Horațiu Mălăele, mărturisiri emoționante în noua lui carte: „Sunt un bătrân putred al acestei realități carnivore, unul dintre miliardele de locuitori ai planetei care vor popula vrând-nevrând unul dintre cimitirele acestui Pământ”

 Miniosu Alexandra
.

Horațiu Mălăele face mărturisiri emoționante în noua lui carte, „Tristețea ploilor', lansată astăzi, 22 mai 2024. Odată cu noua lui lucrare, actorul demonstrează încă o dată că este un adevărat maestru, nu doar în arta scenică, ci și cea a condeiului. Cu alte cuvinte, în noua lui carte, talentul său strălucește cel puțin la fel de puternic ca pe scena marilor teatre. Iată câteva pasaje din aceasta!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE GRATIS, AICI!

Horațiu Mălăele este de departe unul dintre cei mai valoroși actori ai României. La 71 de ani, se laudă cu o carieră uluitoare în lumea artistică. A apărut în numeroase filme și piese de teatru și a cucerit publicul cu talentul său înnăscut, odată cu fiecare nou proiect al său.

horatiu-malaele-1horatiu-malaele-1

Citește și: Horațiu Mălăele, despre rolul lui Ilie Moromete din Moromeții 3: „Munca a fost la fel de chinuitoare”. De ce a acceptat să joace în acest film

Citește și: Cum se menține Horațiu Mălăele în formă, la 71 de ani: „Nu e un hobby, e un mod de a exista”

Citește și: Xonia dă în judecată Poliţia Română. Rezultatele IML arată că artista nu consumase cocaină, cum arătase drug-testul. Avocata artistei: „Cineva trebuie să răspundă şi să ceară scuze public pentru toată trauma suferită”

Citește și: Cât de mult l-a afectat pe Cătălin Cazacu despărțirea de Ramona Olaru: „Am plâns, m-am tăvălit în chinuri. S-a rupt ceva…'. Încă păstrează filmarea în care a cerut-o în căsătorie

Horațiu Mălăele, mărturisiri emoționante în noua lui carte, „Tristețea ploilor'

Acum, Horațiu Mălăele a făurit un nou proiect de suflet, noua sa carte, intitulată „Tristețea ploilor', a cărei lansare are loc astăzi, miercuri, 22 mai 2024, la editura Bookzone. În lucrare, el se dovește a fi un adevărat maestru al răsturnărilor de situație și le pregătește cititorilor mari surprize.

„Cred că poveștile cărților nu trebuie măsurate după numărul celor care le citesc,ci după numărul celor care, citindu-le, deslușesc taina zborului', spune Horațiu Mălăele.

În cartea sa, „Tristețea ploilor', Horațiu Mălăele creează un personaj paradoxal, mai exact un bătrân tânăr care își trăiește ultimele zile la granița dintre realitate și halucinație. Fiind copleșit de amintiri și regrete ca de un roi nesfârșit de fluturi, personajul din lucrare îi poartă pe cititori pe drumul amintirilor spre lumea copilăriei sale în mahalalele și orfelinatele Bucureștiul și în Parisul anilor 1930, oraș învăluit în iubire și promisiuni.

„Sunt un bătrân putred al acestei realități carnivore'

În carte e ilustrată o poveste impresionantă despre o viață care nu este viață, o moarte care nu este moarte și o iubire care este de fapt totul. Prin lucrarea sa, maestrul Horațiu Mălăele reușește să surprindă tot farmecul unor lumi acum dispărute și drama unui om care se hrănește doar cu amintiri.

Sunt un bătrân putred al acestei realități carnivore. O relicvă evanescentă, unul dintre miliardele de locuitori ai planetei care, cu încrederea nemuririi, vor popula vrând-nevrând unul dintre cimitirele acestui Pământ. Până una-alta, amintirile rămân singura noastră avere statornică. Sunt convins de asta, mai ales acum, când le privesc așezate îndărătul meu, tăcute, colorate și multiforme ca un imens recif de corali prăbușit în apele începutului', scrie Horațiu Mălăele în cartea sa, „Tristețea ploilor'.

Destinul personajului enigmatic creat de Horațiu Mălăele în opera sa are în centru o dezvăluire cutremurătoare, pe care cititorii sunt invitați să o descopere cufundându-se într-un univers în care trecutul și prezentul, realul și halucinația se împletesc perfect.

O nouă colecție de proză dedicată lui Horațiu Mălăele

Odată cu lansarea cărții sale, „Tristețea ploilor', celebrul actor relansează la editura Bookzone și „Tehomir'. Este o altă poveste fermecătoare, în care maestrul îmbină realul și fantasticul, de această dată, pentru a prezenta în fața cititorilor o parte din copilăria maestrului.

Când apusul îi face umbra tot mai lungă și viața începe să aparțină imprevizibilului, omul se apucă, din tainice motive, să lase cui va dori mărturii ale trecerii lui. Oaie temătoare, aparținătoare turmei, fac și eu același lucru, smulgând din temnițele ucigașe ale memoriei această poveste din vremea unei copilării miraculoase, trăită în mocirla unei lumi aflate la răscruce', mai afirmă Horațiu Mălăele.

În „Tehomirul' lui Horațiu Mălăele, legendele prind viață, semnele nefaste și evenimentele miraculoase anunță prefacerile dureroase prin care vor trece sătenii atunci când Istoria neîndurătoare le va bate la poartă, aducând schimbări și suferință. În acest sat al marilor minuni și al suferințelor fără număr, prezența fantasticului este singurul lucru care îi mai poate face pe oameni să uite de răul cel mare, lacom și nevăzut, ce stă la pândă, cu ochii pe pământurile lor.

Cele două cărți, „Tehomir' și „Tristețea ploilor' fac parte dintr-o nouă colecție dedicată creației maestrului Horațiu Mălăele de editura Bookzone. Aceasta cuprinde și o nouă ediție a bestsellerului „O poveste cam ciudată și alte două povestiri'. Toate cele trei cărți sunt disponibile pe bookzone.ro.

Sursă foto: Arhivă viva, comunicat de presă

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton