Ilinca Goia a povestit ce i-a spus regretatul Ion Caramitru, înainte de o piesă de teatru: ”Ne-a prevenit în timpul repetițiilor că o să ne îndrăgostim de...” / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Ilinca Goia joacă rolul Otiliei în serialul Lia, soția soțului meu de la Antena 1. Îndrăgita actriță a vorbit despre serial, dar și despre spectacolul în doi, pe care îl joacă de 9 ani. Vedeta și-a amintit și de Ion Caramitru pe care l-a apreciat și îndrăgit foarte mult. Acesta i-a spus și ei, dar și colegului alături de care joacă, cum se vor îndrăgosti de acest tip de spectacol.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Ilinca Goia, din serialul 'Lia, soția soțului meu' de la Antena 1, joacă rolul Otiliei. Serialul a debutat pe 12 ianuarie. Celebra actriță vorbește într-un interviu pentru Viva.ro, despre rolul acesta, dar și despre spectacolele pe care le-a jucat. În plus, actrița ne-a mărturisit care sunt gândurile cu care a început anul 2023.

226124_205753352816316_1028876_n226124_205753352816316_1028876_n

Citește și: Ilinca Goia:Nu joaca pentru bani

Citește și: Cine este Ilinca Goia din serialul Lia.Revine pe micile ecrane după 15 ani

Citește și: Marcel Pavel a avut o copilărie marcată de lipsuri. Cum l-a afectat moartea părinților săi:„Condițiile materiale erau extrem de grele. Când mă apucă dorul… ' / EXCLUSIV

Citește și: Cum se simte Cristina Dorobanțu, după operația suferită la picior:„Am rămas cu un semn pe care îl voi purta toată viața. Nu…' / EXCLUSIV

Ce-și dorește Ilinca Goia de la anul 2023

Ilinca Goia joacă rolul Otiliei Bădescu din serialul de succes de la Antena 1, care a debutat pe 12 ianuarie. Într-un interviu pentru Viva.ro, actrița a vorbit despre acest rol, dar și despre cele din spectacolele de teatru.

Cu ce dorințe ați început anul 2023?

Sunt un om cu frică de Dumnezeu și dragoste de viață. Doresc lumii să uităm de anii aceștia doi, să uităm de război, să uităm de răutate. Aș vrea un an mai omenos, mai blând, mai 'cuminecat', pace, pace, pace.

Cum este rolul pe care îl jucați?

Rolul meu din Lia, soția soțului meu se numește Otilia Bădescu. Ea este o femeie de o altă categorie de vârstă, probabil un pic mai vârstnică decât mine. Otilia a fost o femeie foarte puternică, autoritară, echilibrată, care a crescut cinci copii, nu toți ai ei. Are o capacitate de dedicare și de iubire necondiționată pentru aceștia, absolut remarcabilă, pentru mine. Cam asta este Otilia.

Ilinca Goia și-a amintit de vorbele pe care i le-a spus regretatul Ion Caramitru

Spuneți-mi, din rolurile pe care le-ați jucat, de-a lungul timpului, care este cel mai aproape de sufletul dumneavoastră? Sau în care v-ați regăsit foarte mult?

Da, este Ea, din Anonimul venețian. E numită Ea, pentru că nici măcar nu i-a pus un nume, e o anonimă. Este, probabil, cea mai adevărată femeie, pe care am jucat-o până acum. Este un spectacol în doi și este o 'creatură' aparte spectacolul în doi, în care nu avem nici culise, nici respiro. E fără pauză și este o poveste de dragoste la sfârșitul vieții foarte abundentă, foarte încărcată, foarte duioasă, foarte dură. Și avem de descoperit în fiecare seară, când jucăm.

Spectacolul acesta îl joc în Sala Atelier, la Teatrul Național. Am văzut că e un 'hit' și îl joc cu colegul meu, Ioan Andrei Ionescu, și este în regia regretatului Ion Caramitru. Și, el ne-a prevenit în timpul repetițiilor, că o să ne îndrăgostim de acest tip de spectacol. Spectacolul în doi e un spectacol făuritor de carieră. Și a avut dreptate. Îl jucăm iată, de aproape 9 ani, și nu simt că i-a venit ceasul.

Ilinca Goia: 'Asta caut la rolurile care mă captivează și mă ajută să fiu pasionată'

E mai dificil de jucat?

E mai dificil și mai complex, dar e și mai ușor, într-un anume sens. Știți de ce, pentru că nu ai de ce să te agăți, decât de adevărul interior, de puritatea aceea reală, în timp real. Pe scenă, nu ai ornamente regizorale care să te salveze sau să te acopere. Nu ai pavăză. E ca un joc șah, în care fiecare mutare e foarte importantă. Și trebuie să prevezi dinainte, trebuie să simți și publicul, să vezi ce îți cere. E o lume foarte frumoasă. Acum, pentru mine asta este…

Am mai avut spectacole în care m-am dedicat, cu totul. De exemplu, a fost un spectacol, tot al Teatrului Național, Chicago. Era cu totul și cu totul altceva. Era un musicall, și era de anvergură. Era la sala mare și nu am idei fixe. Asta caut la rolurile care mă captivează și mă ajută să fiu pasionată, și să mă perinde, așa. Cam asta caut, să îmi folosească și ele mie, nu numai eu lor, foarte important! Și neapărat să fie roluri importante, cu care să mă lupt, pe care să le dovedesc. E felul meu de a privi această meserie, acest 'cal nărăvaș', care este actoria.

Aveți un talisman norocos?

Gândul bun… și conștiința curată. Nu e ușor!

Foto: Facebook, Antena 1.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton