar.
Am făcut-o pentru a asigura existenţa repertoriului şi a nu trimite acasă 900 de oameni pe seară care îşi cumpăraseră bilete.
După ce Şerban Ionescu a murit am rămas în spectacol. Acesta a atins până în iunie 2019 aproape 300 de reprezentaţii şi a adus Teatrului Naţional cele mai mari încasări, 12 milioane de lei’, a mai spus Caramitru.
Ion Caramitru a murit pe 5 septembrie
Actorul Ion Caramitru a murit pe 5 septembrie, la vârsta de 79 de ani. Cu însemnate roluri în teatru şi în film, deopotrivă regizor şi manager, a fost preşedintele Uniunii Teatrale din România (UNITER), din 1990, şi director al Teatrului Naţional „I. L. Caragiale’, din anul 2005.
A primit titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău, dar şi Ordinul Soarelui Răsare, cel mai important ordin japonez destinat cetăţenilor străini, acordat în numele Majestăţii Sale Împăratul Japoniei, în 2017, şi Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, tot în 2017.
foto: TNB.ro