Anul trecut, în luna septembrie, Ilinca Vandici ne-a oferit un interviu de colecție, amplu și sincer. În acea perioadă, în spațiul public apăruseră deja zvonuri precum că are probleme în căsnicie, dar atunci nu era o certitudine. Ulterior, s-a aflat că vedeta Kanal D a divorțat de tatăl fiului ei, Andrei Neacșu. Iată ce sfaturi le dădea prezentatoarea TV atunci tinerilor despre familie, dar și ce spunea despre viața ei personală!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Ilinca, am văzut că ai un proiect nou, foarte, foarte interesant. Am urmărit interviurile cu Andreea Marin, Carmen Brumă, Andreea Mantea. Ce vrei să aduci în fața femeilor din România prin acest proiect?
Oh, wow! Ar trebui să ne așezăm undeva, pe o canapea, și să discutăm pe îndelete despre asta. În primul rând, vreau să aduc informație, noutate, viața reală a oamenilor pe care îi admirăm, a oamenilor la care tindem să ajungem, o oamenilor care ne inspiră. Voi avea și bărbați invitați în cadrul emisiunii de pe online, dar vor fi bărbați speciali, cu totul și cu totul speciali, unici, fabuloși, altfel.
Ce sfaturi are Ilinca Vandici pentru tineri și ce spune despre viața ei personală
Ce mi-am propus eu, practic, din prima clipă, a fost așa: „Sunt sătulă de tot ce înseamnă fals, împachetat extrem de frumos pe Instagram, cu flitre, cu… habar n-am. Da, am folosit și eu la un moment dat filtre, nuspun nu filtrelor, însă am zis că viața reprezintă un pic mai mult decât atât. Și ăla a fost momentul în care am decis că ar trebui să le povestesc femeilor și să aduc oameni care să le povestească femeilor despre viața reală: ce înseamnă viața, care sunt problemele cu care ne confruntăm, cum depășim anumite situații, cum reușim să facem față tuturor provocărilor.
Voi sta de vorbă cu terapeuți, cu coaches de dezvoltare personală, de analiză personală, mă rog, oameni din diverse domenii, dar totul, totul, totul are legătură cu sufletul nostru. De fapt, despre asta e vorba.
„E minunat să ai o familie, dar nu îți faci o familie de gura societății'
Ți-a fost greu să-ți expui și durerile în fața publicului tău? Ești printre puținele persoane publice care s-au arătat cu adevărat, fără o mască a fericirii absolute.
De asta zic că aș vrea să nu mai promovăm treaba asta, pentru că, din păcate, stând de vorbă cu terapeuți, cu specialiști, am aflat că rata sau procentajul adolescenților care se sinucid, în lume, e extrem de mare din cauza Instagram-ului, a online-ului, din cauza vieților perfecte pe care tinerii le văd acolo, pe care ei nu le au. Și le doresc, n-au cum să le obțină, intră în depresie și se sinucid. Eu nu vreau asta, eu nu vreau să ajungem acolo. Eu vreau să ne arătăm exact așa cum suntem.
Da, cred că sunt unul dintre puținii oameni care s-au arătat și cu bune, și cu rele urmăritorilor de pe online, telespectatorilor, și așa mai departe, pentru că așa mi se pare sănătos. Să se vadă că am îmbătrânit, să se vadă că am riduri, să se vadă că m am îngrășat, dacă m-am îngrășat. De ce postez și de la sală? Ca să vadă că un corp armonios nu se obține așa, e muncă.
Ideea este că îmi doresc, din tot sufletul, să aduc cât mai mulți tineri aproape de noi, de poveștile noastre, să le spunem și să susținem de fiecare dată că viața este foarte grea, că trebuie să luăm anumite decizii, că sunt consecințe la absolut fiecare lucru pe care îl facem sau îl zicem, că trebuie să ne asumăm asta, că trebuie să ne iubim părinții, că trebuie să încercăm să lăsăm ceva în urma noastră, că da, e minunat să ai o familie, dar nu îți faci o familie de gura societății, pentru că așa a trebuit, pentru că așa ai fost învățat, fă-o pentru că o simți! Nu face un copil pentru că te presează vârsta, mama, tata, fă-o pentru că ești pregătit sau pentru că simți să faci asta. Repet, sunt atât de multe aspecte, că ar trebui să stăm undeva, pe canapea, și să vorbim. Dar sper că am reușit, măcar cât de cât, să-ți răspund la întrebare.
Cum își educă Ilinca Vandici fiul și ce relație are cu el
Din câte am văzut, ești prietenă cu băiețelul tău. Este ceva ce te îngrijorează la societatea în care îți crești copilul, de care te temi în raport cu creșterea copilului tău?
Eu cred că societatea e așa cum ne-am făcut-o. La vremea lor, va fi așa cum și-o vor face. E clar că e periculoasă, la fel de bine cum poate să fie frumoasă, însă depinde de fiecare în parte. Nu sunt genul de om sau de mamă care să-și crească copilul sau să vrea, la propriu, să trăiască într-o bulă, ci vreau să fim conștienți de pericolele care ne pasc la tot pasul, de greșelile pe care putem să le facem, repet, de acțiuni care vor avea repercusiuni.
Atât mi-aș dori, nu neapărat să-l protejez de lucrurile astea, pentru că nu am cum, sunt lucruri pe care le putem controla în viață și lucruri pe care nu le putem controla și, din păcate, și Urania Cremene spune asta – ne focusăm prea mult pe lucrurile pe care nu le putem controla, când ar fi mult mai prielnic să ne concentrăm pe cele pe care le putem controla, astfel încât să și putem schimba ceva. Și, atunci, n-o să pot și nici n-o să vreau să-i controlez viața.
Eu vreau să cresc un bărbat frumos, echilibrat, sigur pe el, cu aspirații și cu dorințe înalte, cu țeluri foarte bine definite, cu multă iubire în suflet, cu empatie, cu toleranță. Aș vrea, poate, să fie tot ce n-am fost nici eu când am fost tânără, pentru că n-am știut. Dacă el va fi așa, sunt convinsă că orice provocare îi va veni în viață, orice primejdie, orice pericol, va putea să le depășească cu brio. Despre asta e vorba, despre bazele cu care el crește și pe care eu încerc să i le ofer, astfel încât, indiferent cu ce o să se confrunte în viață, să reușească să treacă peste.
Sursă foto: Facebook, instagram