În ce relații a rămas Dan Cociș, alias Adrian din Liceenii, cu Ștefan Bănică, la peste 30 de ani de la lansarea seriei de filme: „Mulți ani am vorbit zi de zi…”. Cu ce se ocupă acum actorul

.

Dan Cociș, alias Adrian din Liceenii, a dezvăluit în ce relații a rămas cu Ștefan Bănică, la peste 30 de ani de la lansarea seriei de filme. Cei doi au fost colegi pe platourile de filmare și au legat o frumoasă prietenie. În timp, ocaziile în care s-au văzut s-au tot rărit, însă, pentru amândoi, revederea e o adevărată bucurie. Iată ce părere are Dan Cociș despre Ștefan Bănică!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!


Seria de filme „Liceenii’, lansată în perioada comunismului, continuă să se afle și astăzi printre preferințele românilor. Mihai (Ștefan Bănică Jr.), Dana (Oana Sîrbu), Geta (Cesonia Postelnicu), Ionică (Mihai Constantin) sunt doar câteva dintre personajele de care telespectatorii s-au îndrăgostit.

Filmul românesc „Liceenii’ din anul 1986, regizat de Nicolae Corjos și Mircea Plângău, care spune povestea unui grup de liceeni ce întâmpină problemele specifice vârstei, este urmărit și astăzi cu aceeași bucurie de telespectatori din toată țara. Publicul se bucură să-și revadă actorii preferați, iar printre ei se află și Dan Cociș, ce a jucat rolul lui Adrian în peliculă.


Citește și: Cum se purtau Ion Caramitru și Tamara Buciuceanu cu ceilalți colegi pe platourile de filmare de la Liceenii. Dezvăluirile actorului Dan Cociș: „Eram niște copii, ne pricepeam prea puțin…’

Citește și: Dan Cociș, fostul coleg de cameră al lui Ștefan Bănică în Liceenii, s-a întors la muzică! Unde a cântat „elevul Adrian'

Citește și: Emily Burghelea a fost dată afară din apartamentul închiriat în care locuia cu soțul și cei doi copii: „Investisem foarte mult. Ce era să facem? Proprietarul nu a fost de acord…'


Citește și: Reacția Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a acuzat-o că are alt iubit de jumătate de an: „I-o mai ia caracterul razna. Știu foarte multe lucruri…’ / Afaceristul și-a oficializat noua relație la Petrecerea VIVA! 2024

În ce relații a rămas Dan Cociș, alias Adrian din Liceenii, cu Ștefan Bănică, la peste 30 de ani de la lansarea seriei de filme

După mai bine de 30 de ani de la terminarea filmărilor pentru seria „Liceenii’, Dan Cociș și-a materializat primul său album muzical. Așadar, acesta a decis să-și contiue cariera în lumea artistică, concentrându-se exclusiv pe muzică.


„În toți acești ani, muzica m-a urmat mereu, niciodată n-am stat departe de ea’, a declarat Dan Cociș pentru Ego.ro.

Spre deosebire de Ștefan Bănică, fostul său coleg din „Liceenii’, Dan Cociș are însă alte gusturi muzicale. Și acum, la 55 de ani, artistul simte că „spiritul de liceean’ nu l-a părăsit, fapt ce-l bucură.

„Stilul care mă definește este cel al baladelor pop, cu linii melodice ușor de reperat. Încă mă simt adolescent, liceean și prin muzica mea. Când iau chitara în brațe ori sunt la pian, realizez că, dincolo de anii și realizări, spiritul de liceean nu m-a părăsit. Și asta-i bine. Nu vreau să fac nimic complicat, doar muzică plăcută cu texte concise și simple, linii melodice fredonabile’, a adăugat el.


„Mulți ani am vorbit cu Ștefan zi de zi’

În ceea ce-l privește pe Ștefan Bănică, Dan Cociș a mărturisit că au vorbit ani de zile și că, deși s-au rărit ocaziile în care s-au intersectat, se bucură când se revăd. Acesta din urmă îl admiră pe partenerul Laviniei Pîrva pentru talentul și tenacitatea lui și consideră că își merită pe deplin „locul fruntaș în lumea artistică’.

„Mulți ani am vorbit cu Ștefan zi de zi. Talentul și tenacitatea sunt de admirat, dovadă locul său fruntaș în lumea artistică, pe care îl merită’, a conchis cântărețul.


Dan Cociș s-a întors la muzică la 55 de ani, după 30 de ani de antreprenoriat

După trei decenii în domeniul anteprenoriatului Dan Cociș, și-a găsit în sfârșit timp pentru a continua călătoria sa muzicală și s-a întors la muzică. La modul propriu, colegul de liceu al lui Ștefan Bănică, nu doar în „Liceenii’ și „Liceenii rockn roll’, Dan Cociș a luat din nou chitara în brațe, rezultatul fiind servit pe YouTube, superba baladă „Inimi’, și este gata pentru primul său album.


„Cu Ștefan am fost coleg de liceu. Am cântat împreună din prima zi în care ne-am cunoscut. Eu eram absolvent al școlii de muzică, iar marea majoritate a prietenilor mei erau viitori muzicieni. Unii dintre aceștia proveneau chiar din familii de compozitori cum ar fi Ion Cristinoiu, Vasile V. Vasilache sau muzicieni ca Voicu și Eleonora Enăchescu precum și alții. Ștefan este unul dintre cei mai talentați artiști pe care am avut privilegiul să-i cunosc, talentul și puterea lui de creație depășind cu mult granitele uzualului. Când a decis că muzica trebuie să fie mai mult decât un hobby, a înfiintat grupul vocal The Fiftys, iar mie mi-a fost ușor să-l sprijin având în jurul meu mulți muzicieni. De altfel, am făcut și eu parte din prima componență a grupului care ființează și astăzi’, ne-a spus Dan Cociș, de curând.

Sursă foto: Facebook, Arhivă VIVA!