Horia Moculescu a fost operat din nou, la 86 de ani. Cum se simte acum: „Atât timp cât se opresc la gât și nu se duc puțin mai sus...”

.

La 86 de ani, Horia Moculescu are mai multe probleme de sănătate și a trecut printr-o nouă intervenție. Recent, compozitorul a vorbit despre starea sa de sănătate și recuperarea postoperatorie, suștinând că totul evoluează în „parametri buni'. Iată declarațiile acestuia!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!


De curând, Horia Moculescu a ajuns din nou pe mâna medicilor și a fost supus unei noi intervenții chirigicale. În luna octombrie, compozitorul a fost internat, timp de două săptămâni, la Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan’, perioadă în care spune că a susținut un tratament pentru recuperare. La acea vreme, Mariana Moculescu, fosta lui soție, spunea: „A mai fost acolo, nu este prima dată! Știu că are anumite probleme medicale, un TBC din tinerețe, care revenise de ceva timp. Sănătatea lui i-a fost afectată foarte mult de fumat, de asta a și renunțat la vârsta de 65 de ani la țigări’.


Acum, se pare că Horia Moculescu a ajuns din nou pe patul de spital. Cunoscutul compozitor a fost supus unei intervenții chirurgicale, însă a ținut să precizeze că procedura medicală nu s-a efectuat la nivelul plămânilor. La 65 de ani, s-a lăsat de fumat, iar în interviurile mai vechi recunoștea că ajunsese să fumeze 70 de țigări pe zi.


Citește și: De ce Horia Moculescu refuză să urce pe scenă, la Festivalul Mamaia 2023: „M-au căutat și le-am spus, din păcate…'

Citește și: Horia Moculescu cere socoteală TVR-ului, după ce România a ratat finala Eurovision 2023: „Bani de care ne-am băutut iar joc’

Citește și: Cum au împărțit Oana Ioniță și soțul ei custodia copiilor, în plin proces de divorț: „Să nu simtă vreo diferență de iubire, de atașament…'

Citește și: Ce înseamnă sintagma „de bună seamă' de la BAC 2023. Ministrul Deca, clarificări după petiția elevilor privind această expresie


Horia Moculescu a fost operat din nou, la 86 de ani

De curând, Horia Moculescu a fost supus unei noi intervenții chirurgicale. Compozitorul spune că recuperarea decurge în parametri normali, însă nu a oferit prea multe detalii despre natura procedurii medicale.

„Atât timp cât se opresc la gât și nu se duc puțin mai sus, sunt suportabile toate. Dacă se duc puțin mai sus, începi să devii o povară pentru cei din jur. Am avut o operație destul de recentă și evoluează în parametri așteptați și buni. Nu, la plămâni nu se atinge. La vârsta mea nimeni nu face intervenții chirurgicale la plămâni’, a declarat Horia Moculescu, la Antena Stars.


Horia Moculescu a fost internat în spital în toamnă

În toamna anului trecut, Horia Moculescu a ajuns, din nou, la spital. La acea vreme, compozitorul spunea că nu se confruntă cu probleme grave de sănătate, ci urmează un tratament de refacere. Pe de altă parte, fosta lui soție, Mariana Moculescu, spunea că sănătatea artistului a fost pusă în pericol din cauza fumatului, viciu la care a renunțat în anul 2000.


„Nu am nicio problemă, doar anul nașterii. Cu anul nașterii mă confrunt. Sunt internat la *** de două săptămâni pentru revigorare, pentru refacere, nu întinerire, dar pentru menținerea unui statut. Nu mă simt rău. Ieri am intrat și stau două săptămâni. Așa am făcut și în primăvară și m-am simțit excepțional după. (…) Pe gânduri nu m-a pus decât inflația!’, a mai declarat artistul, în octombrie 2022.

Sursa foto: Facebook